Att hitta aktiviteter till julfest är alltid lika utmanande. Förutom i år! Vi på Venuu har samlat ihop 20 fantastiska idéer till vad du och ditt gäng kan hitta på. Dessa kan du givetvis använda till företagsevent lika väl som privatfester.

1. Fest med stil: Coctailskola

Hur gör man den perfekta drinken, hur hittar man de bästa smakkombinationerna och vilka tekniker måste man behärska för att verka som en erfaren bartender? Coctail inc. Erbjuder en kurs som är specifikt skapad för företagsgrupper. ”Bartender för en kväll”  ger dig och ditt sällskap en fantastisk upplevelse med nya smaker och cocktails ni själva lär er blanda och konsumera. 

2. Kör GoKart!

Vill du & ditt sällskap ha lite mer fart på julfesten är Gokart att rekommendera. Gokart finns tillgängligt för grupper bland annat hos Gokart Stockholm i Johanneshov. Företagspaketet ”Team Building Grand Prix” fungerar för lite större sällskap där bästa teamet får stå överst på prispallen.

3. Improvisationsteater

Teater är ett oslagbart verktyg för att utveckla människor men också ett säkert sätt att tillbringa någonting unikt till julfesten. I improvisationsteatern får alla vara delaktiga och påverka var berättelsen tar vägen. Impro & Co. arrangerar olika typer av workshops till organisationer som vill stärka sin kommunikation och sammanhållning.

4. Paintball

Paintball är inte bara en kombination av nöje och kondition, det främjar även de positiva egenskaper som är gemensamt med framgången hos alla organisationer, som lagarbete, strategi, ledarskap, kommunikation och framför allt – att vinna! Hos Delta Force Stockholm kan man spela inomhus med fantastiska film-setspelzoner (inklusive rekvisita köpt direkt från Hollywood!).

Kaffekurs

5. En äkta kaffekurs

Bättre kaffe -> lyckligare människor! Ett urbant cafékoncept skapat av Johan & Nyström arrangerar kurser som lär alla kaffeälskare, gamla som nya, att skilja på olika kaffesorter och veta hemligheterna bakom hur man brygger sitt kaffe på bästa sätt.  

6. Bowling

En riktig klassiker som garanterat höjer stämningen – en strike värmer i hjärtat även dagen efter festen. Tolv Stockholm erbjuder olika företagspaket som går att kombinera med middag eller varför inte en konsert eller sportupplevelse på Tele2 Arena! 

7. Lär dig volta på Cirkus!

I cirkusskolan får du använda kroppen och ha roligt. Kreativiteten och gemenskapen i gruppen växer när hela gänget får vara med och leka. Den världskända Cirkus Cirkör arrangerar företagskurser & workshops i södra Stockholm.

8. Room Escape

Spänning och kallsvett utlovas när teamets stresstålighet sätts på prov. Escape Stories Stockholm erbjuder en utmaning för hjärnan och en liten stunds möjlighet att sjunka in i fantasivärlden där mystiska problem ska lösas för att hitta utgång från rummet.

9. Megazone

Till alla barnasinnade rekommenderar vi Megazone där två lag möter varandra i en UV-belyst labyrint och samlar poäng med att, ja, skjuta varandra med laservapen. Här vinner man med snabbhet, taktik och stabil hand. Megazone kan du spela bland annat på Laserdome på Surbrunnsgatan.  

10. Bastukväll

En klassisk bastukväll är alltid ett säkert kort. Den lyxiga bastubåten M/S Molly utgår från Strandvägen mitt i Stockholm och gör turer genom hela vintern. I Mollys smakfulla lokaler finns det bastu, stor uteterass med badtunna samt middagssal med fullständiga rättigheter där kända kockar lagar mat till gästerna.

11. Choklad- & lakritsprovning

Finsmakarnas obligatoriska julfestaktivitet är såklart Choklad- & Lakritsprovning. Hos Choklad & Lakrits får ni smaka på förstklassiga produkter från hela världen som tillverkas av världens främsta makare.

12. Bodyflight

Har du funderat på hur det skulle kännas att flyga? I vindtunneln kan du testa detta och öva på din kroppskontroll i en säker miljö, men känslan är den samma som att kasta sig ut från ett flygplan. Bodyflight Stockholm ligger i Bromma och tar emot mindre sällskap.

13. Parkour

Parkour är en fartfylld sport som kan utövas i alla urbana miljöer. Särskilt för vuxna är det bra att ta med sig en erfaren coach när man ska ut första gången. PK Parkour arrangerar kurser och nybörjarlektioner även för grupper.

14. Nå nya höjder

Klättring är en fysiskt och mentalt utmanande sport som är lätt att prova men mycket svårare att bemästra. Hos Klättecentret på Telefonplan kan du boka olika klätter- & aktivitetspaket som fungerar just för din grupp. Erfarna instruktörer tar hand om att alla klättrar säkert samt ger tips till hur man kan utvecklas vidare. 

Beachvolley

15. Fest på stranden

Tänk om det alltid var sommar! Stockholms kanske mest unika ställe för företagsarrangemang ligger i Södertälje. Beachvolley-banorna  på The Beach har öppet året runt och har en del aktiviteter att erbjuda till företagsgrupper. Du kan boka hela hallen för ditt sällskap, börja med spelen och avsluta kvällen med en DJ & riktig beach party.

16. Vinprovning

Dricker du helst rött, vitt eller kanske champagne? Hos Magnusson Fine Wine har ni möjlighet att boka en klassisk vinprovning i en modern vinkällare belägen mitt i stan. Provningen kan kombineras med lunch / middag då maten kommer från Gastrologik, en av Stockholms bästa restauranger.

17. Matlagningskurs

För er som vill umgås, äta gott och slipa på matlagningsteknikerna erbjuder Restaurangakademien en välsmakande helkväll där ni skapar en trerättersmeny och sedan avnjuter den tillsammans. Allt under professionell ledning av erfarna kockar. Ni kan också kombinera aktiviteten med en konferens I samma lokaler (upp till 50 personer). 

18. Relax på Spa

Ett oas mitt i stan! Turkiska badet är en kronjuvel i Sturebadets anrika och k- märkta miljö med unika möjligheter för grupper och privata sällskap eller event av olika slag. 

Turkiska badet har fyra duschar, ångbastu, torrbastu samt en bassäng för kallbad. Att varva bastubad och kallbad ökar blodcirkulationen och verkar mycket uppfriskande för kropp och själ.

19. Isskulptering

Har inte snön lagt sig ännu? Ingen fara. Isskulptrering kan man göra året runt, och aktiviteten går lätt att applicera till det temat man har valt för julfesten. Perfekt som teambuilding då laget gemensamt måste göra upp en plan på vad de ska göra och hur - helst innan isen smälter för mycket... 

20. Sumobrottning

Den ”moderna” sumobrottningen med de stora dräkterna har knappast någonting att göra med den ursprungliga grenen men det gör väl inget. Sumonbrottning är ett lekfullt sätt att utmana sitt team. Storlek vs. Strategi, vad avgör matchen? Bl.a. Sumobrottning.nu hyr ut dräkter.  

Saknar du lokal till julfesten? 

De bästa lokalerna (1300+) hittar du enkelt på Venuu.se >> Festlokal Stockholm
| Företagsevent StockholmJulfest & Julbord i Stockholm 

 

Ta del av vårt nyhetsbrev

* obligatoriskt fält