Det är något speciellt med närheten till vattnet som förgyller vilken fest som helst och gör festlokaler vid havet i Göteborg så populära. I Göteborg finns det gott om fina lokaler intill havet, hamninloppet och Göta älv. Välj ut din favorit och samla nära och kära för en oförglömlig fest. Nedan tipsar vi om några trevliga festlokaler vid vattnet i Göteborg. 

Popsicle Donsö

I den gamla brandstationen i hamnen på Donsö i Göteborgs skärgård ligger Popsicle Donsö. I den rustika lokalen kan du arrangera en minnesvärd fest som präglas av salt havsluft och en charmig skärgårdsmiljö. Restaurangen fokuserar på ingredienser från havet och strandväxter och maten kan med fördel avnjutas på den mysiga uteserveringen med både sol och lä.

Popsicle Donsö har plats för 25 sittande personer och 40 stående.

Läs mer om och boka Popsicle Donsö »

I hamnen på Donsö i Göteborgs skärgård ligger Popsicle Donsös rustika festlokal

Barken Viking / Hermansson

Barken Viking är ett centralt hotell vid vattnet i hjärtat av Göteborg. Hermansson är ett av hotellets eleganta lokaler som ligger i Barken Vikings gamla lastutrymme, precis intill en ljusgård där dagsljus strömmar in. Här kan du samla nära och kära och tillsammans kan ni njuta av en trevlig middag på grillrestaurangen och musikuppträdanden på däck.

Hermansson har plats för 40 sittande personer.

Läs mer om och boka Hermansson på Barken Viking »

Barken Viking är ett hotell vid vattnet i hjärtat av Göteborg med fina lokaler

Sjömagasinet / Tullhuset

Tullhuset är en exklusiv festlokal intill havet som tillhör Sjömagasinet. Lokalen erbjuder en charmig skärgårdsatmosfär och utsikt över Göteborgs hamn. Här kan du bjuda in till ett bröllop, en företagsfest eller en examensmiddag och skämma bort dina gäster med förstklassig mat. Sjömagasinet är specialister på fisk, skaldjur och dryck.

Tullhuset har plats för 40 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka Tullhuset på Sjömagasinet »

Tullhuset är en exklusiv festlokal intill havet som tillhör Sjömagasinet

Ankarsmedjan Social

Ankarsmedjan Social är en exklusiv beställningskrog och restaurang som ligger i Majorna, inte långt från vattnet. Den kulturmärkta lokalen liknar en katedral med högt i tak och en unik atmosfär. Det öppna studioköket gör det möjligt för gästerna att delta i matlagningen tillsammans med kockarna. Här kan både stora och små sällskap ta del av en gastronomisk upplevelse.

Ankarsmedjan Social har plats för 65 sittande personer och 80 stående.

Läs mer om och boka Ankarsmedjan Social »

Ankarsmedjan Social är en exklusiv restaurang som ligger i Majorna

Isbolaget

På piren i Donsö hamn i Göteborgs skärgård ligger Isbolaget. Isbolaget består av en gammal byggnad som tidigare fungerade som ishus. De rustika magasinlokalerna fungerar idag som festlokal och erbjuder en magisk havsutsikt. Festlokalen kan abonneras under vinterhalvåret och är perfekt för olika fester och vinterbröllop. 

Isbolaget har plats för 70 sittande personer och 100 stående.

Läs mer om och boka Isbolaget »

Isbolagets rustika magasinlokaler i Göteborgs skärgård fungerar idag som festlokal

Malins Skafferi

Malins Skafferi är den perfekta festlokalen i Göteborg om du planerar en födelsedagsfest eller någon annan typ av firande. Det charmiga och hemtrevliga huset ligger bara ett stenkast från havet på Nya Varvet och tillåter egen mat och dryck. I lokalhyran ingår dessutom bland annat stolar, bord, glas och porslin.

Malins Skafferi har plats för 74 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka Malins Skafferi »

Sjömagasinet / Ostindiasalen

Ostindiasalen på andra våningen på Sjömagasinet är en lyxig festlokal vid havet i Göteborg med en charmig skärgårdskänsla. Lokalen har en fantastisk utsikt över hamninloppet i Göteborg och är som gjord för större fester och bröllop. Sjömagasinet är experter på högkvalitativ mat och dryck och erbjuder en fine dining-meny.

Ostindiasalen har plats för 90 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka Ostindiasalen på Sjömagasinet »

Ostindiasalen på Sjömagasinet är en lyxig festlokal vid havet i Göteborg

Rollin Bistros / Piren

Piren är en modern och festlig restauranglokal vid Lindholmen i Göteborg. Den 200 kvadratmeter stora lokalen ligger intill vattnet och är perfekt för fester, vare sig det gäller en privat eller affärsmässig tillställning. Köket serverar asiatisk street food och i lokalhyran ingår teknisk utrustning, bartenders, kockar och serveringspersonal.

Piren har plats för 100 sittande personer och 120 stående.

Läs mer om och boka Piren på Rollin Bistros »

M/S Göteborg

Den klassiska skärgårdsbåten M/S Göteborg byggdes 1915 och går idag i Göteborgs skärgård. Ombord på det vackra fartyget finns en stor matsal i sekelskiftesstil, en lounge och ett härligt soldäck. Hyr M/S Göteborg för nästa fest och upplev känslan av att ha en egen båt för en kväll. Bjud in vännerna på en god buffé eller ett trevligt mingel.

M/S Göteborg har plats för 100 sittande personer och 200 stående.

Läs mer om och boka M/S Göteborg »

Hyr M/S Göteborg för nästa fest och upplev känslan av att ha en egen båt för en kväll

Sockerbruket Arena

Bara ett stenkast från vattnet ligger Sockerbruket Arena i hjärtat av Sockerbruket i Göteborg. Sockerbruket Arena är en industriell eventlokal med högt i tak och en unik atmosfär. Lokalen är även utrustad med en scen, ljus och ljud. Festlokalen är perfekt för allt från disputationer till galamiddagar. Det går bra att ta med egen mat och dryck till lokalen. 

Sockerbruket Arena har plats för 130 sittande personer och 150 stående.

Läs mer om och boka Sockerbruket Arena »

Bara ett stenkast från vattnet ligger Sockerbruket Arena

Restaurang L’s Resto

L’s Resto är en restaurang på Lindholmen Science Park som även fungerar som festvåning. Lokalen har stora fönster som skapar en oslagbar panoramavy över hamninloppet och två uteserveringar mot kajen som är öppna under sommaren. Restaurangen erbjuder en prisvärd meny och rätter tillagade med de finaste råvarorna.

Restaurang L’s Resto har plats för 140 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka Restaurang L’s Resto »

L’s Resto är en restaurang som även fungerar utmärkt som festvåning

Långedrags Värdshus / Festvåningen

Festvåningen på Långedrags Värdshus är en unik festlokal med fantastiskt läge precis intill havet i centrala Göteborg. Lokalen har en terrass med havsutsikt som är perfekt för förmingel samt en egen bar.

Oavsett om du letar efter en fest- eller bröllopslokal i Göteborg med närhet till havet så är Långedrags Värdshus ett utmärkt alternativ. Här kan ditt sällskap umgås och njuta av en havsinspirerad meny.

Festvåningen har plats för 150 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka festvåningen på Långedrags Värdshus »

Festvåningen på Långedrags Värdshus är en unik festlokal precis intill havet

Röda Sten Konsthall / Katedralen

Röda Sten Konsthall ligger under Älvsborgsbron, omgivet av vatten, bryggor och en utomhusterrass. Katedralen är Röda Sten Konsthalls imponerande utställningssal, en utmärkt festlokal som passar för privata såväl som arbetsrelaterade tillställningar. Den unika lokalen är anpassningsbar, har en generös takhöjd och en spännande historia.

Katedralen har plats för 220 sittande personer och 250 stående.

Läs mer om och boka Katedralen på Röda Sten Konsthall »

Hotel Riverton / Restaurant ONE

Hotel Riverton är ett designhotell vid vattnet i centrala Göteborg. På hotellet finns Restaurant ONE, en tidlös och elegant restaurang med fönster från golv till tak och utsikt över älven. Här kan du arrangera allt från födelsedagsfester till julmiddagar. Om du planerar en större fest kan du kombinera restaurangen med intilliggande festlokaler.

Restaurant ONE har plats för 250 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka Restaurant ONE på Hotel Riverton » 

Boka Restaurant ONE på Hotel Riverton vid vattnet i Göteborg för nästa fest

Donsö Konferens / Bankettsal

Donsö Konferens ligger i Göteborgs skärgård och erbjuder en vacker bankettsal som fungerar utmärkt för alla olika typer av fester. Salen ligger precis intill vattnet med utsikt över småbåtshamnen och har en härlig terrass. Här anpassas menyn efter säsong och fokus ligger på lokala och hållbara råvaror. Även drycken kommer från lokala bryggerier och små vingårdar. 

Bankettsalen har plats för 300 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka bankettsalen på Donsö Konferens »

Donsö Konferens ligger i Göteborgs skärgård och erbjuder en vacker bankettsal

River Restaurant On The Pier

Längst ut på Dockpiren i Göteborgs hamninlopp ligger River Restaurant On The Pier. Restaurangen ligger mitt i Göta älv och har två separata festvåningar, en inglasad veranda direkt vid vattnet och möjligheten att under vår- och sommarhalvåret bygga upp ett tält längst ut på piren. Köket har ett fokus på havet och erbjuder en helhetslösning med lokal, mat och dryck.

River Restaurant On The Pier har plats för 350 sittande personer och 500 stående.

Läs mer om och boka River Restaurant On The Pier »

Längst ut på Dockpiren i Göteborgs hamninlopp ligger River Restaurant On The Pier

Det finns många populära festlokaler vid havet i Göteborg och vi förstår varför. Det är något speciellt med att arrangera en fest med närhet till vattnet. Förhoppningsvis lockar något av ovanstående alternativ om du är på jakt efter att hyra en trevlig festlokal i Göteborg. 


Venuu är Sveriges största bokningstjänst för eventlokaler. Hos oss bokar du enkelt en unik lokal för din fest, din konferens, ditt bröllop eller andra event, alltid till bästa pris. Se hundratals lokaler på vår hemsida »

Ta del av vårt nyhetsbrev

* obligatoriskt fält