Om du ska boka underhållning kan din lokal antingen hjälpa eller stjälpa. Jag heter Robert Ace och är trollkarl i grunden, men mest känd som ficktjuvsexpert. Jag har åratal av erfarenhet från event runt om i världen, från Sverige till Portugal, Indien och Kina, både från scenen & TV-rutan.

Det är med den erfarenheten i bagaget som jag tänkte ge några tips på vad du ska tänka på när du bokat lokal och nu också vill ha en artist på plats. Alla lokaler är nämligen inte likvärdiga när det kommer till att anordna en show.

Inför underhållningen till festen - kan alla se?

När du bokar en show kan allt falla pladask på grund av just en pelare. Bordens uppsättning och lokalens utformning kan ibland resultera i att en del gäster får en pelare mitt framför näsan. Det första du behöver göra är därför att försäkra dig om att alla kan se. Ibland behövs en upphöjd scen för att säkerställa det. Beroende på lokalen så kan du ibland hyra en scen direkt från dem.

En trollkarl underhåller med en bok som brinner

Om du bokar en så kallad bakgrundsunderhållning, förslagsvis atmosfärisk musik från ett band så är det inte alltid lika viktigt att alla kan se scenen. Gäller underhållningen en komiker, trollkarl eller jonglör kräver det dock att folk kan se och att artisten kan få kontakt med publiken. Många musiker gillar även att kunna spela tillsammans med publiken.

På samma sätt måste du tänka på om alla kan höra artisten. Se därför efter om lokalen erbjuder ljudsystem och headset till exempel. Det här är dock något som många artister kan ta med själva, men om det finns på plats så sparar alla tid.

Lokalens atmosfär kan ge en push till den bokade underhållningen

Utöver det rent praktiska som är viktigt att ha i åtanke inför din underhållning på festen, att se till att alla kan se och höra så finns det en sak till som är värt att tänka på. Bidrar lokalens atmosfär till den känsla du vill skapa med kvällen och showen?

Det är inte ett måste, man kan utan problem ha en komiker som drar fräckisar i en lokal med klassisk teatersittning. Det tar inte bort stämningen från showen. Har du en orkester som uppträder passar däremot den klassiska musiken extra bra i till exempel en operalokal.

Underhållning på scen inför människor på fest

Minglande underhållning kräver inte lika mycket från lokalen

Det finns också shower som inte kräver så mycket av lokalen. Om du har hittat en lokal som känns helt perfekt i övrigt, charmig som sjutton och bra placerad så är det fullt förståeligt att du vill ha festen där även om det blir svårt att klämma in en scenyta.

Det finns shower som du kan boka som inte kräver så mycket rent praktiskt av lokalen. Minglande artister går runt som vilken gäst som helst på festen och tar underhållningen dit där folk är, vilket innebär att det inte finns något behov av vare sig scen eller ljudutrustning.

Ett exempel som jag själv har stor erfarenhet av är den minglande trollkarlen. Trollkarlen går runt bland gästerna och visar magi på nära håll, vilket bidrar till en stark upplevelse.

Det finns även andra exempel. Förslagsvis jonglörer som går runt och jonglerar bland borden eller en grupp sjungande servitörer. Om du inte har möjlighet till en scen kan du därför ta en titt på utbudet av minglande artister istället.

Trollkarl trollar med en kortlek framför gäster på fest

Där har du tre tips gällande lokalen när du planerar att boka underhållning. Du kan självklart alltid prata med lokalen och artisten så att ni tillsammans kan lösa upplägget på bästa sätt. I många fall kan också artisten och lokalansvarig själva prata ihop sig så att du slipper vara mellanhand.

Jag hoppas att den här informationen har varit matnyttig. Tveka inte på att kontakta mig om du behöver en trollkarl i Stockholm.

Med vänliga hälsningar,
Robert Ace


Det här inlägget har skrivits av en gästskribent i samarbete med Venuu.se.


Venuu är Sveriges största bokningstjänst för eventlokaler. Hos oss bokar du enkelt en unik lokal för din fest, din konferens, ditt bröllop eller andra event, alltid till bästa pris. Se hundratals lokaler på vår hemsida »

Ta del av vårt nyhetsbrev

* obligatoriskt fält