Börjar årets viktigaste dag, alltså din födelsedag, närma sig? I så fall är det hög tid att börja planera den redan nu. Som tur är finns det många trevliga lokaler i vilka du kan fira din födelsedag i Stockholm. Staden erbjuder något för alla, oavsett kompisgängets preferenser när det kommer till aktiviteter och restauranger. För att underlätta för dig har vi tagit fram några bra förslag på ställen där du kan fira den stora dagen tillsammans med dina nära och kära.

Fira din födelsedag på restaurang i Stockholm

Något som många uppskattar mycket är att avnjuta en födelsedagsmiddag ute på restaurang tillsammans med familj och vänner. Det finns gott om roliga restauranger i Stockholm och många av dem har plats för stora sällskap.

Kom ihåg att det däremot kan vara nödvändigt att boka bord i förväg. Det underlättar ofta för dig själv såväl som för restaurangen. Ingen vill behöva agera problemlösare på sin egen födelsedag, så enkelt är det med det.

Genom att boka plats på en restaurang i förväg kan du och ditt sällskap tilldelas ett separat rum där ni kan umgås ifred utan att störas av andra gäster. Är ni en större grupp kan det till och med vara aktuellt att abonnera hela stället för att ni ska kunna fira födelsedagen ostört.

Eatery Gärdet / Chambre Lemoné

Eatery Gärdet ligger centralt och erbjuder ett mysigt chambre separée som passar utmärkt för en födelsedagsmiddag. Chambre Lemoné rymmer upp till 18 personer och restaurangens personal kan hjälpa till med allt från planering till mat och dryck. Det här stället är ett utmärkt alternativ för mindre och mer intima födelsedagsfiranden.

Chambre Lemoné har plats för 18 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka Chambre Lemoné »

Ett välinrett chambre separée hos Eatery Gärdet

Restaurang Sten Sture / Privatrum

I hjärtat av gamla stan ligger Restaurang Sten Sture som kan erbjuda ett privat rum till din födelsedagsmiddag och födelsedagsfest. Under valven från 1300-talet kan du och ditt sällskap njuta av en komplett middag med god mat och dryck.

Om ni blir en större grupp på mer än 40 personer kan du även abonnera hela restaurangen. Firandet kan pågå fram till kl. 00, sedan stänger restaurangen och ni får lov att gå vidare.

Sten Stures privatrum har plats för 38 sittande gäster och 40 stående.

Läs mer om och boka Privatrummet »

Restaurang Sten Stures privatrum under 1300-talsvalven

Pressklubben / Vinterträdgården

Vinterträdgården är Pressklubbens största lokal och ligger centralt i närheten av T-Centralen. Här kan du och dina nära och kära fira din födelsedag och njuta av en matupplevelse i form av en tvårätters lunch med förstklassiga råvaror eller middag. Det finns även möjlighet att boka in en belgisk ölprovning med någon av restaurangens professionella provningsledare.

Vinterträdgården har plats för 40 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka Vinterträdgården »

Skansen: Krogen Tre Byttor

En bra restaurang att fira födelsedagen på i Stockholm är Krogen Tre Byttor, särskilt om du och dina vänner är historieintresserade. Här får ni nämligen testa på hur det kunde vara att gå på restaurang på 1700-talet.

Krogen Tre Byttor kan erbjuda ett mindre, privat rum för sällskap mellan 8-16 personer och om ni är fler än 25 personer finns möjligheten att abonnera hela restaurangen. Låter det inte lite häftigt att få fira födelsedagen som på Bellmans tid?

Krogen Tre Byttor har plats för 50 sittande gäster och 70 stående.

Läs mer om och boka Skansen: Krogen Tre Byttor »

Fint dukade bord i Krogen Tre Byttors privata rum på Skansen

Riddersviks Herrgård / Stora salen

Fira din födelsedag i Riddersviks Herrgård med härlig utsikt över Mälaren och en fin trädgård precis utanför dörren. Stora salen är 1700-talsherrgårdens huvudsalong och här kan du och ditt sällskap njuta av en oförglömlig matupplevelse.

Riddersviks Herrgård ligger endast 20 minuter från city och har goda kommunikationer. Om du tillsammans med vänner eller familj vill tillbringa natten på herrgården går det utmärkt. Här erbjuds logi med sköna sängar i en fantastisk naturskön miljö.

Stora Salen har plats för 50 sittande gäster och 80 stående.

Läs mer om och boka Stora salen »

Fin bordsdukning med blommor i Stora salen i Riddersviks Herrgård

Hyr en lokal för din födelsedagsfest

Du kan också hyra en lokal för att anordna din födelsedagsfest där. Ibland ryms inte alla människor du vill bjuda i hemmet och då kan det vara ett bra alternativ att hyra en lokal. Nedan tipsar vi om några coola ställen i Stockholm där du kan fira din födelsedag tillsammans med alla dina favoritmänniskor samlade på ett och samma ställe.

Djurgårdsbron Paviljongbaren

Fira din födelsedag med vänner och familj på Djurgårdsbrons exklusiva paviljongbar. Här kan ni ta del av en vacker utsikt över Djurgårdskanalen och Strandvägen samtidigt som ni njuter av god mat, bra service och inte minst ett fantastiskt läge.

Djurgårdsbron Paviljongbaren har plats för 30 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka Djurgårdsbron Paviljongbaren »

Paviljongbaren full av människor en sommardag

Clarion Hotel Sign / Rooftop Bar and Terrace

Visste du att du kan hyra Rooftop Garden Bar på Clarion Hotel Sign exklusivt för dig, dina vänner och din familj? Det är möjligt och absolut något du bör överväga i planerandet av ditt födelsedagsfirande. På sommarhalvåret går det att abonnera en privat takterrass med tillhörande bar i en miljö där lummig grönska möter stadspuls.

Rooftop Bar and Terrace har plats för 30 sittande gäster och 50 stående.

Läs mer om och boka Rooftop Bar and Terrace »

Ett firande på Rooftop Garden Bar en solig dag

The Creative Lounge

The Creative Lounge är en eventlokal mitt i centrala Stockholm. Loungen på cirka 120 kvadratmeter erbjuder bland annat en stor bardisk, kyl, frys och en bra musikanläggning.

Här finns möjligheten att ta med egen mat och dryck om så önskas. Det går även att hyra ett karaokepaket, en projektor och mikrofoner om du och dina födelsedagsgäster vill fira med lite sång under kvällen.

The Creative Lounge har plats för 30 sittande gäster och 50 stående.

Läs mer om The Creative Lounge »

En mysig hörna med fåtöljer i The Creative Lounges festlokal

En Juicebar & Café

Har du funderat på att ha en födelsedagsfest men insett att det blir för trångt hemma? Om svaret är ja är En Juicebar & Café ett utmärkt alternativ.

Lokalen har fulla rättigheter så du och dina nära och kära kan köpa  vin, öl, drinkar och cocktails på plats. Maten som serveras är sydamerikanskt inspirerade tapas.

En Juicebar & Café har alltid två personer på plats för att hjälpa till under kvällen och sköter dessutom städningen. Hur trevligt låter inte det?

En Juicebar & Café har plats för 35 sittande gäster och 40 stående.

Läs mer om En Juicebar & Café »

Oxid Bar

Om du letar efter ett ställe med extra härlig stämning där stureplansprestigen lämnats utanför är Oxid Bar rätt plats för dig. Baren ligger centralt i Stockholm och personalen skräddarsyr gärna ett födelsedagsfirande som faller både dig och ditt sällskap i smaken. Här kan du och dina vänner dansa och ha det trevligt ända in på småtimmarna.

Oxid Bar har plats för 50 sittande gäster och 150 stående.

Läs mer om och boka Oxid Bar »

Baren på Oxid bar med fönster ut mot Stockholms gator

Fira födelsedagen med roliga gruppaktiviteter i Stockholm

Om det är något det finns gott om i Stockholm så är det gruppaktiviteter. En del firar gärna födelsedagen med utmanande och fartfyllda aktiviteter med andra hellre tar det lugnt och njuter av lugnet någonstans. Vad stämmer bäst in på dig? Läs vidare för att få en bättre idé av vilken typ aktivitet som kan passa dig och dina vänner.

Elements Spa

På Elements Spa kan du och dina vänner njuta av ett skönt bad i den varma poolen, en uppfriskande dusch i snöduschen, en avkopplande massage eller ett yogapass med utsikt över Årstaviken.

Beroende på hur många ni är så går det antingen att hyra hela spat eller en mindre, separat del. Denna del kallas “Oasen” och har en abonneringsbar bastu och relaxrum för upp till 10 personer. Hur härligt låter inte det?

Elements Spa har plats för 20 sittande gäster och 70 stående.

Läs mer om och boka Elements Spa »

Den varma poolen hos Elements spa med utsikt över närliggande natur

Swing by Golfbaren / Vardagsrum

För det tävlingsinriktade födelsedagsbarnet kan det vara en rolig idé att hyra Swing by Golfbarens Vardagsrum. Rummet är unikt inrett och har en minigolfbana. För att skapa en extra spännande stämning bland dina födelsedagsgäster går det även att ordna med en instruktör och tävlingsarrangemang.

När dina vänner inte tävlar på minigolfbanan kan de njuta av sofistikerade cocktails och god mat. Lokalen kan hyras både halv- och heldag så du kan bestämma själv hur länge ni vill stanna.

Vardagsrummet har plats för 30 sittande gäster och 60 stående.

Läs mer om och boka Vardagsrummet »

Minigolfbanor i det smakfullt inredda Vardagsrummet

Bromma Vinateljé

Bromma Vinateljé är ett utmärkt alternativ för dig som föredrar ett mer avslappnat firande framför en lång festnatt. Förutom att lokalen går att hyra för sig så är det även möjligt att hyra in en person som håller i en vinprovning med dig och ditt sällskap.

Hur härligt låter det inte att kunna njuta av goda viner och tilltugg ihop med trevligt umgänge på självaste födelsedagen? Dina vänner ställer säkert upp!

Bromma Vinalteljé har plats för 40 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka Bromma Vinateljé »

Ekhagens matstudio

Ekhagens matstudio på Norra Djurgården är en mysig och hemtrevlig lokal där det bland annat anordnas matlagningskurser. Här går det att arrangera kurser för upp till 40 personer med varierande teman beroende på årstid. Om du och dina vänner eller din familj har ett intresse för matlagning kan det här vara den ultimata aktiviteten för din födelsedag.

Att sena event inte är tillåtna i lokalen gör inget då matstudion endast ligger ett stenkast från storstadspulsen vilket är perfekt för den som är partysugen.

Ekhagens matstudio har plats för 40 sittande och 70 stående.

Läs mer om och boka Ekhagens matstudio »

Matlagningskurs i Ekhagens ljusa och moderna matstudio

Fira din födelsedag på en båt i Stockholm

Vad sägs om att fira din födelsedag på en båt i Stockholms skärgård? Om du fyller år under årets ljusare och varmare månader kan vi inte tipsa nog om hur…

M/S Marken

M/S Marken är ett utmärkt alternativ för dig som vill fira din födelsedag till havs. Ombord på båten finns ett stort soldäck där du kan njuta av förstklassig utsikt över Stockholms skärgård tillsammans med familj och vänner. I loungemöblerna kan ni skåla för dig medan ni avnjuter god mat och goda drinkar.

När ni är tillbaka vid kaj är ni sedan bara ett stenkast från Gamla Stans nattliv. När du hyr M/S Marken får du och ditt sällskap ensamrätt till båten.

M/S Marken har plats för 35 sittande gäster och 40 stående.

Läs mer om och boka M/S Marken »

Båten M/S Marken i kaj med personal

M/Y Charm

Du har nu möjligheten att tillsammans med familj och vänner fira din födelsedag på en av Sveriges finaste charterbåtar. M/Y Charms har ett stort soldäck och erbjuder mat och dryck av hög kvalitet i samband med båtcharter i Stockholms skärgård.

Hemmahamnen ligger centralt på Strandvägen i Stockholm vilket gör det lätt att ta sig till och från båten. Du kan även övernatta i en av M/Y Charms gästhytter för en extra trevlig upplevelse.

M/Y Charm har plats för 22 sittande gäster och 48 stående.

Läs mer om och boka M/S Charm »

M/S Charm med sitt stora soldäck en solig sommardag

Ocean Bus

Ocean Bus erbjuder dig och dina vänner en rolig upplevelse på land och till sjöss. Amfibiebussen går att abonnera för ditt sällskap och fungerar både som transportmedel och som aktivitet i sig. Att ta en tur med Ocean Bus är en upplevelse ni sent kommer att glömma och en perfekt födelsedagsaktivitet.

Ocean Bus har plats för 42 sittande gäster.

Läs mer om och boka Ocean Bus »

Ocean Bus ute på vattnet med Stockholms stad i bakgrunden

Bland dessa tips hoppas vi att du hittar ett bra ställe att fira din födelsedag på i Stockholm. Vi förstår att det kan kännas som en djungel att leta efter en restaurang eller festlokal där du kan fira födelsedagen, men tänk positivit. När du väl hittat och bokat ett ställe kan du gå vidare till de delar av festplaneringen som många gånger är lite roligare. Vi önskar dig lycka till och sist men inte minst, grattis i förskott!


Venuu är Sveriges största bokningstjänst för eventlokaler. Hos oss bokar du enkelt en unik lokal för din fest, din konferens, ditt bröllop eller andra event, alltid till bästa pris. Se hundratals lokaler på vår hemsida »

Ta del av vårt nyhetsbrev

* obligatoriskt fält