Det finns många vackra bröllopslokaler i Göteborg att välja mellan inför den stora dagen. Oavsett om ni föredrar ett lantligt bröllop med naturen som närmsta granne eller ett glamoröst bröllop mitt i stadens puls så finns det en lokal för er. Nedan tipsar vi om fina festlokaler i Göteborg som ni kan hyra för att fira er kärlek tillsammans med nära och kära. 

Chalmersska Huset / Bankvalvet

Bankvalvet i Chalmersska Huset är en unik bröllopslokal för exklusiva bröllopsmiddagar. Valvet färdigställdes år 1895 och är byggt i sten och marmor med detaljer i mässing. I salen finns en spiraltrappa som leder upp till en balkong med magisk utsikt över bankvalvet. På plats finns personal som hjälper er att ta fram en välsmakande meny. 

Bankvalvet har plats för 48 sittande personer och 100 stående.

Läs mer om och boka Bankvalvet på Chalmersska Huset »

Bankvalvet i Chalmersska Huset är en unik bröllopslokal för exklusiva bröllopsmiddagar

River Restaurant On The Pier / The Bridge

Längst ut på Dockepiren ligger River Restaurant On The Pier med utsikt över Älvsborgsbron och Göteborgs hamninlopp. The Bridge är en mindre del av restaurangen där ni kan arrangera ett intimt bröllop med middag och dans. Restaurangen erbjuder ett internationellt kök med inriktning på havet.

The Bridge har plats för 50 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka The Bridge på River Restaurant On The Pier »

The Bridge är en mindre del av River Restaurant On The Pier där ni kan ha ert bröllop

Villa Svarta Örn

I Lorensbergs villastad ligger Villa Svarta Örn, en perfekt plats för bröllop i Göteborg. Bröllopslokalen är utrustad med uppvärmningskök, bar, två uteplatser. I hyran ingår dessutom bord, stolar, porslin, bestick och glas. När ni hyr Villa Svarta Örn har ni möjlighet att ta med egen mat och dryck till bröllopsfesten.

Villa Svarta Örn har plats för 60 sittande personer och 70 stående.

Läs mer om och boka Villa Svarta Örn »  

Ankarsmedjan Social

Ankarsmedjan Social är en exklusiv beställningskrog som kan bokas för bröllopsmiddagar. Den kulturmärkta resturanglokalen har en kyrkliknande takhöjd och ett häftigt studiokök som gör det möjligt för ert sällskap att delta i matlagningen tillsammans med kockarna. Här erbjuds endast mat och dryck av högsta kvalitet. 

Anskarsmedjan Social har plats för 65 sittande personer och 80 stående.

Läs mer om och boka Ankarsmedjan Social »

Ankarsmedjan Social är en beställningskrog som kan bokas för bröllopsmiddagar

Gården

Restaurangen Gården som ligger på Konstepedemin är perfekt för er som vill boka en bröllopslokal och arrangera ett medelstort bröllop i Göteborg. Den ljusa lokalen är charmig och stilrent inredd. Restaurangen erbjuder hållbar och läcker mat och dryck med fokus på västkusten.

Gården har plats för 70 sittande personer och 100 stående.

Läs mer om och boka Gården »

Restaurangen Gården är perfekt för er som vill boka en bröllopslokal i Göteborg

Isbolaget

I hamnen på Donsö i Göteborgs skärgård ligger Isbolaget med utsikt över havet. Isbolaget är ett traditionsrikt ishus med rustika och charmiga magasinlokaler som idag används för fest och bröllop. Bröllopslokalen hyrs endast ut för exklusiv användning under vinterhalvåret så om ni planerar ett vinterbröllop är det här ett utmärkt alternativ. 

Isbolaget har plats för 70 sittande personer och 100 stående.

Läs mer om och boka Isbolaget »

Isbolagets bröllopslokal hyrs endast ut för exklusiv användning under vinterhalvåret

Villa Belparc / E74

På Villa Belparc finns fest- och bröllopslokalen E74 som erbjuder en vacker utsikt över Stora Dammens fontän. Lokalen ligger en trappa upp och har en mindre bar och ett dansgolv vilket gör den till ett bra alternativ för bröllopsfesten. Under sommarmånaderna är det möjligt att ordna festen utomhus i den vackra Slottskogen.

E74 har plats för 80 sittande personer och 70 stående.

Läs mer om och boka E74 på Villa Belparc »

På Villa Belparc finns bröllopslokalen E74 som erbjuder en vacker utsikt

Världskulturmuseet / Bryggan

Bryggan, även kallat Göteborgs vackraste vardagsrum, är en öppen lokal som ligger strax under taket på Världskulturmuseet. Lokalen har fantastisk utsikt åt alla håll och är en perfekt plats för bröllop med mingel, middag och fest. När mörkret faller lyser ljuset från grannarna genom lövträden och skapar en magisk stämning.

Bryggan har plats för 80 sittande personer och 100 stående.

Läs mer om och boka Bryggan på Världskulturmuseet »

Bryggan har fantastisk utsikt åt alla håll och är en perfekt plats för bröllop

Sigfrids

Sigfrids bistro, lounge och vinkällare i Göteborg erbjuder en nyrenoverad och smakfullt inredd restauranglokal. Sekelskifteslokalen är uppdelad på två våningar, vilket gör den perfekt för bröllopsmiddag på övervåningen och dansgolv på undervåningen. Sigfrids tillhandahåller mat och dryck och trevlig personal under hela bröllopsfesten.

Sigfrids har plats för 80 sittande personer och 150 stående.

Läs mer om och boka Sigfrids »

Sigfrids är uppdelad på två våningar och perfekt för bröllopsmiddagar och fest

Sjömagasinet / Ostindiasalen

Ostindiasalen är en lyxig festlokal som ligger på Sjömagasinets andra våning. Lokalen ligger precis intill havet och har fantastisk utsikt över Göteborgs hamninlopp. Här kan ni arrangera ett härligt bröllop med skärgårdsstämning och fine dining med fokus på fisk och skaldjur. Den här klassiska bröllopslokalen utanför Göteborg är perfekt för medelstora bröllopsfester.

Ostindiasalen har plats för 90 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka Ostindiasalen på Sjömagasinet »

Ostindiasalen är en lyxig bröllopslokal som ligger på Sjömagasinets andra våning

GTS Festvåning

I en fin sekelskiftesvåning i centrala Göteborg ligger GTS Festvåning. Festvåningen består av en vacker matsal, två lounger och ett bibliotek som är utmärkt för mingel. I matsalen kan ni njuta av en trevlig bröllopsmiddag, tillagad med stor omsorg. Utifrån era önskemål sätter GTS Festvånings erfarna kockar ihop en minnesvärd måltid. 

GTS Festvåning har plats för 90 sittande personer och 100 stående.

Läs mer om och boka GTS Festvåning »

I en fin sekelskiftesvåning i centrala Göteborg ligger GTS Festvåning

Lärjeåns kök & trädgårdar

Lärjeåns kök & trädgård ligger intill Lärjeåns dalgång omgivet av en vacker trädgård och lövskog. Här finns många idylliska platser att välja mellan för vigselceremonin. Middagen kan avnjutas i matsalen, på gårdsplanen eller i växthuset. Den här platsen är utmärkt för er som letar efter en bröllopslokal i Göteborg som tillåter egen alkohol och mat. 

Lärjeåns kök & trädgårdar har plats för 100 sittande personer och 130 stående.

Läs mer om och boka Lärjeåns kök & trädgårdar »

Lärjeåns kök & trädgård ligger intill Lärjeåns dalgång omgivet av vacker natur

M/S Göteborg

M/S Göteborg är en klassisk skärgårdsbåt som byggdes år 1915. Det vackra fartyget seglar i Göteborgs skärgård och har en rymlig matsal med atmosfär från sekelskiftet, en lounge och ett härligt soldäck. Hyr M/S Göteborg och upplev den känslan av att ha en egen båt för en dag. Här har ni alla förutsättningar för ett minnesvärt bröllop.

M/S Göteborg har plats för 100 sittande personer och 200 stående.

Läs mer om och boka M/S Göteborg »

Hyr M/S Göteborg och upplev den känslan av att ha en egen båt för en dag

Norges Hus

Norges Hus i Göteborg var tidigare den norska sjömanskyrkan men fungerar idag som en hemtrevlig festanläggning. När ni hyr Norges Hus får ni exklusiv tillgång till festlokalen vilket innebär att ni bara delar den med era bröllopsgäster. Under sommaren kan ert sällskap även ta del av den härliga trädgården på baksidan av huset. Det går bra att ta med egen mat och dryck till lokalen.

Norges Hus har plats för 120 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka Norges Hus »

På Norges Hus får ni exklusiv tillgång till festlokalen för er och era bröllopsgäster

Sockerbruket Arena

I hjärtat av Sockerbruket ligger den unika eventlokalen Sockerbruket Arena. Den industriella lokalen har högt i tak och är utrustad med en scen samt ljud- och ljus. I närheten av Sockerbruket Arena ligger Sankt Birgittas kapell vilket gör den här lokalen till ett utmärkt val för bröllopsfesten. Ni har fria händer att ordna med mat, dryck och dekor. 

Sockerbruket Arena har plats för 130 sittande personer och 150 stående.

Läs mer om och boka Sockerbruket Arena »

I hjärtat av Sockerbruket ligger den unika eventlokalen Sockerbruket Arena

Långedrags Värdshus / Festvåningen

Festvåningen på Långedrags Värdshus är en unik festlokal intill havet i Göteborg. Lokalen har en terrass med fantastisk havsutsikt och en egen bar. Långedrags Värdshus är en självklar plats att fira kärleken på. Här tillhandahålls allt från servis och städning till mat och dryck i form av en läcker havsinspirerad meny.

Festvåningen har plats för 150 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka festvåningen på Långedrags Värdshus »

Festvåningen på Långedrags Värdshus är en unik festlokal intill havet i Göteborg

Hällsnäs Hotell

Strax utanför Göteborg ligger Hällsnäs Hotell & Restaurang. Om ni vill fira kärleken här kan ni hyra hela herrgården och bjuda in nära och kära. Den natursköna omgivningen och närheten till sjön erbjuder många vackra platser för vigselceremonin. Hotellets erfarna kockar hjälper er att skapa en bröllopsmeny med lokala inslag och goda drycker. 

Hällsnäs Hotell har plats för 200 sittande personer och 80 stående.

Läs mer om och boka Hällsnäs Hotell »

Hyr Hällsnäs Hotell & Restaurang och bjuda in nära och kära för att fira kärleken

MATSMAK / Festvåning

MATSMAK erbjuder en rymlig festvåning som är perfekt för större bröllop. Den anpassningsbara bröllopslokalen har 10 meter i takhöjd och stora fönster med utsikt mot Mölndalsån och Ullevi. Här finns det gott om utrymme för fest och dans. I festvåningen finns även en bar med fullständiga rättigheter för servering av mat och dryck.

Festvåningen har plats för 200 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka festvåningen på MATSMAK »

Radisson Blu Scandinavia / Västerhavet

På Radisson Blu Scandinavia i centrala Göteborg finns den moderna bankettsalen Västerhavet. Den anpassningsbara lokalen kan delas upp i tre delar och i direkt anslutning finns en trevlig mingelyta. Om ni letar efter en bröllopslokal med övernattning i Göteborg är Västerhavet perfekt, hotellet erbjuder nämligen många fina rum och sviter. 

Västerhavet har plats för 230 sittande personer och 500 stående.

Läs mer om och boka Västerhavet på Radisson Blu Scandinavia » 

På Radisson Blu Scandinavia finns den moderna bankettsalen Västerhavet

Auktionsverket Kulturarena

Mitt i Göteborg ligger Auktionsverket Kulturarena i det historiska Auktionsverket från 1892. Den här ljusa och moderna eventlokalen fungerar utmärkt som bröllopslokal. De vackra sekelskifteslokalerna erbjuder gott om utrymme för bröllopsmiddagen såväl som för efterföljande fest.

Auktionsverket Kulturarena har plats för 240 sittande personer och 600 stående.

Läs mer om och boka Auktionsverket Kulturarena »

Auktionsverket Kulturarena har en ljus och modern bröllopslokal

Donsö Konferens / Bankettsal

Donsö Konferens i Göteborgs skärgård erbjuder en vacker bankettsal precis intill vattnet med utsikt över småbåtshamnen. Bankettsalen med tillhörande terrass är perfekt för bröllop. För större sällskap ordnar Donsö Konferens med ett festligt partytält. Bröllopsmenyn anpassas efter säsong och det läggs stor vikt på lokalproducerade råvaror.

Bankettsalen har plats för 300 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka bankettsalen på Donsö Konferens »

Donsö Konferens i Göteborgs skärgård erbjuder en vacker bankettsal precis intill vattnet

Vi hoppas att någon eller några av ovanstående bröllopslokaler faller er i smaken. Valet av lokal för bröllopet är en viktig del i planeringen, dock är lättare sagt än gjort att välja ett ställe när det finns så många fina alternativ. Lycka till inför den stora dagen!


Venuu är Sveriges största bokningstjänst för eventlokaler. Hos oss bokar du enkelt en unik lokal för din fest, din konferens, ditt bröllop eller andra event, alltid till bästa pris. Se hundratals lokaler på vår hemsida »

Ta del av vårt nyhetsbrev

* obligatoriskt fält