Det finns många fina bröllopslokaler i Västra Götaland att välja mellan i jakten på den rätta. Bröllopslokalen är en viktig pusselbit i bröllopsplaneringen eftersom platsen för bröllopet ska spegla känslan man vill förmedla under den stora dagen. En del par föredrar ett bröllop i skärgården medan andra hellre samlar nära och kära för att fira kärleken på ett trendigt ställe i stan. Oavsett vad du och din blivande man eller fru föredrar så tror vi att vi har något för er. Nedan har vi samlat ett flertal olika typer av bröllopslokaler i området.

Sjömagasinet / Tullhuset

Tullhuset på Sjömagasinet är en exklusiv festlokal vid havet som är lämplig för medelstora bröllop. Lokalen har en fantastisk utsikt över Göteborgs hamn vilket bidrar till en charmig skärgårdskänsla.

På entréplan, intill Sjömagasinets restaurang, ligger Tullhuset som passar perfekt för fördrinkar eller en sittande middag med en förstklassig meny. Sjömagasinet lägger stor vikt vid god mat och är specialister på fisk och skaldjur. Personalen på plats finns där för att hjälpa er att skapa en minnesvärd dag för livet.

Tullhuset har plats för 40 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka Tullhuset på Sjömagasinet »

Tullhuset är en exklusiv festlokal vid havet som passar medelstora bröllop

Chalmersska Huset / Bankvalvet

Bankvalvet i Chalmersska Huset stod klart år 1895 och var det första offentliga bankvalvet där privatpersoner kunde förvara sina värdesaker. Valvet är konstruerat av sten och marmor och pryds av mässingsdetaljer.

I salen finns en balkong med en magisk utsikt ner i bankvalvet som sträcker sig längs långsidorna och kortsidorna av lokalen, och en spiraltrappa som leder upp till den. Bankvalvet är en utmärkt plats för exklusiva bröllopsfester med vigsel, mingel och middag. Arrangemang och meny föreslås i samråd med Bankvalvets personal.

Bankvalvet har plats för 48 sittande gäster och 100 stående.

Läs mer om och boka Bankvalvet på Chalmersska Huset »

Det pampiga Bankvalvet i Göteborg är en utmärkt plats för exklusiva bröllopsfester

River Restaurant On The Pier / The Bridge

River Restaurant ligger längst ut på Dockpiren i Göteborgs hamninlopp. Restaurangens matsal The Bridge är en trevlig bröllopslokal med en imponerande utsikt över vattnet.

Möbleringen i lokalen kan anpassas beroende på antalet bröllopsgäster och efter middagen finns det plats för dans i samma rum. Under sommaren kan ni hålla välkomstminglet på piren utanför matsalen.

Restaurangen har ett internationellt kök med fokus på havet och alkoholtillstånd. Det här innebär att River Restaurant On The Pier endast erbjuder helhetslösningar där lokal, mat, dryck och personal ingår.

The Bridge har plats för 50 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka The Bridge på River Restaurant On The Pier »

The Bridge är en trevlig bröllopslokal med en imponerande utsikt över vattnet

Ankarsmedjan Social

Ankarsmedjan är en exklusiv restaurang belägen i en unik och historisk lokal. Takhöjden som påminner om en kyrka skapar en magisk atmosfär. Här går det utmärkt att arrangera minnesvärda bröllopsmiddagar för både stora och små sällskap.

På Ankarsmedjan har era gäster möjlighet att delta i matlagningen tillsammans med restaurangens kockar, tack vare det häftiga studioköket. Ankarsmedjan har omfattande kompetens och garanterar en mat- och dryckesupplevelse av högsta kvalitet.

Ankarsmedjan Social har plats för 65 sittande gäster och 80 stående.

Läs mer om och boka Ankarsmedjan Social »

Arrangera en minnesvärd bröllopsmiddag på vackra Ankarsmedjan Social

Isbolaget

Längst ut på piren i Donsö hamn ligger Isbolaget, ett anrikt ishus. De trevliga magasinslokalerna och den fantastiska havsutsikten bidrar till en magisk atmosfär. Här kan du och din blivande man eller fru hålla en oförglömlig bröllopsfest med Göteborgs skärgård som närmsta granne.

Då Isbolaget inte går att abonneras mellan maj och september fungerar platsen utmärkt för ett vinterbröllop. Mellan sista helgen i september och första helgen i maj kan ni boka hela hotellet och restaurangen för er bröllopsfest.

Isbolaget har plats för 70 sittande gäster och 100 stående.

Läs mer om och boka Isbolaget »

Håll bröllopet på Isbolaget, ett anrikt ishus i Göteborgs skärgård

Disponentvillan Lilla Edet

Om du och din blivande man eller fru letar efter en idyllisk plats för ert bröllop i Västra Götaland kan Disponentvillan Lilla Edet vara rätt plats för er. Villan går i sekelskiftesstil och ligger inte mer än en dryg halvtimme med bil från Göteborg.

Disponentvillan Lilla Edet har alla tänkbara faciliteter som kan tänkas behövas. Om ni bokar hela villan får ni bland annat tillgång till 22 bäddplatser, utomhuspool, jacuzzi, grillplats och en 12 000 kvadratmeter stor trädgård.

Ni väljer själva om ni vill ta med egen mat och dryck till bröllopsfesten eller om ni vill ha hjälp med catering.

Disponentvillan Lilla Edet har plats för 80 sittande gäster och 100 stående.

Läs mer om och boka Disponentvillan Lilla Edet »

Disponentvillan Lilla Edet erbjuder en idyllisk plats för bröllopet i Västra Götaland

Världskulturmuseet / Bryggan

Under taket på Världskulturmuseet sträcker sig Bryggan ut, en öppen lokal med en fantastisk utsikt från alla håll. Lövträden på utsidan av lokalens stora fönster skapar en magisk atmosfär i rummet. Bryggan kallas ibland för Göteborgs vackraste vardagsrum och är en utmärkt plats för bröllop. Här ryms nämligen både mingel och middag.

Bryggan har plats för 80 sittande gäster och 100 stående.

Läs mer om och boka Bryggan på Världskulturmuseet »

Bryggan på Världskulturmuseet är en utmärkt plats för bröllop

Dahlbogården

Dahlbogården består av ett vackert gammalt rött stall och ligger en bit utanför Alingsås. På träloftet en trappa upp i stallet finns Höskullen, en rymlig lokal som passar både små och stora bröllop. I taket hänger vackert tyll och balkarna är inlindade med ljusslingor vilket skapar en mysig stämning.

På Dahlbogården sätts miljön och naturen i fokus vilket gjort att gården samarbetar med lokala företag när det gäller råvaror och tjänster. Kocken Jonas har ett särskilt intresse för fisk och skaldjur och vid ett bröllop på Dahlbogården jobbar ni nära honom för att skapa en meny som passar just era bröllopsgäster.

Dahlbogården har plats för 80 sittande gäster och 130 stående.

Läs mer om och boka Dahlbogården »

Fina Dahlbogården passar både små och stora bröllop

Sju Sjöar / Logen

Sju Sjöar är en vacker och stillsam plats med sjöutsikt som förgyller vilket bröllop som helst. Logen har högt i tak, vackra träbjälkar och en öppen planlösning. Genom lokalens stora fönster skymtar den omgivande naturen.

Personalen på plats hjälper dig och din partner att skapa en romantisk bröllopsdag. De tar hand om mat och dryck och anpassar allt efter era önskemål. På Sju Sjöar finns det dessutom gott om sovplatser för de bröllopsgäster som önskar att övernatta.

Logen har plats för 90 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka Sju sjöars loge »

Sju Sjöar är en vacker platssom förgyller vilket bröllop som helst

Sjömagasinet / Ostindiasalen

Festlokalen Ostindiasalen på Sjömagasinet har en fantastisk panoramautsikt över Göteborgs hamninlopp. Lokalen ligger fint vid havet vilket skapar en härlig skärgårdskänsla.

I Ostindiasalen kan ni arrangera ett bröllop som präglas av god mat med ett särskilt fokus på fisk och skaldjur som är Sjömagasinets specialitet. Högtalare och projektor finns att hyra via lokalen för att ni ska kunna ta bröllopsfesten till nästa nivå.

Ostindiasalen har plats för 90 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka Ostindiasalen på Sjömagasinet »

Ostindiasalen ligger fint vid havet vilket skapar en härlig skärgårdskänsla

GTS Festvåning

På Erik Dahlbergsgatan i centrala Göteborg ligger GTS Festvåning i sekelskiftesstil. I den vackra våningen finns en matsal, två mysiga lounger och ett bibliotek där ni kan hålla ett mingel före bröllopsmiddagen. Festvåningens erfarna kockar hjälper er gärna att sätta ihop en minnesvärd måltid.

GTS Festvåning har plats för 90 sittande gäster och 100 stående.

Läs mer om och boka GTS Festvåning »

GTS Festvåning i sekelskiftesstil är den perfekta platsen att fira kärleken på

Backa Loge

Backa loge är en charmig lokal som passar perfekt för bröllop. Logen ligger i fina Fegens Naturreservat med närhet till sjön och är uppdelad i två rum, caféet och festlokalen.

I lokalen finns scen och mikrofon och mot en tilläggskostnad kan ni även få tillgång till badtunna och grillstuga. Här finns även möjlighet till övernattning för de gäster som vill sova kvar.

Om ni hyr hela logen kan ni ha bröllopsmiddagen i det ena rummet och dansgolv och fest i det andra. Ni får ta med egen mat och dryck men om ni vill kan Backa Loge hjälpa er med catering.

Backa Loge har plats för 90 sittande gäster och 150 stående.

Läs mer om och boka Backa Loge »

Backa loge är en charmig lokal som passar perfekt för bröllop

Borghamn Strand / Blå Salen

Borghamn Strand är en pärla och den perfekta platsen för paret som vill fira kärleken i en kulturhistorisk omgivning med en fantastisk utsikt över Vättern. Bjud med nära och kära på ett bröllop över helgen till denna magiska oas, belägen precis vid strandkanten med glittrande vatten och fin natur så långt ögat kan nå.

Blå Salen har fönster åt tre håll vilket bidrar till mycket naturligt ljus. Lokalen är även utrustad med ljudsystem för att ni ska kunna dansa tillsammans med era gäster. Borghamn Strands duktiga kockar hjälper er att laga en oförglömlig bröllopsmiddag.

Blå Salen har plats för 95 sittande gäster och 100 stående.

Läs mer om och boka Blå Salen på Borghamn Strand »

Pärlan Borghamn Strand är perfekt för paret som vill fira kärleken med utsikt över Vättern

Tjolöholms Slott

Om du och din partner vill arrangera er bröllopsfest på Tjolöholms Slott så får ni hela slottet för er själva och era gäster. Ni kan välja att hålla vigseln i den charmiga skotskinspirerade slottskyrkan, i slottets imponerande stora hall eller på den fina gräsmattan mellan slottet och havet.

När ceremonin avslutats kan ni som brudpar ta en häst och vagn-tur runt godset medan era gäster njuter av en promenad genom den vackra slottsparken upp till slottet.

Tjolöholms Slott har plats för 100 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka Tjolöholms Slott »

Arrangera bröllopet på Tjolöholms Slott och få hela slottet för er själva och era gäster

Norges Hus

Norges Hus är den före detta norska sjömanskyrkan som förvandlats till en charmig anläggning med en hemtrevlig känsla. Den före detta kyrkans lokaler är perfekta för bröllop och utrustade med allt från modern AV-teknik till filmduk och scen.

Under varmare dagar går det att arrangera mingel i den härliga trädgården på baksidan av huset. Under kyligare dagar kan det istället vara en bra idé att hålla minglet framför den mysiga öppna brasan. Norges Hus lokaler är hemtrevliga och kan anpassas efter era önskemål.

Norges Hus har plats för 120 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka Norges Hus »

Den före detta norska sjömanskyrkans fina lokaler är perfekta för bröllop

Hjortviken

Hjortviken är ett familjeägt hotell vid Västra Nedsjön i Hindås som omges av vacker natur i form av sjö och skog.

På den här unika destinationen med övernattningsmöjligheter kan du och din partner arrangera en bröllopsfest med hjälp av erfaren personal. Hjortvikens personal har nämligen över 30 års erfarenhet av att skapa minnesvärda tillställningar.

Hjortviken har plats för 130 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka Hjortviken »

På Hjortviken kan du och din partner arrangera en bröllopsfest i en unik miljö

Långedrags Värdshus / Festvåningen

Festvåningen på Långedrags Värdshus är en unik plats vid havet i hjärtat av Göteborg. Värdshusets vackra miljö är som gjord för bröllopsfesten. Festvåningen har en terrass med en fantastisk utsikt som passar utmärkt för förminglet och en privat bar.

Långedrags Värdshus tar hand om all mat och dryck och när det kommer till bröllop erbjuder de ett kuvertpris som inkluderar välkomstdrink, trerättersmiddag, vin och kaffe. Maten som serveras är havsinspirerad. Vad annars på en plats som denna?

Festvåningen har plats för 150 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka festvåningen på Långedrags Värdshus »

Långedrags Värdshus är en unik plats vid havet som fungerar utmärkt för bröllop

Restaurang Särö Blomstermåla / Festvåningen

Restaurang Särö Blomstermåla är ett vackert hus i trä med utsikt över havet vid västkusten. Restaurangens festvåning är perfekt för bröllop. Lokalen är rymlig, flexibel och ljus och erbjuder en oslagbar havsutsikt. Festvåningen inkluderar en privat bar, serveringspersonal och dukning samt ett ljudsystem.

Festvåningen har plats för 180 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka festvåningen på Restaurang Särö Blomstermåla »

Den ljusa festvåningen på Restaurang Särö Blomstermåla är som gjort för bröllop

Nääs Fabriker

Nääs Fabriker i Tollered är en inspirerande plats med historisk arkitektur, ljusa och moderna lokaler, god mat och personal som erbjuder professionell service. Här kan ni hålla en bröllopsfest som nära och kära sent kommer att glömma.

På Nääs Fabriker finns bland annat ett trevligt badhus, ett mysigt båthus på bryggan vid sjön och möjlighet till övernattning för de gäster som vill sova över.

Nääs Fabriker har plats för 215 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka Nääs Fabriker »

Gift er på Nääs Fabriker, en inspirerande plats med historisk arkitektur

Auktionsverket Kulturarena

Auktionsverket Kulturarena ligger i det historiska Auktionsverket från 1892. Den här festlokalen i Göteborg erbjuder en unik och tidstypisk atmosfär. Ett bröllop här anpassas helt och hållet efter era önskemål och bara fantasin kan sätta gränser. Auktionsverket Kulturarenas lokaler är tillgängliga från tidig morgon till sen kväll.

Auktionsverket Kulturarena har plats för 240 sittande gäster och 600 stående.

Läs mer om och boka Auktionsverket Kulturarena »

Bara fantasin sätter gränser för hur ert bröllop på Auktionsverket Kulturarena kan anpassas

The C

The C är en modern och unik eventlokal i hjärtat av Göteborg som passar utmärkt för paret som vill arrangera ett bröllop i en fantastisk miljö.

När ni hyr The C får ni tillgång till lokalen hela dagen. I lokalhyran ingår allt som behövs för en lyckad bröllopsfest, bland annat professionell personal, möbler, städning, scen och komplett ljud- och ljusutrustning. En projektledare kommer även att hjälpa er att planera den stora dagen.

De erfarna köksmästarna på plats sätter ihop en välkomponerad meny efter era önskemål. The C har även en fullt utrustad bar för att tillgodose era dryckesbehov.

The C har plats för 250 sittande gäster och 500 stående.

Läs mer om och boka The C »

The C är en modern och unik bröllopslokal i hjärtat av Göteborg

Tjolöholms Slott / Magasinet

Magasinet på Tjolöholms Slott är den största eventlokalen på godset och som gjord för bröllop. Den gamla byggnaden är 1200 kvadratmeter stor och har en imponerande katedralliknande atmosfär med högt i tak och vackra takbjälkar. Magasinet har stora portar ut mot slottet och omgivningen som kan öppnas upp för en fantastisk utsikt.

Lokalen är nyligen renoverad och idag finns ett värmesystem installerat vilket gör att den kan användas även under kallare dagar.

Magasinet har plats för 700 sittande gäster och 1000 stående.

Läs mer om och boka Magasinet på Tjolöholms Slott »

Magasinet på Tjolöholms Slott är som gjord för stora bröllopfester

Förhoppningsvis faller någon av dessa bröllopslokaler i Västra Götaland er i smaken. Vare sig ni letar efter en modern bröllopslokal i Göteborg, ett värdshus vid havet eller ett hotell med sjötomt så hjälper vi er att hitta rätt. På vår hemsida finns ett ännu större urval av bröllopslokaler i ert område.


Venuu är Sveriges största bokningstjänst för eventlokaler. Hos oss bokar du enkelt en unik lokal för din fest, din konferens, ditt bröllop eller andra event, alltid till bästa pris. Se hundratals lokaler på vår hemsida »

Ta del av vårt nyhetsbrev

* obligatoriskt fält