Sommaren närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att planera den årliga sommarfesten för företaget i Stockholm. I en storstad som Stockholm är det viktigt att vara ute i god tid för att lyckas boka den perfekta lokalen för ditt företagsevent innan det är för sent. När du väl hittat och bokat en trevlig plats kan du checka av det och i lugn och ro gå vidare till nästa steg i planeringen.

Sommarfesten - en uppskattad årlig tradition

Enligt många är sommaren den bästa tiden på året. Det ligger något speciellt i luften och alla är glada, pirriga och förväntansfulla inför semestern. Innan kollegorna lämnar kontoret för att njuta av sommaren på olika håll kan det vara trevligt att umgås alla tillsammans, en sista gång innan veckor ifrån varandra.

Att anordna en gemensam sommarfest kan också vara ett sätt för företaget att visa att man uppskattar det hårda arbete som medarbetarna lagt ned under årets första månader. Dessutom stärker det sammanhållningen bland kollegorna. Den årliga sommarfesten är med andra ord en uppskattad tradition på många företag.

Tips på soliga platser och lokaler

För att underlätta för dig i sökandet efter den rätta lokalen i Stockholm till företagets sommarfest har vi samlat några trevliga alternativ som vi hoppas kan vara intressanta. Nedan har vi listat dem utifrån hur många sittande gäster som dessa platser rymmer med de lokaler som rymmer flest personer i slutet av listan.

Djurgårdsbron Paviljongbaren

Låter det lockande att anordna en sommarfest på vatten? Om svaret är ja kan Djurgårdsbrons fina eventlokal Paviljongbaren vara rätt alternativ för dig. Med en oslagbar utsikt över Djurgårdskanalen och Strandvägen i kombination med god mat kan det här bli bästa sommarfesten kollegorna någonsin har varit på.

Paviljongbaren har plats för 30 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka Paviljongbaren »

Paviljongbaren på vattnet full av gäster

Clarion Hotel Sign / Rooftop bar and terrace

Om du letar efter en plats där lummig grönska möter stadspuls så har du hittat rätt, det är nämligen precis det Rooftop Garden Bar på Clarion Hotel Sign kan erbjuda dig. Du kan abonnera en privat takterrass med tillhörande bar med fin utsikt över Kungsholmen.

Här finns det till exempel möjlighet att anordna grillkväll eller ett champagnemingel. Med terrassen exklusivt för företaget kan ni i lugn och ro umgås och ha en trevlig stund tillsammans.

Rooftop bar and terrace har plats för 30 sittande gäster och 50 stående.

Läs mer om och boka Rooftop bar and terrace »

En solig terrass med blommor och grönska

M/S Marken

Vad tror du att dina kollegor skulle säga om du bjöd in dem till en sommarfest på en båt? De skulle med största sannolikhet bli glatt överraskade!

Ombord på båten M/S Marken finns ett stort soldäck med loungemöbler där ni kan njuta av en kall drink i solskenet och den fina utsikten. På båten får ni dessutom uppleva Stockholms skärgård från första parkett.

När ni hyr M/S Marken får ni ensamrätt till båten med bar och mat. Det finns även möjlighet att få ordnat med catering eller att tända en grill ombord.

M/S Marken har plats för 35 sittande gäster och 40 stående.

Läs mer om och boka M/S Marken »

Båten M/S Marken vid sin kajplats i Stockholm

Park Inn by Radisson Solna / Terrassen

Terrassen vid Park Inn by Radisson Stockholm Solna är ett utmärkt val för årets sommarfest med sin stora terrass under bar himmel. Här finns möjligheter till både bubbel- och grillkvällar så du kan enkelt anpassa upplägget utifrån vad du tror att dina kollegor skulle gilla.

Terrassen ligger mitt i Solna Centrum vilket innebär mycket bra kommunikation till både tunnelbana, tvärbana och busstation. Under hotellet finns det även ett parkeringsgarage.

Terrassen har plats för 40 sittande gäster och 80 stående.

Läs mer om och boka Terrassen »

Clarion Hotel Stockholm / Terrassen

Terrassen på Clarion Hotel Stockholm i Skanstull är en riktig pärla och går att abonnera, både helt och delvis, för företagets sommarfest. Här finns det en egen bar med fullständiga rättigheter och plats för många glada och minglande personer.

Personalen på hotellet hjälper gärna till med den mat som önskas. Grillbuffé är ett exempel, och inte låter väl det så dumt?

Terrassen har plats för 40 sittande gäster och 100 stående.

Läs mer om och boka Terrassen »

Stor och solig terrass med bar

Nyckelvikens / Sjövillan

I naturreservatet Nyckelviken i Nacka hittar vi Sjövillan, en vacker oas med en oändlig utsikt över Stockholms inlopp. I den här fina villan kan du och dina kollegor helt ostört fira in att sommaren är på ingång. Detta, trots att platsen endast ligger 10 minuter med bil från Slussen.

På Sjövillan finns det många möjligheter. Det går att ta med egen mat och dryck samtidigt som möjligheten finns att få hjälp från Sjövillans egna samarbetspartners eller en cateringfirma av eget val.

Sjövillan har plats för 48 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka Sjövillan »

Sjövillan med grönskande omgivning

Åkeshofs Slott / Orangeriet

Vad sägs om att inviga sommaren tillsammans med dina kollegor i ett orangeri där stress och verklighet helt plötsligt bara rinner av en?

Orangeriet tillhör Åkeshofs Slott och är en nyrenoverad ljus och härlig lokal som erbjuder en oslagbar atmosfär. I nära anslutning till orangeriet finns även en uteplats med picknickbord. Ytterligare en fördel med Orangeriet är kommunikationen, Åkeshofs Slott ligger nämligen precis intill Åkeshovs tunnelbanestation.

Orangeriet har plats för 50 sittande gäster.

Läs mer om och boka Orangeriet »

Ljusa eventlokalen Orangeriet med sina stora fönster

Ersta terrass / Hyllan

Hyllan erbjuder en fantastisk utsikt över Gamla stan, Skeppsholmen, Djurgården och Stockholms inlopp.

Ett populärt alternativ är att anordna en middag eller fest på Hyllan och sedan använda caféserveringen en trappa ned som bar. Caféserveringen har direkt utgång till en stor terrass med en fin utsikt över staden där det bland annat finns möjlighet att anordna en grillfest. Lokalen har dessutom ett dansgolv och det är okej att spela hög musik där.

Vad mer behövs för en lyckad sommarfest med företaget i Stockholm?

Hyllan har plats för 50 sittande gäster och 70 stående.

Läs mer om och boka Hyllan »

Dukning på Hyllan med utsikt över Stockholm i bakgrunden

Kastellet / Konferenssal

Kastellet Stockholm ligger på Kastellholmen mitt i stan och erbjuder lokaler i två konferensplan och en vacker borggård. Konferenslokalerna används flitigt som eventlokaler och fungerar utmärkt för företagsevent i form av sommarfester.

En av fördelarna med det här stället är att det finns många bra utomhusytor att nyttja. Dessutom är det enkelt att ta sig till Kastellet Stockholm med färja, buss, bil eller genom att promenera. Det går bland annat att ta Djurgårdsfärjan från Slussen eller en buss från Centralen. De som kör bil kan parkera på Skeppsholmen.

Konferenssalen har plats för 55 sittande gäster och 250 stående.

Läs mer om och boka Konferenssalen »

Sjö & Land

Här har vi ett utmärkt alternativ för dig som letar en central lokal i Stockholm till företagets sommarfest.

Sjö & Land ligger på Strandvägen, mitt i Stockholms innerstad och består av en trevlig lokal omringad av en brygga/uteplats med båtar som tuffar förbi. I lokalhyran ingår bland annat en mobil bar, loungemöbler till uteplatsen och musikanläggning.

Sjö & Land har plats för 60 sittande gäster och 150 stående.

Läs mer om och boka Sjö & Land »

Sjö & Lands brygga i vattnet en solig dag

Skroten café & skeppshandel

Skrotens café & skeppshandel ligger på Djurgården och är ett charmigt alternativ när det kommer till att hitta rätt ställe för sommarfesten.

Här finns det möjlighet att sitta inomhus i deras mysiga lokal eller utomhus på deras uteservering. Det finns även ett ljudsystem som ni enkelt kan koppla upp till när det börjar bli dags att inta dansgolvet.

Skroten café & skeppshandel har plats för 70 sittande gäster och 80 stående.

Läs mer om och boka Skroten café & skeppshandel »

Bergendal / Herrgården

Vem skulle inte tacka ja till att fira in sommaren i en vacker herrgårdsmiljö? Rätt svar, ingen!

Bergendals herrgård vid Edsviken i Sollentuna ger dig och dina kollegor möjligheten att avnjuta god mat med fin utsikt i en häftig miljö med inspiration från jugend, nationalromantiken och svensk 1700-talsarkitektur. Utanför herrgården finns det dessutom en trevlig park, allé och egen brygga.

Herrgården har plats för 74 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka Herrgården »

Herrgården omgiven av en grönskande trädgård en solig dag

Hittade du inte rätt lokal för ert företags sommarfest i Stockholm? Ingen fara! På Venuu.se finns det många fler alternativ. Lycka till med festen!


Venuu är Sveriges största bokningstjänst för eventlokaler. Hos oss bokar du enkelt en unik lokal för din fest, din konferens, ditt bröllop eller andra event, alltid till bästa pris. Se hundratals lokaler på vår hemsida »

Ta del av vårt nyhetsbrev

* obligatoriskt fält