Det finns många fina lokaler där du kan arrangera minnesstunden efter en begravning i Göteborg. Att samla den bortgångnes nära och kära för att minnas och äta något gott tillsammans är ett fint avslut på begravningen. Det ger familj och vänner möjligheten att prata och dela minnen i en avslappnad miljö. Nedan har vi samlat några bra lokaler för minnesstunden i Göteborg.

Chalmersska Huset / Joniska Matsalen

I historiska Joniska Matsalen på andra våningen i Chalmersska Huset har det bjudits på utsökt mat i många år. För att hedra minnet av en bortgången familjemedlem eller vän kan du bjuda in till en minnesstund med tillhörande lunch eller middag i matsalen. På den här stillsamma platsen kan ni samlas och samtala om fina minnen.

Joniska Matsalen har plats för 20 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka Joniska Matsalen på Chalmersska Huset »

Bjud in till en minnesstund med tillhörande lunch eller middag i Joniska Matsalen

Hållplats 103

I Majorna ligger den mysiga och intima restaurangen och vinbaren Hållplats 103. Sankta Birgittas kapell ligger bara ett stenkast bort vilket gör den här lokalen till ett bra alternativ för en minnesstund. Restaurangen är hemtrevligt inredd och menyn är fri från gluten, laktos och socker med ett stort fokus på hållbarhet.

Hållplats 103 har plats för 20 sittande personer och 40 stående.

Läs mer om och boka Hållplats 103 »

Sjömagasinet / Tullhuset

Tullhuset på Sjömagasinet är en exklusiv lokal intill havet som bidrar till en avslappnad skärgårdskänsla. Lokalen fungerar utmärkt för medelstora minnesstunder. Tullhusets servicepersonal finns på plats för att sköta mat och dryck så att du och de andra personerna i sällskapet kan fokusera på att umgås och ta hand om varandra.

Tullhuset har plats för 40 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka Tullhuset på Sjömagasinet »

Tullhuset på Sjömagasinet fungerar utmärkt för minnesstunden efter begravningen

River Restaurant On The Pier / The Bridge

Längst ut på Dockpiren i Göteborgs hamninlopp ligger River Restaurant On The Pier. En av restaurangens lokaler, The Bridge, har en fantastisk utsikt över Älvsborgsbron och Göta Älv. Om du vill arrangera en minnesstund här hjälper restaurangens omtänksamma och erfarna personal till att se till så att det blir en fin upplevelse.

The Bridge har plats för 50 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka The Bridge på River Restaurant On The Pier »

Arrangera en minnesstund med fin utsikt i Göteborg

Popsicle Vrångö

På Vrångö i Göteborgs skärgård ligger Popsicle café och restaurang, en ljus och hemtrevlig restaurang med stora fönster mot havet. Här kan nära och kära samlas för begravningsfika i den friska havsluften. Du kan välja att endast hyra Popsicles lokal och personal eller att låta dem ta hand om hela minnesstunden.

Popsicle Vrångö har plats för 50 sittande personer och 60 stående.

Läs mer om och boka Popsicle Vrångö »

Samla nära och kära för begravningsfika i den friska havsluften på Popsicle Vrångö

Villa Svarta Örn

Villa Svarta Örn i Lorensbergs villastad i Göteborg är ett fint hus som passar utmärkt för ett begravningsfika. Här kan du samla den avlidnes närmaste anhöriga för en fin och stillsam stund tillsammans. Det går bra att ta med egen mat och dryck till Villa Svarta Örn som är utrustad med ett uppvärmningskök, bord, stolar, glas, porslin och bestick.

Villa Svarta Örn har plats för 60 sittande personer och 70 stående.

Läs mer om och boka Villa Svarta Örn »

Ankarsmedjan

I Ankarsmedjans unika och kulturmärkta lokal med kyrkliknande takhöjd kan den bortgångnes familj och vänner samlas för en minnesvärd måltid. Vad sägs till exempel om en vällagad lunch eller ett smörgåsbord? Ankarsmedjan erbjuder en fantastisk atmosfär och fungerar utmärkt för såväl stora som små sällskap.

Ankarsmedjan Social har plats för 65 sittande personer och 80 stående.

Läs mer om och boka Ankarsmedjan »

Ankarsmedjan erbjuder en unik atmosfär och fungerar utmärkt för minnesstunden

Gården

Gården är en genuin restaurang i hjärtat av Göteborg som erbjuder mat tillagad på lokalt odlade råvaror i säsong och lokala drycker med starka band till västkusten. Restaurangens ljusa och trivsamma lokal kan bokas för exklusivt bruk. Med det sagt kan Gården vara en lämplig plats för minnesstunden efter en begravning i Göteborg.

Gården har plats för 70 sittande personer och 100 stående.

Läs mer om och boka Gården »

Gårdens ljusa och trivsamma lokal kan bokas för begravningsfikat

Malins Skafferi

Malins Skafferi är ett charmigt hus som ligger bara ett stenkast från havet på Nya Varvet i Göteborg. Huset erbjuder en personlig atmosfär som förgyller vilken minnesstund som helst. I lokalhyran ingår bland annat stolar, bord, glas, porslin och en kaffebryggare. Det är dessutom tillåtet att ta med egen mat och dryck till Malins Skafferi.

Malins Skafferi har plats för 74 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka Malins Skafferi »

Sigfrids

Om du vill ordna en minnesstund i Göteborg i en familjär miljö kan du boka hela Sigfrids restaurang. Lokalen har nyligen genomgått en renovering och går i en genuin sekelskiftesstil. Sigfrids erbjuder en varierad mat- och dryckesmeny och personalen på plats är vänlig och uppmärksam och gör allt för att det ska bli en minnesvärd stund.

Sigrids har plats för 80 sittande personer och 150 stående.

Läs mer om och boka Sigfrids »

Bjud in till Sigrifd för en minnesvärd stund efter begravningsceremonin

GTS Festvåning

GTS Festvåning i centrala Göteborg är en fin sekelskiftesvåning. Våningen som är perfekt för en minnesstund består av en matsal, två lounger och ett bibliotek där sällskapet kan umgås. På plats finns festvåningens egna kockar som tillagar och serverar mat och fika med omsorg och kärlek.

GTS Festvåning har plats för 90 sittande personer och 100 stående.

Läs mer om och boka GTS Festvåning »

GTS Festvåning lokaler fungerar utmärkt för fikat efter begravningen i Göteborg

M/S Göteborg

M/S Göteborg är en klassisk skärgårdsbåt som går i trafik i Göteborgs skärgård. Det fina fartyget fungerar utmärkt för en minnesstund. Ombord finns en stor matsal i sekelskiftesstil, en lounge och ett härligt soldäck. Här kan familj och vänner umgås och dela minnen av den bortgångne personen, omgivna av den vackra skärgården.

M/S Göteborg har plats för 100 sittande personer och 200 stående.

Läs mer om och boka M/S Göteborg »

Ombord på M/S Göteborg kan familj och vänner dela minnen tillsammans

Norges Hus

Norges Hus är en före detta norsk sjömanskyrka som omvandlats till en mysig och hemtrevlig anläggning. De anpassningsbara lokalerna är som gjorda för minnesstund och begravningsfika. När du hyr Norges Hus får du exklusiv tillgång till hela anläggningen vilket innebär att ni inte behöver dela utrymmena med andra.

Norges Hus har plats för 120 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka Norges Hus »

Norges Hus lokaler är som gjorda för en minnesstund och begravningsfika

Lyckholms / Restaurangen

Lyckholms restaurang i Göteborg kan vara ett bra alternativ om du letar efter en central plats att samla nära och kära på efter begravningsceremonin. Personalen på plats är lyhörd, omtänksam och flexibel. De hjälper dig att styra upp en lyckad minnesstund med allt från planering till möblering.

Restaurangen har plats för 200 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka restaurangen på Lyckholms »

Efter begravningen i Göteborg kan det vara fint att arrangera en minnesstund där nära och kära får möjligheten att umgås och minnas i lugn och ro. Vi hoppas att någon av ovanstående lokaler kan passa er minnesstund i Göteborg. Om inte, finns det många fler att välja bland på vår hemsida.


Venuu är Sveriges största bokningstjänst för eventlokaler. Hos oss bokar du enkelt en unik lokal för din fest, din konferens, ditt bröllop eller andra event, alltid till bästa pris. Se hundratals lokaler på vår hemsida »

Ta del av vårt nyhetsbrev

* obligatoriskt fält