Att hitta en unik festlokal vid vattnet i Stockholm kan kännas som en svår uppgift. I vilken ände ska man börja? Eftersom närheten till vattnet är något som många önskar när de ska hyra en festlokal i Stockholm har vi samlat några av våra bästa tips på trevliga lokaler som har just det.

Bastuflotte Stockholm

Vad sägs om att styra upp en fest på Stockholms största bastuflotte för privat bruk? Den här bastuflotten är perfekt för dig som vill imponera på vännerna eller kollegorna. Särskilt populär kommer du att bli om de tycker om att bada bastu och ha det allmänt trevligt.

Den här vedeldade bastuflotten ligger förtöjd vid en brygga på Jungfrusund på Ekerö. Det går dock bra att boka flotten till ankars ute på fjärden men då den inte har några egna motorer behöver den bogseras till önskad plats.

Bastuflotten har en bastu, en relaxavdelning med vedkamin, ett nybyggt trädäck med grill och gott om sittplatser. På taket finns det också ett härligt soldäck. Själva bastun rymmer ungefär 15 personer i taget men på trädäcket finns det plats för fler gäster.

Personalen ombord kan hjälpa dig med allt från tilltugg till middag. Det går dessutom utmärkt att ta med egen mat och dryck till bastuflotten.

Bastuflotten har plats för 3 sittande gäster och 24 stående.

Läs mer om och boka Bastuflotten »

Bastuflotte på vattnet med nybyggt trädäck

Heleneborg Ateljé

Med ett fantastiskt läge intill Pålsundet finns ett av Stockholms äldsta hus. I huset finns Heleneborgs Ateljé, en vacker ateljé med högt i tak och stora fönster ut mot Riddarfjärden och Stockholms stadshus.

Ateljén är nyligen renoverad och har en öppen planlösning vilket gör den utmärkt för olika typer av fester. Här kan du bjuda in till mingelevent likaväl som till sittande middagar. Utanför entrén finns en grönskande liten gård där du kan servera dina gäster en välkomstdrink i samband med att de anländer till festen.

Lokalen är utrustad med en upphöjd scen och teknisk utrustning. I köket finns bland annat kaffebryggare, diskmaskin, kyl, frys, spis, glas och porslin. När du anordnar en fest i Heleneborgs Ateljé går det utmärkt att använda egen catering.

Heleneborgs Ateljé har plats för 20 sittande gäster och 50 stående.

Läs mer om och boka Heleneborgs Ateljé »

Nyckelviken / Sjövillan

I naturreservatet Nyckelviken i Nacka ligger den eftertraktade Sjövillan. Sjövillan är den perfekta platsen för dig som vill anordna en mer intim tillställning med närhet till stan. Nyckelviken ligger nämligen bara tio minuter med bil från Slussen.

Oavsett om det gäller ett dop, en födelsedagsfest, en kräftskiva eller en företagsmiddag så är det här den perfekta platsen. Festlokalen ligger dessutom fint vid vattnet med utsikt över Stockholms inlopp.

När du hyr den här oupptäckta oasen finns möjligheten att ta med egen mat och dryck eller att ta hjälp från en cateringfirma. Du bestämmer själv vad som passar bäst!

Sjövillan har plats för 48 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka Sjövillan i Nyckelviken »

Dukning till fest i Sjövillan

Tacobars Festvåning

Tänk dig alla dina vänner samlade på en solig kaj med en drink i handen. Tack vare Tacobar kan den här drömmen bli sann.

Tacobars festvåning i Stockholm erbjuder förutom en härlig kaj, också en mysig bar där ni kan njuta av goda drinkar och en trevlig entresol där ni kan äta middag och festa tillsammans.

Om du planerar en större fest kan du abonnera hela restaurangen. När du hyr Tacobars festlokal betalar du endast för den mat och dryck du och ditt sällskap beställer in. Det tillkommer ingen lokalhyra utöver det. Maten som serveras går i mexikansk stil.

Tacobars Festvåning har plats för 55 sittande gäster och 75 stående.

Läs mer om och boka Tacobars Festvåning »

Järlagården

Järlagården i Nacka är en utmärkt lokal för dig som planerar en fest, mottagning, dop eller ett liknande firande. I festlokalen finns en stor samlingssal med gott om plats för dina gäster och ett välutrustat kök.

En av fördelarna med Järlagården är att du som anordnar en fest här har möjligheten att ta med egen mat och dryck till ditt sällskap. En annan fördel är de mycket bra kommunikationerna mot Slussen, oavsett tid på dygnet.

Järlagården har plats för 60 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka Järlagården »

Klubbarnas Klubb

På norra Djurgården bakom Nya Djurgårdsvarvet hittar du Klubbarnas Klubb, en charmig och hemtrevlig festlokal. Runt hörnet har du Östersjön och de gamla arbetarbostäderna och bryggorna.

Festlokalen vid vattnet är ungefär 100 kvadratmeter stor och passar bra för privata fester såväl som för företagsfester. Klubbarnas Klubb har ett beredningskök och bar där personalen kan erbjuda dig och dina gäster den måltid ni önskar. Lokalen är även utrustad med bord, stolar, glas, porslin och full AV-utrustning.

Personalen på plats hjälper gärna till med planeringen av din fest och anpassar sig efter dina önskemål. Tillsammans kan ni skapa en oförglömlig tillställning.

Klubbarnas Klubb har plats för 70 sittande gäster och 90 stående.

Läs mer om och boka Klubbarnas Klubb »

Hemtrevlig festlokal vid vattnet i Stockholm

Skeppsholmens Krogkonst

Skeppsholmens Krogkonst ligger mitt i centrala Stockholm med utsikt över Stockholms ström, slottet och Gamla Stan. Under sommaren har restaurangen även en uteservering med utsikt över Skeppsbron och Gamla Stan.

På den här trevliga platsen kan du anordna en födelsedagsmiddag eller företagsmiddag och njuta av den goda maten som serveras. Till maten kan du och ditt sällskap dricka egen medhavd dryck. När ni ätit klart kan ni sedan spela högljudd musik från festlokalens stereo och dansa resten av kvällen.

Skeppsholmens Krogkonst har plats för 70 sittande gäster och 100 stående.

Läs mer om och boka Skeppsholmens Krogkonst »

Spritmuseum / Restaurangen

Anordna nästa fest i fantastiska lokaler tillsammans med magiskt bra mat och dryck i 1700-talsmiljö. På Djurgården vid Vasahamnen hittar du Spritmuseum.

Museet bjuder på en strålande utsikt över Söders höjder och Kastellholmen. Under sommarmånaderna går det att ordna en middag på Spritmuseums egen brygga med den fina utsikten eller i museets härliga berså med örtagård. Örtagården fungerar också toppen för mingel eller en välkomstdrink innan middagen.

Spritmuseum har plats för 80 sittande gäster och 150 stående.

Läs mer om och boka Spritmuseums restaurang »

Utsikten från Spritmuseums örtagård en solig dag

Eden

Eden är ett sekelskifteshus på Smedsudden med utsikt över Riddarfjärden. Med sitt naturnära läge i centrala Stockholm erbjuder Eden en unik miljö för den mindre festen. Den här lokalen är därmed perfekt för dig som planerar en intimare tillställning.

Festlokalen har två våningar och är teknisk utrustad med bland annat dj-bord, mikrofon, projektor, skärm och Apple TV. Om du behöver hjälp med dekorationer och ljussättning kan personalen på plats även hjälpa dig med dig.

Här kan du och dina gäster njuta av trerättersmeny med tillhörande dryckespaket eller en snacksmeny.

Eden har plats för 100 sittande gäster och 150 stående.

Läs mer om och boka Eden »

Utsikt över Riddarfjärden från Edens terrass

Cedergrenska Tornet / Riddarsalen

Riddarsalen är en fantastisk festlokal med mycket att erbjuda dig som planerar att bjuda in till fest. Vad sägs om att anordna en födelsedagsmiddag eller företagsevent i en lokal med högt i tak, en vacker eldstad och tillgång till en härlig takterrass med utsikt över Stockholm? Det kan knappast låta som en dum idé!

Cedergrenska Tornet är ett känt landmärke som sträcker sig högt över trädtopparna. Historien sitter i den den pampiga tegelbyggnadens väggar, träpaneler och höga fönster.

Nedanför byggnaden finns den Cedergrenska Parken, en lummig och lugn plats. Detta, trots närheten till huvudstaden. Här kan du ordna en oförglömlig fest för dina nära och kära!

Riddarsalen har plats för 120 sittande gäster och 170 stående.

Läs mer om och boka Riddarsalen i Cedergrenska Tornet »

Pampig festlokal med närhet till vattnet

Lux Dag för Dag

På Lilla Essingen i Stockholm hittar du Restaurang Lux Dag för Dag. Restaurangen som ligger precis intill Mälaren och har egen kajplats och närhet till havet fungerar utmärkt som festlokal. Här kan du både fira din födelsedag eller bjuda in till ett företagsevent.

Lux Dag för Dag har ett unikt menykoncept där det är råvarorna som styr den dagliga menyn. I köket ligger fokus på råvaror med hög kvalitet och hållbarhet. Restaurangen samarbetar därför med närliggande producenter i form av fiskare, jägare, odlare och farmare.

Utanför restaurangen finns en större veranda med sjöutsikt där man kan anordna en välkomstdrink eller mingel innan middagen drar igång. Det här är med andra ord den perfekta festlokalen vid vattnet i Stockholm.

Restaurangen Lux Dag för Dag har plats för 120 sittande gäster och 200 stående.

Läs mer om och boka Lux Dag för Dag »

Mysig restaurang med utsikt över Mälaren

M/S Blue Charm

Ta med ditt sällskap och fira det som firas kan på en trevlig båtcharter i Stockholms skärgård. Oavsett om du vill fira din födelsedag med nära och kära eller arrangera en sommarfest för kollegorna så är M/S Blue Charm ett bra val.

Fartyget har ett stort soldäck där du med fördel kan arrangera en välkomstdrink om vädret tillåter. Båten har även en salong med mycket bra ljudsystem och ett dansgolv där du och dina vänner kan släppa loss era moves efter middagen.

Maten som serveras ombord på M/S Blue Charm lagas ombord av fartygets egna kockar.

M/S Blue Charm har plats för 120 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka M/S Blue Charm »

Hyr M/S Blue Charm för en fest i Stockholms skärgård

Djurgårdsbron

Bjud in till företagsfest, julbord, examensfirande eller någon annan trevlig tillställning i Djurgårdsbrons fina festlokal. Genom lokalens vackra glasfönster är det en fantastisk utsikt över Djurgårdskanalen och Strandvägen.

Festlokalen ligger precis intill Djurgårdsbron och Östermalm och fungerar för fester året om. En av fördelarna med den här lokalen är att den kan skalas upp och ner för att anpassas efter storleken på din fest.

Restaurangen tillhandahåller dig och ditt sällskap god mat och dryck samt hög service.

Djurgårdsbron har plats för 128 sittande gäster och 200 stående.

Läs mer om och boka Djurgårdsbron »

Soliga Djurgårdsbrons terrass med utsikt över Djurgårdskanalen

Eatery Lumafabriken / Restaurangen

Lumafabriken är en knutpunkt för god mat och trevliga samtal. I restaurangen kan du arrangera ditt födelsedagsfirande, företagets julfest eller en sommarfest.

I anslutning till restaurangen finns en lounge för mingel eller middag. Utanför festlokalen finns även en stor uteplats med utsikt mot Hammarbykanalen.

Ta med familj, vänner eller kollegor och fira en stor händelse. På Lumafabriken finns alla möjligheter för att skapa en minnesvärd upplevelse tillsammans.

Restaurangen har plats för 150 sittande gäster och 200 stående.

Läs mer om och boka Eatery Lumafabrikens restaurang »

Lumafabrikens restaurang med utsikt över Hammarbykanalen

Junibackens Festvåning

Med Stockholms bästa läge, precis intill Nybrovikens böljande vatten ligger Junibacken. Kvällstid förvandlas Junibacken till en festvåning med det lilla extra. Den här festlokalen är perfekt om du vill bjuda in till en unik upplevelse. Innanför Junibackens väggar öppnar sig nämligen en magisk sagovärld.

På plats på Junibacken kan du och ditt sällskap njuta av mat och dryck med hög kvalitet och stans bästa utsikt. Vad mer kan man begära?

I festvåningen kan du arrangera alla typer av firanden, såväl privata som företagsmässiga. Det är bara din fantasi som kan sätta gränser!

Junibacken har plats för 150 sittande gäster och 300 stående.

Läs mer om och boka Junibackens festvåning »

Junibackens unika festvåning i Stockholm intill Nybroviken

Förhoppningsvis kan någon av ovanstående festlokaler vid vattnet i Stockholm vara den rätta för just din tillställning. Om det skulle vara så att du fortfarande letar efter den perfekta lokalen så har vi många fler alternativ på vår hemsida. Ta gärna en titt där.

Vi önskar dig lycka till med din fest i Stockholm och hoppas att den blir så lyckad som den bara kan bli!


Venuu är Sveriges största bokningstjänst för eventlokaler. Hos oss bokar du enkelt en unik lokal för din fest, din konferens, ditt bröllop eller andra event, alltid till bästa pris. Se hundratals lokaler på vår hemsida »

Ta del av vårt nyhetsbrev

* obligatoriskt fält