Om ni drömmer om att arrangera ert bröllop på en herrgård har ni tur, det finns nämligen många fina villor, värdshus och herrgårdar i Sverige att välja mellan. Samla nära och kära på en vacker plats med den rätta atmosfären. Oavsett om ni önskar ett stort eller litet bröllop på en herrgård så har vi förhoppningsvis något som kan falla er i smaken. Nedan tipsar vi om några villor och herrgårdar ni kan hyra för ert bröllop. 

Hjelmsjöborg / Borgen

Borgen ligger på första våningen i Hjelmsjöborgs huvudbyggnad i Örkelljunga. I huvudbyggnaden finns välbevarade originalmöbler såsom en imponerande kristallkrona, kakelugnar med guldinslag och väggar klädda i marmor. I den här unika miljön kan ni arrangera en storslagen bröllopsfest. Hjelmsjöborg står för maten men det går bra att ta med egen dryck. 

Borgen har plats för 40 sittande personer.

Läs mer om och boka Borgen på Hjelmsjöborg »

Borgen ligger på första våningen i Hjelmsjöborgs huvudbyggnad i Örkelljunga

Bergendal / Herrgården

Ett bröllop på 1900-talsherrgården på Bergendal är som en resa genom historien. Den praktfulla och genuina herrgårdsmiljön har en fin matsal där ni kan sitta ner tillsammans med era gäster och avnjuta en trevlig bröllopsmiddag. Utanför herrgården finns en park och en allé som sträcker sig hela vägen ner till Edsviken och den egna bryggan. 

Herrgården har plats för 74 sittande personer.

Läs mer om och boka Herrgården på Bergendal »

Ett bröllop på 1900-talsherrgården på Bergendal är som en resa genom historien

Arbottna Herrgård

I Stockholms skärgård ligger Arbottna Herrgård. Den förtrollande herrgården intill havet är en perfekt plats för bröllopet. I huset och i trädgården finns det gott om plats för vigsel, middag och fest. Om ni bokar hela Arbottna Herrgård ingår ett flertal sängplatser. Här erbjuds även exklusiva rätter som baseras på egna odlingar och vildplockade råvaror i säsong.

Arbottna Herrgård har plats för 80 sittande personer.

Läs mer om och boka Arbottna Herrgård »

Arbottna Herrgård är en förtrollande herrgård intill havet och en perfekt plats för bröllopet

Disponentvillan Lilla Edet

Vad sägs om att hyra en villa för att arrangera bröllopet där? Drygt en halvtimme med bil från Göteborg ligger den vackra sekelskiftesvillan Disponentvillan Lilla Edet. Om ni bokar hela villan får ni bland annat tillgång till en stor trädgård, utomhuspool, jacuzzi, bastu och ett flertal sovplatser. Ni väljer själva om ni vill ta med egen mat och dryck eller ta hjälp av catering. 

Disponentvillan Lilla Edet har plats för 80 sittande personer.

Läs mer om och boka Disponentvillan Lilla Edet »

Hyr Disponentvillan Lilla Edet och arrangera ert bröllopet där

Nyckelvikens Herrgård

Endast en kvart från Stockholm city ligger Nyckelvikens Herrgård. Den romantiska och idylliska omgivningen gör Nyckelviken till en populär plats för storslagna bröllop. Här kan ni bland annat arrangera vigselceremonin i trädgården eller i lusthuset. Nyckelvikens Herrgård erbjuder färdiga bröllopspaket men är öppna för skräddarsydda lösningar. 

Nyckelvikens Herrgård har plats för 80 sittande personer.

Läs mer om och boka Nyckelvikens Herrgård »

Den romantiska omgivningen gör Nyckelviken till en populär plats för storslagna bröllop

Villa Lovik

Inte långt från Stockholm ligger Villa Lovik vackert vid havet. Huset har en salong som fungerar som festvåning, en matsal och en fin park med en brygga som gör det möjligt att anlända med båt. Här finns även en bastu, en utomhuspool och en loungedel. När ni arrangerar ett bröllop på Villa Lovik kan ni välja mellan färdiga menyer eller låta kockarna skräddarsy en åt er. 

Villa Lovik har plats för 80 sittande personer.

Läs mer om och boka Villa Lovik »

Inte långt från Stockholm ligger Villa Lovik vackert vid havet

Fågelbrohus / Matsalen

På Värmdö utanför Stockholm ligger hotellet Fågelbrohus vackert med en lantlig och grönskande omgivning. Hotellets öppna och välkomnande matsal är en perfekt plats för bröllopsmiddagen. Här kan ert sällskap njuta av god mat och dryck som tillhandahålls av restaurangen. För de gäster som vill övernatta på hotellet finns det många hotellrum. 

Matsalen har plats för 90 sittande personer.

Läs mer om och boka matsalen på Fågelbrohus »

Fågelbrohus öppna och välkomnande matsal är en perfekt plats för bröllopsmiddagen

Borghamn Strand / Blå Salen

Kulturhistoriska Borghamn Strand ligger vid strandkanten av Vättern. Borghamn Strand erbjuder en magisk atmosfär och det närliggande vattnet och naturen skapar harmoni. I byggnaden finns Blå Salen, en ljus festlokal med många fönster. Mat och dryck till bröllopsfesten tillhandahålls självklart av Borghamn Strands skickliga kockar. 

Blå Salen har plats för 95 sittande personer.

Läs mer om och boka Blå Salen på Borghamn Strand »

Borghamn Strand ligger vid strandkanten av Vättern och erbjuder en vacker bröllopslokal

Officersmässen

Officersmässen ligger längs Dalälven i Älvkarleby med närhet till både Uppsala och Gävle. Den idylliska och lantliga miljön och den charmiga festlokalen gör det här till den perfekta platsen för ett unikt och lantligt bröllop. Alldeles intill Officersmässen finns vackra officersvillor med plats för övernattning för de gäster som vill stanna över. 

Officersmässen har plats för 100 sittande personer.

Läs mer om och boka Officersmässen »

Officersmässens idylliska miljö och charmiga festlokal är perfekt för ett lantligt bröllop

Rissne Gård

I Sundbyberg ligger Rissne Gård med en historia som sträcker sig tillbaka till 1600-talet. Gården ligger vackert omgiven av en privat trädgård och erbjuder charmiga lokaler som passar utmärkt för bröllop. Rissne Gårds restaurang serverar förstklassig mat som ni kan njuta av tillsammans med era nära och kära. 

Rissne Gård har plats för 100 sittande personer.

Läs mer om och boka Rissne Gård » 

Rissne Gård ligger vackert omgiven av en privat trädgård och erbjuder charmiga lokaler

Skytteholm

Skytteholmen är utmärkt för er som vill arrangera ett romantiskt bröllop på en herrgård. Skytteholm ligger vid stranden av Mälaren på Ekerö och har en stor park med utsikt över vattnet. I herrgården finns bland annat en matsal, ett flertal salonger, en bar, en svit och en terrass. Om ni vill kan ni anlända till platsen med en ångbåt. Här finns även möjlighet till övernattning för bröllopsgästerna.

Skytteholm har plats för 100 sittande personer.

Läs mer om och boka Skytteholm »

Skytteholmen är utmärkt för er som vill arrangera ett romantiskt bröllop på en herrgård

Ulvhälls Herrgård

Flexibla och hemtrevliga Ulvhälls Herrgård är en fantastisk plats att gifta sig på. På herrgården finns bland annat gott om hotellrum, en svit, en matsal, en vinkällare, en terrass och ett flertal salonger. När ni hyr Ulvhälls Herrgård får ni hela stället för er själva. Ni är välkomna att ta med egen mat och dryck till herrgården men om ni önskar hjälp går det att ordna. 

Ulvhälls Herrgård har plats för 100 sittande personer.

Läs mer om och boka Ulvhälls Herrgård »

Flexibla och hemtrevliga Ulvhälls Herrgård är en fantastisk plats att gifta sig på

Götala Herrgård

Götala Herrgård i Skara erbjuder en familjär atmosfär som gör herrgården särskilt populär för bröllop. På nedre plan finns det gott om utrymme för dans och på övre plan finns en storslagen festvåning som är perfekt för bröllopsmiddagen. Herrgården har dessutom en bar, en fin inglasad veranda och en mysig trädgård där ni kan ha brudskålen. 

Götala Herrgård har plats för 110 sittande personer.

Läs mer om och boka Götala Herrgård »

Götala Herrgård erbjuder en familjär atmosfär som gör platsen särskilt populär för bröllop

Rydals Herrgård / Festlokal

Strax utanför Kinna ligger Rydals Herrgård. Herrgården består av en fin byggnad som passar perfekt för bröllop och omges av vacker natur och en fantastisk trädgård. Festvåningen på Rydals Herrgård består av tre sammanhängande rum och är utrustad med all nödvändig teknik som behövs för bröllopsfesten. 

Festlokalen har plats för 110 sittande personer.

Läs mer om och boka festlokalen på Rydals Herrgård »

Rydals Herrgård består av en fin byggnad som passar perfekt för bröllop

Bygdegården i Strövelstorp

Bygdegården i Strövelstorp är en fin bröllopslokal som ligger mellan Hasslarp och Strövelstorp i Skåne. Lokalen består av en stor salong och en mindre samlingslokal och har dessutom en vacker trädgård där ni kan arrangera vigselceremonin. Bygdegårdens duktiga kock står för maten men ni är välkomna att ta med egen dryck. 

Bygdegården i Strövelstorp har plats för 120 sittande personer.

Läs mer om och boka Bygdegården i Strövelstorp »

Bygdegården i Strövelstorp är en fin bröllopslokal i Skåne

Riddersviks Herrgård

Riddersviks Herrgård ligger vid Mälaren, bara tjugo minuter från centrala Stockholm. 1700-talsherrgården har en naturskön omgivning och är ett utmärkt val för bröllopet. Här kan ni tillsammans med era gäster njuta av överraskande matupplevelser och en god natts sömn i något av herrgårdens nyrenoverade rum. 

Riddersviks Herrgård har plats för 120 sittande personer.

Läs mer om och boka Riddersviks Herrgård »

Riddersviks Herrgård ligger vid Mälaren och är ett utmärkt val för bröllopet

Svarta Örnshuset

Om ni vill arrangera ert bröllop i en inbjudande miljö är vackra Svarta Örnshuset i Halmstad den perfekta platsen. Svarta Örnshuset påminner om ett slott och erbjuder imponerande sällskapsrum, enastående mat och förstklassig service. Vad mer kan tänkas behövas för en minnesvärd bröllopsfest?

Svarta Örnshuset har plats för 120 sittande personer.

Läs mer om och boka Svarta Örnshuset »

 Svarta Örnshuset ger er möjligheten att arrangera ett bröllop i en vacker miljö

Lidö Värdshus

I Stockholms norra skärgård ligger Lidö Värdshus. Lidö Värdshus är en pärla mitt i Roslagens vackra natur med en självförsörjande bondgård som enda granne på ön. Den här avskilda och harmoniska platsen är som gjord för bröllop och bröllopsfester. Här får ni tid och utrymme att umgås med nära och kära i lugn och ro. 

Lidö Värdshus har plats för 130 sittande personer.

Läs mer om och boka Lidö Värdshus »

Lidö Värdshus är en pärla i Stockholms Skärgård och passar perfekt för bröllop

Östergårds

På Östergårds 1700-talsgård i Danderyd kan ni bjuda in till ett oförglömligt bröllop. Huset är omringat av vacker grönska och Vinterträdgården eller parken fungerar utmärkt för brudskålen. I den rymliga festsalen kan ni sedan njuta av en trevlig bröllopsmiddag med efterföljande dans och fest.

Östergårds har plats för 130 sittande personer.

Läs mer om och boka Östergårds »

På Östergårds 1700-talsgård i Danderyd kan ni bjuda in till ett oförglömligt bröllop

Ekensdal / Stora Salen

Ekensdal är en nyrenoverad sekelskiftsvilla i Nacka. Här kan ni arrangera ett bröllop med närhet till både skärgård och storstadspuls. På övervåningen finns Stora Salen, en flexibel och rymlig festlokal med fantastisk utsikt över Stockholms inlopp. Ekendals prisbelönte kökschef och hans erfarna team garanterar högsta kvalitet på mat och dryck.

Stora Salen har plats för 140 sittande personer.

Läs mer om och boka Stora Salen på Ekensdal »

Ekensdal är en nyrenoverad sekelskiftsvilla i Nacka som passar utmärkt för bröllop

Stallmästaregården / Tingshuset

På Stallmästaregården finns det historiska Tingshuset, en storslagen festlokal med salonger som smyckats med glittrande kristallkronor och originalväggmålningar. Tingshuset är flexibelt och passar utmärkt för bröllop. Här finns även en terrass med glasväggar och tak och vacker utsikt mot Brunnsviken. 

Tingshuset har plats för 140 sittande personer.

Läs mer om och boka Tingshuset på Stallmästaregården »

På Stallmästaregården i Stockholm finns den historiska festlokalen Tingshuset

Smådalarö Gård / Werket

Smådalarö Gård ligger på Dalarö, knappt en timme från Stockholm city. Werket är hotellets största festlokal och ett bra alternativ för er som vill bjuda in till ett bröllop med närhet till skärgården, havet och naturen. Under bröllopsmiddagen får ni avnjuta högkvalitativ och lokalt producerad mat. Efter festen kan ert sällskap övernatta i något av de lyxiga hotellrummen.

Werket har plats för 150 sittande personer.

Läs mer om och boka Werket på Smådalarö Gård »

Werket på Smådalarö Gård med närhet till skärgården är perfekt för bröllop

Hällsnäs Hotell

Hällsnäs Hotell & Restaurang är en sagolik plats strax utanför Göteborg. Platsen är känd för sin natursköna omgivning med närheten till sjön vilket gör att det finns många fina alternativ för bröllopsceremonin. Hotellets erfarna kockar skräddarsyr en bröllopsmeny åt er med lokala influenser och serverar noggrant utvalda drycker.

Hällsnäs Hotell har plats för 200 sittande personer.

Läs mer om och boka Hällsnäs Hotell »

Hällsnäs Hotell & Restaurang är en sagolik plats för bröllop strax utanför Göteborg

Drömmer ni om ett herrgårdsbröllop? Letar ni efter en herrgård för bröllop utanför Stockholm eller Göteborg? Vill ni arrangera ett bröllop på en herrgård som tillåter egen dryck? Oavsett vad ni letar efter så har vi något för er. På vår hemsida tipsar vi om fler platser för er som vill gifta er och ha ert bröllop på en herrgård.


Venuu är Sveriges största bokningstjänst för eventlokaler. Hos oss bokar du enkelt en unik lokal för din fest, din konferens, ditt bröllop eller andra event, alltid till bästa pris. Se hundratals lokaler på vår hemsida »

Ta del av vårt nyhetsbrev

* obligatoriskt fält