Planerar du och din partner ert drömbröllop och letar efter en fin bröllopslokal vid vattnet i Stockholm? Vad roligt! Att hitta rätt lokal till bröllopet är en viktig del i förberedelserna inför den stora dagen och vi vet att jakten på rätt plats kan kännas överväldigande. För att underlätta på vägen har vi samlat några av Stockholms finaste bröllopslokaler vid vattnet.

Nyckelviken / Sjövillan

Bara tio minuter med bil från Slussen ligger Sjövillan i naturreservatet Nyckelviken i Nacka. Sjövillan är en dold pärla med vacker utsikt över Stockholms inlopp.

Villan är den perfekta platsen för brudparet som önskar ett mindre bröllop och full kontroll över bröllopsfesten. När ni hyr den här festlokalen kan ni nämligen bestämma själva om ni vill ta med egen mat och dryck eller om ni önskar hjälp från Nyckelvikens samarbetspartners eller valfri cateringfirma.

Sjövillan har plats för 48 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka Sjövillan i Nyckelviken »

Fira kärleken i Sjövillan, en dold pärla med vacker utsikt över Stockholms inlopp

Operakällaren / Operaterrassen 7-8

På Operaterrassen kan du, din blivande man eller hustru och era nära och kära njuta av en trevlig bröllopsmiddag med en häpnadsväckande utsikt över Stockholms slott och riksdagshuset.

Operaterrassen ligger bara två trappor upp från en av Sveriges mest kända matsalar, Operakällaren, där mat, dryck och service av högsta klass står i centrum. Börja bröllopsmiddagen med en välkomstdrink och några berömda kanapéer från Operakällaren och bjud sedan vännerna till bords och en middag de sent kommer att glömma.

Operaterrassen 7-8 har plats för 50 sittande gäster och 70 stående.

Läs mer om och boka Operaterrassen 7-8 på Operakällaren »

Njut av bröllopsmiddagen med fin utsikt över Stockholms slott och riksdagshuset

Nynäs Havsbad / Festvåning

Nynäs Havsbad har ett oslagbart läge i Stockholms skärgård och passar utmärkt för er som är på jakt efter en fin plats att hålla bröllopet på. Här kan ni göra en storslagen entré och anlända med en båt som sedan lägger till vid Havspaviljongens gästbrygga.

I Nynäs Havsbads festvåning från förra sekelskiftet kan ni arrangera ett bröllop i nationalromantisk miljö. Festvåningen har en fin akustik med högt till tak, en öppen spis och en terrass.

Festvåningen har plats för 70 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka festvåningen på Nynäs Havsbad »

I Nynäs Havsbads festvåning kan ni arrangera ett bröllop i nationalromantisk miljö

Eden / Villan

Eden är ett sekelskifteshus på Smedsudden som ligger vackert med utsikt över Riddarfjärden. Det naturnära läget i centrala Stockholm bidrar till en unik känsla. Huset består av två våningar och fungerar utmärkt för ett bröllop och en bröllopsfest.

Villan erbjuder färdiga trerättersmenyer inklusive dryckespaket och om ni önskar kan ni även lägga till en snacksmeny. I lokalen finns bland annat en DJ-monitor, DJ-bänk, mikrofon och projektor. På begäran kan Eden hjälpa till med dekoration och belysning.

Villan har plats för 70 sittande gäster och 150 stående.

Läs mer om och boka villan på Eden »

Håll bröllopsfesten på Eden som ligger vackert med utsikt över Riddarfjärden

Bergendal / Herrgården

Bergendal är en mötesplats där tid och rum sammanstrålar. Här kan du och din partner välja att gifta er i en genuin herrgårdsmiljö. I herrgårdens anrika matsal kan ni njuta av en trevlig bröllopsmiddag tillsammans med era gäster.

Matsalen har fin utsikt över parken och den lummiga allén som sträcker sig ner till Edsviken och Bergendals egna brygga. Den vackra parken eller bryggan utanför herrgården passar perfekt för bröllopsceremonin och vigseln.

Herrgården har plats för 74 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka herrgården på Bergendal »

På Bergendals kan ni välja att gifta er i en genuin herrgårdsmiljö

Spritmuseum / Restaurangen

Spritmuseum består av två historiska galärskjul vid Vasahamnen på Djurgården och har en fantastisk utsikt över Söders höjder och Kastellholmen. Museet har en egen brygga och en berså med örtagård för mingel innan bröllopsfesten.

Under årets varmare månader finns möjlighet att boka middag i den vackra bersån eller på bryggan där ni tillsammans med era gäster kan njuta av den magiska utsikten. Spritmuseum kombinerar modern design, hyllad mat och dryck och fantastiska lokaler i en miljö från 1700-talet.

Restaurangen har plats för 80 sittande gäster och 150 stående.

Läs mer om och boka Spritmuseums restaurang »

Spritmuseum har en egen brygga och en berså för mingel innan bröllopsfesten

Näsby Slott

Fira kärleken på Näsby Slott i Täby. Här kan ni arrangera både vigsel och bröllopsfest i en unik miljö. Om ni önskar att viga er på slottet finns det många fina platser att välja mellan, till exempel en av slottets alla salonger, Galleriet, Slottsträdgården, Terrassen eller Ångbåtsbryggan.

Personalen på Näsby Slott finns där för er hela vägen och hjälper er att skapa en oförglömlig dag. De erbjuder färdiga bröllopspaket men skräddarsyr dem gärna för att er dag ska bli precis så som ni drömt om.

Näsby Slott har plats för 85 sittande gäster och 110 stående.

Läs mer om och boka Näsby Slott »

 Arrangera vigsel och bröllopsfest i en unik miljö på Näsby Slott i Täby

Nyckelvikens Herrgård

Nyckelvikens Herrgård ligger bara en kvart från Stockholm city. Nyckelviken är välkänt för sin romantiska och mysiga atmosfär, vilket gör det till en perfekta plats för vigselceremonier i den vackra visningsträdgården, Lusthuset eller Biljardflygeln, följt av en minnesvärd middag i en sal på herrgården.

Nyckelvikens Herrgård erbjuder både färdiga paket och skräddarsydda lösningar för att passa ditt och din blivande man eller frus behov. De erbjuder även en personlig och service samt expertråd för att säkerställa en fantastisk bröllopsupplevelse.

Nyckelvikens Herrgård har plats för 94 sittande gäster och 130 stående.

Läs mer om och boka Nyckelvikens Herrgård »

Gift er på Nyckelvikens Herrgård som är välkänt för sin romantiska och mysiga atmosfär

Nice Valley / Växthuset

Bjud in till ett personligt bröllop på Nice Valley. Nice Valleys växthus erbjuder en fantastisk utsikt över stora grönområden och är mysigt inrett med färgglada risbollar, ljusslingor, mattor och högtalare för bakgrundsmusik. Teknisk utrustning som skärmar, ljudsystem, belysning och mikrofoner kan hyras om det behövs till bröllopsfesten.

För att ni ska kunna skräddarsy den stora dagen låter Nice Valley er bestämma om ni vill ta med egen mat och dryck eller om ni önskar att få hjälp med det.

Växthuset har plats för 100 sittande gäster och 150 stående.

Läs mer om och boka Växthuset på Nice Valley »

Bjud in till ett personligt bröllop på Nice Valley med fin utsikt över stora grönområden

Ulfsunda Slott

Vad sägs om att fira kärleken i en vacker slottsmiljö? På Ulfsunda Slott blandas den anrika arkitekturen med modern design vilket skapar en perfekt harmoni. Här kan ni njuta av en härlig atmosfär, en fantastisk gourmetupplevelse, goda drinkar och dans på vackra trägolv från 1600-talet tillsammans.

På Ulfsunda Slott finns det gott om plats för övernattning för alla gäster. Slottet har ett flertal vackra hotellrum som alla har sitt unika tema.

Ulfsunda Slott har plats för 100 sittande gäster och 200 stående.

Läs mer om och boka Ulfsunda Slott »

Fira kärleken i en vacker slottsmiljö på Ulfsunda Slott

M/S Blue Charm

Vad sägs om att kombinera bröllopsfesten med en båtcharter i Stockholms skärgård? Bjud med nära och kära och fira den stora dagen ombord på M/S Blue Charm.

Fartyget har ett stort soldäck där ni kan börja med en välkomstdrink vid fint väder. Ombord finns även en salong med en flygel, ett högkvalitativt ljudsystem och ett dansgolv. Maten som serveras ombord tillagas av båtens erfarna kockar.

M/S Blue Charm har plats för 120 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka M/S Blue Charm »

Kombinera bröllopsfesten med en båtcharter i Stockholms skärgård med M/S Blue Charm

Riddersviks Herrgård

Riddersviks Herrgård vid Mälaren är en 1700-talsherrgård endast 20 minuter från Stockholm city. Den här platsen erbjuder en unik miljö med natursköna omgivningar och en matupplevelse utöver det vanliga. När bröllopsfesten är över kan ni övernatta i herrgårdens nyrenoverade rum intill vattnet och njuta av underbart bekväma sängar.

På herrgården kan du och din partner få hjälp att skräddarsy ert bröllop med hjälp av ett team med många års erfarenhet av projektledning och bröllop.

Riddersviks Herrgård har plats för 120 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka Riddersviks Herrgård »

Riddersviks Herrgård är en 1700-talsherrgård som fungerar utmärkt för bröllopsfesten

Värdshuset Kräftan / Festvåning

Med utsikt över Brunnsviken ligger Värdshuset Kräftan fint mellan ängar och vatten. Värdshusets festvåning är ljus och luftig och utrustad med moderna bekvämligheter.

I den här lugna och vackra miljön kan du och din partner fira kärleken tillsammans med familj och vänner. Börja med en välkomstdrink utomhus och fortsätt sedan med middag och fest inne på värdshuset.

Festvåningen har plats för 120 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka festvåningen på Värdshuset Kräftan »

Värdshusets festvåning är ljus och luftig och utrustad med moderna bekvämligheter

Cedergrenska Tornet / Riddarsalen

Cedergrenska Tornet är ett välkänt landmärke som reser sig högt över trädtopparna. I den ståtliga tegelbyggnaden med väggar som andas historia ligger Riddarsalen, en perfekt lokal för bröllopsfesten.

Riddarsalen är en fin lokal med imponerande takhöjd, en vacker eldstad och tillgång till en takterrass där du och din kärlek kan säga ja till varandra. Nedanför byggnaden ligger Cedergrenska Parken, en lummig park som skapar ett magiskt lugn runt Cedergrenska Tornet.

Riddarsalen har plats för 120 sittande gäster och 170 stående.

Läs mer om och boka Riddarsalen i Cedergrenska Tornet »

Riddarsalen är en fin bröllopslokal med imponerande takhöjd i Stockholm

The Viking Museum / Restaurang Eld

The Viking Museum ligger på vackra Djurgården med fin utsikt över vattnet och Skeppsholmen. Museet erbjuder en unik lokal och den egna restaurangen, Restaurang Eld, kan bokas exklusivt för bröllopsfesten. Här serveras läcker mat i form av vikingainspirerad och nordisk husmanskost till alla dina bröllopsgäster.

Restaurang Eld har plats för 120 sittande gäster och 300 stående.

Läs mer om och boka Restaurang Eld på The Viking Museum »

The Viking Museum ligger på Djurgården med fin utsikt över vattnet och Skeppsholmen

Djurgårdsbron

Intill Östermalm i Stockholm ligger fina Djurgårdsbron, en eventlokal med fantastisk utsikt över Djurgårdskanalen och Strandvägen. Lokalen har en öppen brasa och stora glasfönster som skapar en mysig atmosfär. Här kan du arrangera ett bröllop året om.

Djurgårdsbron erbjuder hög servicenivå och mat och dryck som är skräddarsydd efter era önskemål, allt för att ert bröllop ska bli så speciellt som möjligt.

Djurgårdsbron har plats för 130 sittande gäster och 200 stående.

Läs mer om och boka Djurgårdsbron »

Intill Östermalm i Stockholm ligger fina Djurgårdsbron, en bröllopslokal med fantastisk utsikt

Eatery Lumafabriken / Restaurangen

Eatery Lumafabriken är centrum för trevliga möten och god mat. I restaurangen med tillhörande lounge med plats för mingel eller middagsarrangemang kan du bjuda in till en oförglömlig bröllopsfest. I anslutning till restaurangen finns även en stor uteplats med en fantastisk utsikt över Hammarbykanalen som gästerna kan njuta av.

Restaurangen har plats för 150 sittande gäster och 200 stående.

Läs mer om och boka restaurangen på Eatery Lumafabriken »

Bjud in till en oförglömlig bröllopsfest i Eatery Lumafabrikens restaurang

Lejondals Slott

Precis intill Lejondalssjön i Bro, norr om Stockholm, ligger Lejondals Slott. Det englandinspirerande slottet är som gjort för sagolika bröllop och erbjuder vackra miljöer för vigsel, mingel, middag och fest.

Lejondals Slotts kök lägger stor vikt vid bröllopsmiddagen och använder bara säsongsbaserade och närproducerade råvaror. Här finns ävet ett avkopplande spa med en varm pool, bastu och utsikt över vattnet.

Lejondals Slott har plats för 150 sittande gäster och 200 stående.

Läs mer om och boka Lejondals Slott »

Precis intill Lejondalssjön i Bro, norr om Stockholm, ligger Lejondals Slott

Kastellet / Festvåning

Kastellet Stockholm har anor ända från 1660-talet, ligger på Kastellholmen och är en populär plats för bröllop. Här kan ni arrangera bröllopsfesten i ett tält på borggården eller inne i den vackra byggnaden. Personalen på plats har många års erfarenhet av att skräddarsy bröllop utifrån önskemål och hjälper er gärna.

Festvåningen har plats för 197 sittande gäster och 250 stående.

Läs mer om och boka Kastellets festvåning »

Kastellet Stockholm har anor ända från 1660-talet och är en populär plats för bröllop

Ersta terrass

På Erstaklippan ligger Ersta terrass med en vacker utsikt över Stockholm och stadens inlopp. Ersta terrass passar utmärkt för bröllopsfesten. Börja med mingel på terrassen som bjuder på eftermiddags- och kvällssol och välkomna sedan gästerna till bords. Maten som serveras bygger på en filosofi där hållbarhet och kvalitetsråvaror står i fokus.

När gästerna har njutit av middagen och är nöjda öppnas dansgolvet i baren och dörrarna till terrassen. Festen kan fortsätta långt in på natten och när det väl är dags att gå och lägga sig kan Ersta konferens & hotell erbjuda övernattning.

Ersta terrass har plats för 210 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka Ersta terrass »

På Erstaklippan ligger Ersta terrass, en fin bröllopslokal vid vattnet i Stockholm

Moderna Museet / Festvåning

Moderna Museets festvåning och restaurang är en imponerande lokal med fin utsikt över vattnet, Djurgården och Strandvägen genom panoramafönstren. Den anpassningsbara lokalen fungerar utmärkt för både små och stora bröllopsfester.

Inled bröllopsfesten med en välkomstdrink och en privat visning av den aktuella utställningen på museet, och fortsätt sedan med mingel, middag och fest.

Restaurangen på Moderna Museet drivs av kocken och matinspiratören Malin Söderström, den första kvinnan att bli medlem i Svenska Kocklandslaget.

Festvåningen har plats för 300 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka festvåningen på Moderna Museet »

Moderna Museets festvåning fungerar utmärkt för både små och stora bröllopsfester

Om du och din partner ska gifta er och drömmer om en bröllopslokal vid vattnet i Stockholm så hoppas vi att ovanstående tips kan vara till hjälp. Känns inget av dessa lokaler som den rätta? Oroa er inte, på vår hemsida finns många fler fina bröllopslokaler.


Venuu är Sveriges största bokningstjänst för eventlokaler. Hos oss bokar du enkelt en unik lokal för din fest, din konferens, ditt bröllop eller andra event, alltid till bästa pris. Se hundratals lokaler på vår hemsida »

Ta del av vårt nyhetsbrev

* obligatoriskt fält