Kanske har ni hittat den perfekta bröllopslokalen och funderar nu på hur ni smidigast ska lösa transporten av bröllopets gäster. Om ni har hittat drömstället för er stora dag så ska självklart inte logistiken få sätta käppar i hjulet. I det här inlägget guidar vi er i hur ni ska tänka gällande transporten av gästerna till och eventuellt också från bröllopslokalen.

Låt inte frågan om transport få påverka valet av bröllopslokal

Att hitta rätt bröllopslokal är inte alltid en enkel match. Många gånger sitter problemet inte i att det inte finns några fina ställen att välja på, utan snarare att det finns för många lockande alternativ att välja mellan.

Om du och din partner har hittat den perfekta bröllopslokalen som matchar era förväntningar bör ni därför hålla fast vid den. Låt inte frågan om transport påverka ert val. Transporten går nämligen alltid att lösa, på ett eller annat sätt.

Boka en unik buss för att ta er själva och gästerna till bröllopsfesten

Varför är det bra att boka transport till bröllopsgästerna?

Det finns många fördelar med att ordna transport åt gästerna för att hjälpa dem att ta sig till bröllopslokalen.

Många gånger kan det upplevas lyxigt och väl uppstyrt med färdig transport. Gästerna kan hämtas direkt utanför kyrkan för att sedan lämnas på rätt plats. De slipper ta hjälp av kartan för att hålla koll på olika adresser vilket alltid uppskattas. Med abonnerade bussar behöver gästerna inte heller betala taxi till bröllopslokalen. Dessutom är det mer miljövänligt om bröllopsgästerna samåker.

Om bröllopslokalen ligger en bit utanför stan kan det också vara en bra idé att boka bussar som skjutsar gästerna till en mer central plats när bröllopsfesten är slut.

I många fall serveras det alkoholhaltiga drycker under bröllopsmiddagen och med hjälp av abonnerade bussar behöver ingen gäst avstå bara för att han eller hon måste köra hem.

De gäster som får skjuts hem av någon vän eller familjemedlem har ofta en tendens att lämna festen tidigare för att inte vara besvärliga för chauffören i fråga. Något som inte behöver hända om det redan är ordnat med transport efter festens slut.

Transport med buss

Ett vanligt sätt att transportera bröllopsgästerna på är med hjälp av buss. En fördel med att använda buss som transportmedel till bröllopet är att många kan åka samtidigt vilket underlättar logistiken. Dessutom är det många gånger mer prisvärt att boka buss, via till exempel Bokabuss.nu, än att boka ett flertal taxibilar. För större grupper kan det behövas fler bussar och om det gäller ett mindre antal gäster räcker det ibland med endast en minibuss.

Transport med båt

I vissa fall behövs kanske en eller flera båtar istället, om bröllopsfesten till exempel hålls i skärgården. Något som självklart också går att lösa i de flesta fall.

I vissa fall kan bröllopsgästerna behöva transporteras till festen med båt

Boka transport i god tid

Om ni vill boka bröllopstransport för att underlätta för era gäster rekommenderar vi er att vara ute i god tid. Detta för att försäkra er om att det finns rätt antal lediga bussar och chaufförer i området dagen för bröllopet.

Glöm inte att kolla upp i förväg ungefär hur lång tid transporten av gästerna kommer att ta. Transportsträckan kan nämligen vara bra för alla inblandade att känna till. Ofta tar det längre tid än vad man kanske först hade räknat med. En annan bra sak är att tidigt avsätta en del av budgeten till bröllopet för transport.

Sätt ihop ett tydligt körschema

Genom att förbereda ett körschema i förväg underlättar ni för alla inblandade. Det gör det inte bara lättare för era gäster utan också för er själva, chaufförerna och eventuella leverantörer på plats i bröllopslokalen, till exempel serveringspersonalen.

Det här gäller för transporten till festlokalen såväl som transporten hem, efter bröllopsfestens slut. Om det framgår tydligt vilken tid gästerna ska plockas upp och var för att skjutas till bröllopslokalen så blir det enklare för gästerna att veta hur de ska förhålla sig. Dessutom kan förslagsvis serveringspersonalen få en ungefärlig tid för när de behöver vara redo på plats att välkomna gästerna med bubbel och tilltugg.

Detsamma gäller på hemvägen. Om det finns ett färdigt körschema för hemfärd behöver gästerna inte fundera så mycket på hur de ska ta sig hem. Ett tips är att åtminstone erbjuda två avgångar för hemfärden eftersom en del gäster kan vilja stanna kvar längre än andra. Med två avgångar har de själva möjlighet att bestämma.

Boka en stor buss och se till så att gästerna tar sig enkelt och smidigt till bröllopslokalen

Skapa en trevlig stämning under transporten

Det är inte ovanligt att brudparet tar sig till bröllopslokalen på egen hand. Kanske har ni planerat in lite egentid eller bestämt att åka iväg till någon fin plats tillsammans med fotografen. Oavsett om ni delar transport med era bröllopsgäster eller inte så finns det en rad olika saker som ni kan göra för att skapa en trevlig stämning under transporten.

Ifall ni som brudpar inte planerar att åka med de övriga gästerna till bröllopslokalen kan ni förslagsvis be toastmastern att hälsa dem välkomna ombord på bussen eller båten. Det kan också vara bra att be toastmastern informera gästerna om hur lång tid resan förväntas ta.

För att hjälpa bröllopsgästerna att komma i rätt stämning kan det vara en rolig idé att dela ut souvenirer eller tävlingsuppdrag på sätena. På så sätt kan festen börja redan under transporten. Med lite musik i högtalarna kan det inte bli annat än en trevlig resa.

En bra sak att ha i åtanke är att det i de flesta fall inte är tillåtet att ta med alkohol ombord på bussen. Om ni abonnerar en särskild partybuss kan det däremot se annorlunda ut. Det är också viktigt att tänka på att det inte får bli för mycket ståhej under transporten, chaufförerna har rätt till en bra arbetsmiljö.

Skapa trevlig stämning under transporten genom att dela ut uppdrag eller små gåvor

Om ni funderar på att ta hjälp av arrangerad transport till bröllopet hoppas vi att det här inlägget har varit till hjälp. Stort lycka till med planeringen av ert bröllop. Glöm inte att njuta av den stora dagen!


Venuu är Sveriges största bokningstjänst för eventlokaler. Hos oss bokar du enkelt en unik lokal för din fest, din konferens, ditt bröllop eller andra event, alltid till bästa pris. Se hundratals lokaler på vår hemsida »

Ta del av vårt nyhetsbrev

* obligatoriskt fält