Att hyra en lada för fest eller bröllop är en trevlig sak att göra och något som kommer att sätta prägel på din tillställning. Det är något speciellt med den rustika miljön och den stämningen och atmosfären som går att skapa i en lada eller loge är svår att hitta någon annanstans. För att hjälpa dig i letandet efter rätt lokal för din fest eller ditt bröllop har vi samlat några tips på lador som vi tror att du kommer att tycka mycket om.

Östergårds / Restaurang Ladan

Östergårds är en fin 1700-talsgård där kärleken till mat och service från hjärtat står i fokus. På gården finns ett flertal middagslokaler och Restaurang Ladan är en av dem.

Det här är en perfekt lada att hyra för bröllop eller fest och passar särskilt bra för dig som vill arrangera en födelsedags- eller bröllopsfest i hemtrevlig miljö. För att varje gäst ska överraskas och beröras erbjuder Östergårds personal menyer för alla tillfällen.

Restaurang Ladan har plats för 70 sittande gäster och 100 stående.

Läs mer om och boka Östergårds lada »

Lasätter Gård

Lasätter Gård ligger utanför Nyköping omgivet av vacker natur och gårdens fläderodlingar. Lasätter är utmärkt för fester, familjesammankomster, bröllop, möhippor och svensexor.

På gården finns en charmigt ombyggd lada med stort kök, bastu och 14 bäddar för en unik boendemöjlighet med gott om utrymme för större grupper. I direkt anslutning till ladan finns en festlokal under årets varmare månader.

Lasätter Gård har plats för 80 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka Lasätter Gård »

Fint uppdukade långbord i ladan på Lasätter Gård

Nyböle Lada

Mitt på Lundaslätten, inte långt från Lund, ligger Nyböle Lada med en fantastisk utsikt över den skånska myllan. Ladan med högt i tak och fina träbjälkar har varsamt renoverats med hållbarhet i fokus. Allt på plats är återbrukat, närproducerat och genomtänkt.

Ladan är uppdelad i en stor sal om ca 100 kvadratmeter, en loungedel med toaletter samt ett bra utrustat kök med kyl, frys, ugn och värmeskåp etc. Det går bra att ta med egen mat och dryck till ditt bröllop eller din fest.

Nyböle Lada har plats för 80 sittande gäster och 100 stående.

Läs mer om och boka Nyböle Lada »

Nyböle Lada med festligt uppdukade bord

Dahlbogården Event & Rum

Dahlbogården är en vacker lokal belägen en bit utanför Alingsås i ett gammalt rött stall. Höskullen, en luftig och rymlig lokal på övervåningen, kan användas för både mindre och större evenemang, såsom bröllop, födelsedagar och dop.

Miljö och natur är i fokus på Dahlbogården och personalen försöker samarbeta med lokala företag när det kommer till råvaror och tjänster. Gården har en kock som specialiserat sig på fisk och skaldjur som kan skapa en meny som passar just för ditt sällskap.

Dahlbogården har plats för 80 sittande gäster och 150 stående.

Läs mer om och boka Dahlbogården Event & Rum »

Uppdukade bord på höskullen i det gamla stallet på Dahlbogården

Skytteholm / Ladan

På Skytteholm hittar du den perfekta träladan för ett lantligt vintagebröllop eller din sommarfest. Den omgivande naturen och utsikten över Mälaren skapar en varm och trevlig atmosfär.

De gäster som vill övernatta kan stanna över i någon av de intilliggande herrgårdsflyglarna. I herrgårdsbyggnaden finns också en vacker svit.

Skytteholmen är med andra ord ett utmärkt val för dig som vill hyra en lada för fest.

Ladan har plats för 90 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka Skytteholms lada »

Skytteholms mysiga lada för det lantliga bröllopet eller festen

Sju Sjöar / Logen

Sju Sjöars loge är en vacker eventlokal med sjöutsikt som passar perfekt för bröllop och fester. Festlokalen har en öppen planlösning, högt i tak, vackra träbjälkar och stora fönster som ger en fantastisk utsikt över naturen.

Lokalen har full utrustning såsom wifi, projektor och ljussystem inkluderat i priset. På plats finns också möjlighet till övernattning för upp till 60 gäster.

Sju Sjöars personal hjälper dig att skräddarsy din tillställning och serverar mat och dryck efter dina önskemål.

Logen har plats för 90 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka Sju Sjöars loge »

Sju Sjöars Loge med festligt uppdukade långbord

Backa Loge

Backa loge är en anpassningsbar eventlokal för bröllop och fest i Fegens Naturreservat med närhet till sjön. Lokalen består av två rum, caféet och eventlokalen.

Om du hyr hela logen kan du förslagsvis ordna med sittande middag i ena rummet och dansgolv och fest i det andra. Egen mat och dryck får tas med till Backa Loge. Om så önskas kan personalen på plats också hjälpa till med mat via lokala cateringfirmor.

Logen är utrustad med scen och mikrofon. På gården finns det även ett semesterhus med plats för övernattning för upp till 13 personer, badtunna och grillstuga.

Backa Loge har plats för 90 sittande gäster och 150 stående.

Läs mer om och boka Backa Loge »

Uppdukade långbord och festliga vimplar i Backa Loge

Gålö Havsbad / Fröbergs Loge

Fröbergs Loge byggdes i början av 1900-talet och trots en renovering finns den charmiga karaktären kvar.

Logen har en stor sal med en scen som kan användas för tal eller andra typer av liveuppträdanden. Den har även ett fullt utrustat restaurangkök och en separat bardel. Utanför logen finns en vacker trädgård som du kan nyttja under årets varmare månader.

Fröbergs logen passar perfekt för dig som vill umgås med släkt och vänner under flera dagar. Här kan du varva förberedelser med avkoppling, bad, samtal och mat.

För dig som söker en minnesvärd upplevelse som sträcker sig längre än själva festen eller vigseln är Fröbergs Loge den perfekta platsen.

Fröbergs Loge har plats för 100 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka Fröbergs Loge på Gålö Havsbad »

Östergårds

Bjud in vänner och familj till en trevlig tillställning på den vackra 1700-talsgården Östergårds. För större fester och firanden kan du hyra hela stället för exklusivitet.

Här kan du välkomna gästerna med en drink i fina Vinterträdgård eller utomhus i parken innan sällskapet sätter sig till bords i den stora och rymliga festsalen.

För att få igång festen efter middagen kan du ta hjälp av ett liveband eller en DJ som skapar en fantastisk stämning på dansgolvet. I baren står Östergårds bartender redo för att servera dina gästers favoritdrinkar.

Östergårds har plats för 130 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka Östergårds »

Östegårds 1700-talsgård med fint dukade bord för fest

Lillegård

Lillegård är en charmig och rustik röd lada i Skåne, nära Eslöv och Lund. Den anpassningsbara lokalen har högt i tak, stora träbjälkar och passar perfekt för bröllop och andra minnesvärda evenemang.

Ta med egen mat och dryck eller använd er av Lillegårds egna kontakter och få rabatt på lokala leverantörer rörande allt från hotell och catering till fotografer. Ladan erbjuder tillgång till en festlokal, lounge, vigselområde och trädgård. Wifi, porslin, möbler, högtalare, mikrofoner, projektorer och scenljus ingår.

Bjud in nära och kära till en fest eller ett bröllop i den här idylliska lantliga miljön och skapa oförglömliga minnen tillsammans.

Lillegård har plats för 130 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka Lillegård »

Pampiga och fint dekorerade Lillegårds rustika lada

Örums Nygård / Logen

Letar du efter en festlokal på underbara Österlen för en speciell upplevelse? På Örums Nygård kan du arrangera minnesvärda och personliga fester och bröllop med fokus på smakfulla måltider och drycker samt god service.

Logen är Örums Nygårds största eventlokal och den kan hyras under årets varmare månader då den inte behöver värmas upp. På plats finns ett ljudsystem och om mer avancerad teknik önskas kan personalen hjälpa till.

Om du väljer att abonnera hela hotellet erbjuder Örums Nygård ett bröllops- eller festpaket med en genomtänkt trerätters meny, tårta, nattamat och dryckpaket. I paketet ingår även dukning, planering och rådgivning.

Logen har plats för 140 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka Örums Nygårds loge »

Örum Nygårds loge med bröllopsdekorationer

Tom Tits / Vinden

Tom Tits Experiment erbjuder unika och festliga tillställningar. Festvåningen Vinden är perfekt för fester, bröllop och julbord.

Här serveras allt från snittar till trerättersmiddag eller buffé. För att du ska kunna dansa och ha kul tillsammans med dina gäster är vindsvåningen utrustad med bar, scen, musikanläggning och dansgolv.

När det gäller bröllop och andra fester vill Tom Tits att det ska vara personligt och unikt för varje par. Personalen på plats anpassar därför eventet efter dina önskemål och behov.

Vinden har plats för 200 sittande gäster och 350 stående.

Läs mer om och boka vinden på Tom Tits »

Bjärka-Säby / Magasinet

Slottet Bjärka-Säby som byggdes på 1600-talet ligger vid vattnet utanför Linköping och erbjuder en naturskön miljö för avkoppling. Slottet har renoverats till fräscha byggnader med bevarade träbjälkar och stenmurar.

På slottsgården finns tre unika lokaler för alla typer av event, inklusive bröllop, födelsedagsfester och företagsevenemang. Magasinet är ett av byggnaderna och har välvda fönster runt om för maximalt ljusinsläpp och vackra träbjälkar för en rustik känsla. Festlokalen kan bokas separat eller tillsammans med Gamla Slottet.

Magasinet har plats för 250 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka Bjärka-Säbys magasin »

Fint dukade runda bord i Bjärka-Säbys magasin

Bjärka-Säby / Katedralen

Bjärka-Säby ligger vid Rengens strand, två mil söder om Linköping, omgiven av östgötsk natur.

Här finns en pampig "höskulle" från 1875 som under vintern fungerar som förvaring åt båtar och husvagnar. På våren däremot förvandlas den till en fantastisk "katedral" med otroliga möjligheter att skapa magiska evenemang.

Den här lokalen bär på en unik historia och erbjuder en unik atmosfär. Katedralen fungerar utmärkt att hyra för bröllopsfester, födelsedagsfester, sommarfester och andra event. Bjud in nära och kära till en fest i denna häftiga miljö!

Katedralen har plats för 300 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka Bjärka-Säbys katedral »

Bjärka-Säbys fina katedral med unik atmosfär

Bosjökloster Slott / Logen

Bosjökloster är en idyllisk slottsgård vid Ringsjöns strand i centrala Skåne. Här finns en stor trädgård, slottsbyggnad, stall och loge. Du kan hyra den här historiska byggnaden för alla möjliga typer av fester och bröllop.

Personalen på plats hjälper dig att skapa en personlig helhetsupplevelse med god mat och service enligt dina önskemål. Logen fungerar bäst under vår, sommar och höstmånaderna.

Logen har plats för 300 sittande gäster och 400 stående.

Läs mer om och boka logen på Bosjökloster Slott »

Fina logen på Bosjökloster Slott redo för bröllop

Schenströmska Herrgården / Stallet

Schenströmska Herrgården ligger fint vid vattnet i Ramnäs, strax utanför Västerås och bara någon timme bort från Stockholm och Uppsala.

Stallet är den största lokalen på herrgården och har fantastiska tegelväggar. Det är bevarat från 1800-talet men har renoverats sedan dess. Lokalen är perfekt för en stor bröllopsfest eller ett jubileumsfirande.

Utrymmet sträcker sig över 800 kvadratmeter och har ett restaurangkök med tillhörande grill för att du ska kunna servera fantastisk mat. Det finns också en stor scen och en bar där du kan servera dina gäster egna drinkar.

Stallet har plats för 350 sittande gäster och 450 stående.

Läs mer om och boka Schenströmska Herrgårdens stall »

Tjolöholms Slott / Magasinet

Magasinet är godsets största eventlokal med en yta på 1200 kvadratmeter och passar utmärkt för större tillställningar som till exempel en bröllopsfest eller ett 50-årsfirande. Byggnaden är nästan hundra år gammal och användes tidigare som sädesmagasin.

Den imponerande lokalen har högt i tak och vackert bjälklag. Från den stora salen kan man se slottet genom stora öppningsbara portar.

Magasinet har nyligen renoverats och är utrustat med värmesystem för användning året runt. Det finns även en tillhörande lokal på ca 270 kvm på övervåningen.

Magasinet har plats för 700 sittande gäster och 1000 stående.

Läs mer om och boka Tjolöholms Slotts magasin »

Tjolöholms Slotts magasin med högt i tak och vackert bjälklag

Vi hoppas att vi har kunnat hjälpa dig som vill hyra en lada för fest eller bröllop en bit på vägen i jakt på rätt festlokal. Om inget av ovanstående förslag känns rätt kan du ta en titt på vår hemsida. Där har vi samlat många fler lokaler för fest och bröllop. Vad sägs till exempel om att hyra en herrgård eller villa istället? Lycka till och ha roligt på vägen!


Venuu är Sveriges största bokningstjänst för eventlokaler. Hos oss bokar du enkelt en unik lokal för din fest, din konferens, ditt bröllop eller andra event, alltid till bästa pris. Se hundratals lokaler på vår hemsida »

Ta del av vårt nyhetsbrev

* obligatoriskt fält