Det finns en hel del unika bröllopslokaler i Sverige som ger dig och din partner möjligheten att tänka utanför boxen när det kommer till ert bröllop. Det finns inget rätt eller fel när det kommer till val av lokal för bröllopet, huvudsaken är att ni ser potential i den. Nedan tipsar vi om unika bröllopslokaler runtom i landet som ni kan hyra för att anordna ett magiskt men lite annorlunda bröllop.

Hampholmen

Vad sägs om att hyra en egen ö till ert bröllop? Längs Bohusläns vackra kuststräcka ligger Hampholmen och öns unika bröllopslokal. Lokalen består av ett magasin och en stor brygga med magisk utsikt över havet. Hampholmen kan hjälpa er att skapa en fisk- och skaldjursmeny men det går också lika bra att ta med egen mat och dryck.

Hampholmen har plats för 35 sittande personer och 65 stående.

Läs mer om och boka Hampholmen »

Om ni vill hyra en egen ö till bröllopet är Hampholmen längs Bohusläns kuststräcka perfekt

Chalmersska Huset / Bankvalvet

Bankvalvet på Chalmersska Huset i Göteborg stod klart år 1895 och var det första offentliga bankvalvet för privatpersoner. Valvet består av material som sten, marmor och mässing. Här finns en spiralformad trappa som leder upp till en elegant balkong med utsikt ner över valvet. Bankvalvet är perfekt om ni vill arrangera en exklusiv vigsel eller ett bröllop i en mystisk och spännande atmosfär.

Bankvalvet har plats för 48 sittande personer och 100 stående.

Läs mer om och boka Bankvalvet på Chalmersska Huset »

Bankvalvet i Göteborg är perfekt om ni vill arrangera en exklusiv vigsel eller ett bröllop

Världskulturmuseet / Bryggan

Under taket på Världskulturmuseet i Göteborg ligger Bryggan. Bryggan är en öppen yta med panoramautsikt åt alla håll som passar utmärkt som bröllopslokal. Platsen är stor nog att rymma både mingel och middag. När mörkret faller skapas ett magiskt ljus i lokalen tack vare ljuset från Liseberg och Universeum och lövträden utanför fönstren.

Bryggan har plats för 80 sittande gäster och 100 stående.

Läs mer om och boka Bryggan på Världskulturmuseet »

Bryggan är en öppen yta med panoramautsikt som passar utmärkt som bröllopslokal

Linneträdgården

Linneträdgården i Uppsala är Sveriges äldsta trädgård och full av vackra blommor och lummig grönska. Den natursköna platsen är perfekt om ni drömt om en sagolik vigsel eller ett bröllop i en vacker miljö. Boka något av Linneträdgårdens utrymmen och låt den förtrollande kulissen sätta guldkant på er fest.

Linneträdgården har plats för 98 sittande personer och 150 stående.

Läs mer om och boka Linneträdgården »

Arrangera bröllopet på Linneträdgården och låt den magiska omgivningen förgylla festen

Nice Valley / Växthuset

Växthuset på Nice Valley utanför Stockholm är en festlokal med en vacker utsikt över närliggande grönområden. Lokalen består av tre rum som skiljs åt med glasväggar och stora skjutdörrar och är fint dekorerade med risbollar, ljusslingor och mattor.

Nice Valley hjälper dig med allt från mat och dryck till servicepersonal. Om ni vill går det dock utmärkt att ta med egen mat och dryck till bröllopslokalen.

Växthuset har plats för 110 sittande personer och 150 stående.

Läs mer om och boka Växthuset på Nice Valley »

Växthuset på Nice Valley utanför Stockholm är en bröllopslokal med vacker omgivning

M/S Blue Charm

Bjud med era vänner ombord på M/S Blue Charm och fira kärleken till havs. Rymliga M/S Blue Charm erbjuder en exklusiv båtcharter i Stockholms skärgård. Ombord på båten kan ni börja med en välkomstdrink på soldäcket. I salongen kan ni sedan njuta av en förstklassig middag tillagad av fartygets duktiga kockar och efterföljande fest.

M/S Blue Charm har plats för 120 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka M/S Blue Charm »

Bjud med era vänner ombord på M/S Blue Charm och fira kärleken till havs

Fredriksborg Hotel

Fredriksborg Hotel ligger precis intill majestätiska Fredriksborgs fästning från 1700-talet. Hotellet erbjuder en oslagbar utsikt över Stockholms skärgård och har en brygga ifall ni vill anlända med båt. Fredriksborg Hotel arrangerar bröllop i alla storlekar, bland annat i hotellets restaurang, i det nybyggda orangeriet, inne i den imponerande fästningen eller på uteplatsen som är öppen under sommaren.

Fredriksborg Hotel har plats för 140 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka Fredriksborg Hotel »

Vackra och unika Fredriksborg Hotel arrangerar bröllop i alla storlekar

Junibacken / Festvåning

Junibacken ligger mitt i Stockholm och erbjuder en sagolik festlokal med utsikt över Nybrovikens glittrande vatten. I den här förtrollande miljön kan ni arrangera en minnesvärd bröllopsfest. Innan gästerna får ta del av mat och dryck i världsklass kan de ta del av Junibackens uppskattade Sagotåg som tar dem från minglet till middagen.

Festvåningen har plats för 150 sittande personer och 300 stående.

Läs mer om och boka festvåningen på Junibacken »

Junibackens festvåning är en unik bröllopslokal i Stockholm som erbjuder en magisk miljö

Eden / Dungen

Dungen är Edens pärla och ligger mitt bland lummig grönska längs vattnet vid Mariebergsparken i centrala Stockholm. Dungen består av ett stort trädäck med en bar och ett tält över och erbjuder en unik atmosfär. Lokalen är tillgänglig för privat uthyrning under sommarhalvåret och är perfekt om ni letar efter en annorlunda bröllopslokal.

Dungen har plats för 200 sittande personer och 400 stående.

Läs mer om och boka Dungen på Eden »

Dungen består av ett stort trädäck med ett tält över och erbjuder en unik atmosfär

Dalarö Skans

I hjärtat av Stockholms skärgård ligger historiska Dalarö Skans. Från Dalarö Hamn tar det bara fem minuter med båt att nå den här magiska platsen omgiven av havet. Dalarö Skans består av Glashuset, Klubben och Borgen och erbjuder boende för de gäster som vill stanna kvar i skärgården efter bröllopsfestens slut.

Dalarö Skans har plats för 200 sittande personer och 1 000 stående.

Läs mer om och boka Dalarö Skans »

I hjärtat av Stockholms skärgård ligger den vackra och unika bröllopslokalen Dalarö Skans

Bjärka-Säby / Katedralen

Strax utanför Linköping vid Rengens strand ligger Bjärka-Säby och Katedralen. Katedralen har en generös takhöjd och en speciell arkitektur och fungerar utmärkt för vigslar och bröllop. Under vintermånaderna används lokalen som förråd av båtar och husvagnar men när den töms på våren omvandlas den till en unik bröllopslokal.

Katedralen har plats för 300 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka Katedralen i Bjärka-Säby »

Katedralen har en högt i tak och en speciell arkitektur och fungerar utmärkt för bröllop

Eataly / La Piazza

På den italienska restaurangen Eataly i centrala Stockholm kombineras högkvalitativ italiensk mat och dryck med en magisk atmosfär. La Piazza är en storslagen sal som passar utmärkt för storslagna bröllopsmiddagar. Salen har en imponerande takhöjd, vackra ljuskronor, en romantisk balkong och bevarade originalmålningar i taket.

Eataly erbjuder fantastiska smakkombinationer och hjälper er gärna att skapa en skräddarsydd meny för er stora dag.

La Piazza har plats för 350 sittande personer och 700 stående.

Läs mer om och boka La Piazza på Eataly »

La Piazza på Eataly är en storslagen sal som passar utmärkt för storslagna bröllopsmiddagar

Om ni drömmer om ett annorlunda bröllop och är på jakt efter en unik bröllopslokal hoppas vi att någon av ovanstående lokaler faller er i smaken. Oavsett om ni vill gifta er på en ö utanför Bohuslän eller om ni vill arrangera bröllopet på ett hotell i Stockholms skärgård så har vi något för er.


Venuu är Sveriges största bokningstjänst för eventlokaler. Hos oss bokar du enkelt en unik lokal för din fest, din konferens, ditt bröllop eller andra event, alltid till bästa pris. Se hundratals lokaler på vår hemsida »

Ta del av vårt nyhetsbrev

* obligatoriskt fält