Letar du efter en fin lokal för en minnesstund i Stockholm? När någon i ens närhet gått bort brukar nära och kära till den avlidne personen samlas för en minnesstund efter begravningsceremonin. Att samla anhöriga på det här sättet ger dem möjlighet att prata, dela minnen och äta något gott i en avslappnad miljö. Nedan tipsar vi om lämpliga lokaler för minnesstunden i Stockholm. 

Ersta terrass / Chambre Séparée

Ersta terrass ligger bredvid grönområdet runt Ersta kyrka vilket gör den här platsen till ett bra alternativ för en minnesstund. Chambre Séparée är en mindre lokal som passar utmärkt för intima tillställningar. Rummet har stora fönster med vacker utsikt över Stockholm, Stockholms inlopp och den intilliggande parken. 

Chambre Séparée har plats för 10 sittande personer och 15 stående.

Läs mer om och boka Chambre Séparée på Ersta terrass »

Sjöhistoriska museet / Isbrytaren Sankt Erik

Isbrytaren Sankt Erik som tillhör Sjöhistoriska museet i Stockholm erbjuder en historisk fartygsmiljö som härstammar ända från 1915. Ombord på Sankt Erik väntar en unik atmosfär. Fartyget är en perfekt plats för en minnesstund. Här kan ni njuta av den magiska omgivningen samtidigt som ni delar fina minnen tillsammans. 

Isbrytaren Sankt Erik har plats för 20 sittande personer och 50 stående.

Läs mer om och boka Isbrytaren Sankt Erik på Sjöhistoriska museet »

Internationella Pressklubben / Vinterträdgården

Internationella Pressklubben ligger mitt i Stockholm och är perfekt för mer intima sammankomster som till exempel en minnesstund. Vinterträdgården är restaurangens största lokal. Här kan ni prata, umgås och minnas den avlidne personen. Tillsammans kan ni även njuta av en god lunch eller middag tillagad på förstklassiga råvaror. 

Vinterträdgården har plats för 40 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka Vinterträdgården på Internationella Pressklubben »

van der Nootska Palatset / Fredmans Källare

Fredmans Källare på van der Nootska Palatset är palatsets anrika gamla vinkällare. Rummet består av vackra källarvalv dekorerade med målningar där inspiration hämtats från medeltiden. Fredmans Källare är en lämplig plats för en intim minnesstund. Här kan sällskapet njuta av en minnesvärd lunch eller middag i de inre valven. 

Fredmans Källare har plats för 48 sittande personer.

Läs mer om och boka Fredmans Källare på van der Nootska Palatset »

Ersta konferens & hotell / Systersalongen

Ersta konferens & hotell ligger i historiska byggnader från mitten av 1800-talet. Systersalongen bjuder på en magisk utsikt över Stockholms inlopp och är inredd med vackra möbler från olika historiska epoker. Anläggningen ligger bara ett stenkast från Ersta kyrka vilket gör den här platsen perfekt för en minnesstund i Stockholm. 

Systersalongen har plats för 50 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka Systersalongen på Ersta konferens & hotell »

Riddersviks Herrgård / Stora salen

Riddersviks Herrgård från 1700-talet ligger bara tjugo minuter från Stockholm city och erbjuder en fridfull omgivning med utsikt över Mälaren. Stora salen är herrgårdens huvudsakliga samlingslokal som med fördel kan hyras för en minnesstund. Salen har vacker utsikt över vattnet och en dörr som leder direkt ut till den fina trädgården.

Stora salen har plats för 50 sittande personer och 80 stående.

Läs mer om och boka Stora salen på Riddersviks Herrgård »

Bonniers Konsthall / Café

I centrala Stockholm ligger Bonniers Konsthall med tillhörande café. Cafét är en ljus och rymlig lokal som fungerar utmärkt för minnesstunder av olika storlekar. Det flexibla utrymmet kan anpassas efter dina önskemål. Du kan till exempel arrangera en stående tillställning eller en sittande middag. Mat och dryck beställs enkelt via cafét.

Cafét har plats för 52 sittande personer och 60 stående.

Läs mer om och boka Bonniers Konsthalls café »

Sjöfartshuset / Festvåning 1

Skeppsbrorummet tillsammans med de Gustavianska Salongerna på första våningen på Sjöfartshuset i Gamla Stan utgör en charmig festvåning. De ljusa salongerna präglas av gustaviansk stil och har stora fönster med utsikt över Stockholms ström. Den vackra paradvåningen är en utmärkt plats för en fin minnesstund efter begravningen.

Festvåning 1 har plats för 54 sittande personer och 70 stående.

Läs mer om och boka festvåning 1 på Sjöfartshuset »

7A Strandvägen

7A Strandvägen ligger i hjärtat av Östermalm. Den anrika byggnaden från sekelskiftet har bevarade originaldetaljer, en klassisk inredning och utsikt över Nybroviken. I den här historiska atmosfären kan du med fördel arrangera en minnesstund. 7A har samarbetspartners som kan hjälpa dig med catering till minnesstunden i Stockholm.

7A Strandvägen har plats för 60 sittande personer och 80 stående.

Läs mer om och boka 7A Strandvägen » 

Bergendal / Herrgården

På Bergendal finns den vackra herrgården och tillhörande flygelbyggnaderna som byggdes i början av 1900-talet. I herrgårdens matsal kan ditt sällskap njuta av en fantastisk utsikt över parken och den lummiga allén som sträcker sig hela vägen ner till Edsviken. Den här genuina herrgårdsmiljön är som gjord för en lugn och stillsam minnesstund. 

Herrgården har plats för 74 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka herrgården på Bergendal »

Nice Valley / Kristinahuset

Bara en kvart med bil från Stockholm city ligger Nice Valley vackert vid Drevviken. Nice Valley är en avkopplande plats som omges av natursköna närområden och stora gräsmattor. Här finns annat Kristinahuset, en villa med en förtrollande utsikt över sjön. Här kan du med fördel ordna en lugn och stillsam minnesstund efter en begravning.

Kristinahuset har plats för 75 sittande personer och 150 stående.

Läs mer om och boka Kristinahuset på Nice Valley »

Westmanska Palatset / Glassalen

Glassalen är en del av Westmanska Palatsets inbjudande festvåning i centrala Stockholm. Lokalen är ljus och rymlig och har panoramafönster som öppnar sig mot den vackra innergården. Anläggningens restaurang skräddarsyr mat och dryck efter dina önskemål. Här kan du samla nära och kära för att minnas en bortgången vän eller familjemedlem.

Glassalen har plats för 80 sittande personer och 200 stående.

Läs mer om och boka Glassalen på Westmanska Palatset »

Ulfsunda Slott

Vackra Ulfsunda Slott ligger i Bromma och omges av en fin trädgård och Mälarens vatten. Det tidlösa slottet balanserar klassiska och moderna inslag vilket skapar en elegant atmosfär. Den här rofyllda miljön är perfekt för en minnesstund när det är dags att ta farväl av en bortgången vän eller familjemedlem. 

Ulfsunda Slott har plats för 100 sittande personer och 200 stående.

Läs mer om och boka Ulfsunda Slott »

Hesselby Slott

På Hesselby Slott i Vällingby kan du arrangera en fin minnesstund. De vackra slottsträdgårdarna och den magiska atmosfären i slottet med anor från 1650 bidrar till en speciell känsla. Slottet har många olika salonger att välja mellan, beroende på sällskapets storlek. Kökschefen hjälper dig att skapa en välsmakande måltid.

Hesselby Slott har plats för 120 sittande personer och 150 stående.

Läs mer om och boka Hesselby Slott » 

Om du ska arrangera en minnesstund och letar efter en bra lokal i Stockholm hoppas vi att någon eller några av ovanstående platser kan vara intressanta. På vår hemsida har vi samlat många fler alternativ på lokaler till minnesstunden i Stockholm. Ta en titt där!


Venuu är Sveriges största bokningstjänst för eventlokaler. Hos oss bokar du enkelt en unik lokal för din fest, din konferens, ditt bröllop eller andra event, alltid till bästa pris. Se hundratals lokaler på vår hemsida »

Ta del av vårt nyhetsbrev

* obligatoriskt fält