Med nytt år kommer nya spännande trender och därmed nya roliga event. 2018 kommer att bli ett år där det fokuseras mycket på tekniska lösningar, framförallt för dig som planerar ett event men även för dina besökare. Utöver trender som berör teknik kommer vi även se ett uppsving för självhjälpsföreläsningarna samt upplevelsen som får alla att prata om ditt event i många år framåt. Här listar vi de mest framträdande trenderna i år.

Eventtrender du kan se fram emot året 2018

1. Den viktiga röda tråden

För många eventplanerare har polletten trillat ner när det gäller att skapa en röd tråd när det kommer till kommunikationen med deltagare. Från inbjudan som skickas ut, till inriktade banners i sociala medier och på webbplatsen till den mer direkta kontakten vid bokning. Förutom att sälja biljetter för ett specifikt evenemang så kommer eventplanerare använda sin kunddata till att skapa relationer och fortsätta hålla kontakten med sina deltagare även mellan eventen.

2. Upplevelsen i fokus under 2018

Underskatta aldrig en riktigt häftig upplevelse. Det kan verkligen lyfta ett helt evenemang, så vill du sticka ut och vara den trendigaste eventplaneraren 2018 så se till att bjuda på en riktigt oväntad upplevelse. Tips på bra upplevelser kan gälla underhållningen det bjuds på, eventlokalens utformande, en speciell gästföreläsare eller varför inte en gästkock som bjuder på en smaksensation?

3. Självutveckling som tema

Event vi gärna går på i år är evenemang som gör oss till bättre vänner, kollegor och partners. Alla älskar vi en inspirerande talare som också får oss att fundera en eller två gånger extra kring vårt egna beteende. Förvänta dig att se en rad evenemang i temat ”självhjälp”. Bra att tänka på om du ska arrangera ett event med en gästtalare.

4. Mobilvänligt är A och O

I stort sett alla i vårt avlånga land har en smart telefon och använder den för det mesta i sin vardag. Därför behöver du som eventplanerare ha en mobilanpassad anmälningssida inför ett event. Huvudregel är att du ska kunna göra saker exakt lika enkelt med mobilen som med datorn.

5. Automation fortsätter att utveckla och förenkla eventplanering

I år är året då förhoppningsvis utskrivna Excel-listor har blåst ut via fönstret. Inne är incheckning med QR-koder, appar och automatisk självincheckning. Det finns många bra lösningar idag som underlättar för dina deltagare. Skippa långa köer och utnyttja automationen fullt ut. Med Magnet by Paloma har du tillgång till ett flertal verktyg och funktioner för att förenkla din eventhantering.

6. Google Maps Inomhus

En karta som visar vägen till evenemanget är guld värt för många besökare, det möjliggör dessutom att dina gäster kommer i tid. Det är en viktig del i att förenkla för dina gäster. I 2018 går vi dock ännu längre och nu kan du göra en inomhuskarta för dina deltagare som behöver hitta rätt inne i eventlokalen. Google har precis lanserat sin Google Maps Inomhus och med hjälp av denna tekniska lösning kan du rita upp hela lokalen i en karta som dina deltagare sen kan ta del av, antingen i en app eller via en länk.

Denna artikel är skriven i samarbete med Magnet by Paloma, smidigt eventverktyg för dina evenemang.


Läs också på bloggen:
10 tips på ett lyckat kundevent
Nyckeln till att boka rätt föreläsare
5 tips för en bättre workshop

Eventlokal | Eventlokal Stockholm | Eventlokal Göteborg
Event Venues Copenhagen | Meeting Rooms Copenhagen | Wedding Venues Copenhagen