Letar du efter en festlokal i Stockholm där du kan hålla din fest utomhus? I Stockholm finns det gott om lokaler med utomhusområden där du kan samla familj, vänner eller kollegor för en trevlig tillställning under bar himmel. Det spelar ingen roll om du planerar ett 30-årskalas, ett examensfirande eller en midsommarfest - det är alltid trevligt att kunna hålla till utomhus. Nedan tipsar vi om bra festlokaler med utrymme utomhus för din sommarfest i Stockholm.

Clarion Hotel Sign / Rooftop Garden Bar

Hyr Rooftop Garden Bar på Clarion Hotel Sign, en liten festlokal i Stockholm, för nästa grillkväll, afterwork eller champagnemingel. Terrassen ligger på hotellets åttonde våning och har en egen bar. Här kombineras stadspuls, frodig grönska och en fantastisk utsikt över Kungsholmen. Det centrala läget förgyller vilken somrig tillställning som helst!

Rooftop Garden Bar har plats för 30 sittande personer och 50 stående.

Läs mer om och boka Rooftop Garden Bar på Clarion Hotel Sign »

Hyr Rooftop Garden Bar på Clarion Hotel Sign för nästa grillkväll eller afterwork

Södra Teatern / Champagnebaren

Champagnebaren på Södra Teatern är den perfekta platsen för att fira ett speciellt tillfälle eller bara för att samla nära och kära. Baren erbjuder en privat terrass med en förtrollande panoramautsikt över Stockholm. Här kan ditt sällskap njuta av lättare drinktilltugg eller den omtyckta mingelmenyn med street food.

Champagnebaren har plats för 30 sittande personer och 80 stående.

Läs mer om och boka Champagnebaren på Södra Teatern »

Champagnebaren erbjuder en privat terrass med panoramautsikt över Stockholm

Park Inn by Radisson Solna / Terassen

Park Inn by Radisson Solna ligger mitt i Solna Centrum och har utmärkta  kommunikationer med närhet till tunnelbana till centrala Stockholm, tvärbanan och busstationen. Terrassen på Park Inn by Radisson Solna är ett självklart val om du planerar en bubbelkväll med vännerna eller en grillkväll med kollegorna. 

Terrassen har plats för 40 sittande personer och 80 stående.

Läs mer om och boka terrassen på Park Inn by Radisson Solna »

Terrassen på Park Inn by Radisson Solna är perfekt för en bubbel- eller grillkväll

Clarion Hotel Stockholm / Terrassen

På Clarion Hotel Stockholm i Skanstull finns en underbar terrass med ett härligt söderläge. Terrassen ligger på plan 2 och är en pärla som kan abonneras för ditt sommarevenemang. Här finns en bar med fullständiga rättigheter och personal som gärna hjälper till att arrangera allt från en grillbuffé till mindre canapéer och snittar.

Terrassen har plats för 40 sittande personer och 100 stående.

Läs mer om och boka terrassen på Clarion Hotel Stockholm »

På Clarion Hotel Stockholm i Skanstull finns en underbar terrass med söderläge

Sjö & Land

På Strandvägen i hjärtat av Stockholm ligger Sjö & Land. Lokalen är charmig med båtar som sakta tuffar förbi utanför fönstren. Sjö & Land har en stor brygga som sträcker sig runt hela byggnaden och fungerar som en uteplats. Samla vännerna eller dina medarbetare till ljudet av vågskvalpet och fira in sommar och semester. 

Sjö & Land har plats för 60 sittande personer och 150 stående.

Läs mer om och boka Sjö & Land »

Sjö & Land har en stor brygga som går runt byggnaden och fungerar som uteplats

Trädgården / Baksidan

Trädgårdens baksida är perfekt för dig som vill vara nära Trädgårdens puls men ändå önskar en viss avskildhet. Baksidan är öppen under sommaren och har en bar, ljud- och ljusanläggning, DJ-utrustning, gungor, segeldukstak och ljusslingor. Växthuset kan tillgodose ditt sällskap med naturviner och växtbaserad mat medan Trädgården erbjuder enklare mat och dryck.

Baksidan har plats för 60 sittande personer och 250 stående.

Läs mer om och boka baksidan på Trädgården »

Trädgårdens baksida är perfekt för dig som önskar en viss avskildhet

Bergendal / Herrgården

Herrgården på Bergendal byggdes i början av 1900-talet och erbjuder en vacker och genuin herrgårdsmiljö. Herrgården omges av en park och en allé som leder ner till Edsviken och Bergendals egen brygga. Både parken och bryggan kan användas till välkomstmingel eller vigselceremonier. Inne i byggnaden finns även en vacker matsal. 

Herrgården har plats för 74 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka herrgården på Bergendal » 

Herrgården på Bergendal har en vacker park, en allé och en egen brygga vid Edsviken

Nyckelvikens Herrgård

I Nacka ligger romantiska Nyckelvikens Herrgård som du kan hyra för sommarfester, bröllop, företagsfester, dop och många fler tillfällen. Herrgården omges av en vacker trädgård med en damm. Här kan ett partytält med panoramafönster mot havet och kristallkronor i taket sättas upp för dig som vill ha din tillställning utomhus. 

Nyckelvikens Herrgård har plats för 80 sittande personer och 220 stående.

Läs mer om och boka Nyckelvikens Herrgård »

Nyckelvikens Herrgården omges av en vacker trädgård med plats för ett partytält

United Spaces Waterfront / Terrassen

På United Spaces Waterfront i centrala Stockholm finns en fantastisk terrass. Här kan du samla kollegorna för en afterwork eller familj och vänner för en sommarfest. Terrassen har en bar och en fontän som lyser upp kvällen och om så önskas kan United Spaces Waterfront arrangera en barbeque och musik. 

Terrassen har plats för 90 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka terrassen på United Spaces Waterfront »

På United Spaces Waterfront i centrala Stockholm finns en fantastisk terrass

Nice Valley / Växthuset

Växthuset på Nice Valley är en charmig festlokal som passar allt från examensfirande till dop och 50-årsfester. Lokalen består av tre sammanhängande rum med glasväggar och har en fantastisk utsikt över stora grönområden. Växthuset är ett utmärkt val för dig som letar en festlokal i Stockholm som tillåter egen dryck och mat och som dessutom erbjuder ett utomhusområde. 

Växthuset har plats för 100 sittande personer och 150 stående.

Läs mer om och boka Växthuset på Nice Valley »

Växthuset på Nice Valley är en charmig festlokal med utsikt över stora grönområden

Näsby Slott

Vid Näsbyviken i Täby ligger Näsby Slott, även kallat “festernas slott”. Här kan du ordna både stora och små fester, vare sig det gäller födelsedagsfiranden, bröllop eller galamiddagar. Slottet har förutom vackra salonger också en stor slottspark med utrymme för det mesta. Här finns även plats för övernattning för de som önskar det.

Näsby Slott har plats för 110 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka Näsby Slott »

Näsby Slott har en stor slottspark med utrymme för det mesta

Hesselby Slott

Hesselby Slott med anor från 1650 erbjuder fina salonger och en grönskande omgivning. Om du vill arrangera en storslagen fest i slottsmiljö är Hesselby Slott utmärkt. Här kan du både servera välkomstdrink och middag utomhus på den vackra slottsterrassen. Slottet har ett rymligt partytält med gott om plats för middag och fest. 

Hesselby Slott har plats för 120 sittande personer och 150 stående.

Läs mer om och boka Hesselby Slott » 

På Hesselby Slott kan du servera välkomstdrink och middag utomhus på slottsterrassen

Lux Dag För Dag

På Lilla Essingen i Stockholm, nära Mälaren och havet, ligger Lux Dag För Dag. Restaurangen har ett unikt menykoncept som bygger på samarbeten med lokala producenter och att låta råvarorna styra den dagliga menyn. Restauranglokalen erbjuder även en vacker veranda där du kan arrangera en välkomstdrink eller ett mingel. 

Lux Dag För Dag har plats för 120 sittande personer och 200 stående.

Läs mer om och boka Lux Dag För Dag »  

Lux Dag För Dag har en perfekt veranda för en välkomstdrink eller ett mingel

Åkeshofs Slott

I Bromma ligger Åkeshofs Slott, en plats där du kan samla familj och vänner vid olika högtider som dop, bröllop, födelsedagar, studentmottagningar och andra jubileum. Utanför slottet finns en stor uteservering och en grönskande park. Här finns det även gott om plats för övernattning för de gäster som vill spendera natten på slottet. 

Åkeshofs Slott har plats för 125 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka Åkeshofs Slott »

Utanför Åkeshofs Slott finns en stor uteservering och en grönskande park

Östergårds

Östergårds i Danderyd är ett bra alternativ för dig som vill bjuda in till en trevlig fest på en vacker 1700-talsgård. Huset har en stor festsal, en bar med duktiga bartenders och ett stort utomhusområde med en grönskande park där du kan arrangera välkomstskålen och roliga lekar. Östergårds är den perfekta platsen för midsommarfiranden och kalas. 

Östergårds har plats för 130 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka Östergårds » 

Östergårds har ett stort utomhusområde med plats för välkomstmingel och roliga lekar

Djurgårdsbron

Djurgårdsbron är en vacker festlokal med panoramautsikt över Djurgårdskanalen och Strandvägen. Lokalen är anpassningsbar och har en mysig atmosfär, en öppen brasa och stora glasfönster. Här finns även en stor terrass med utsikt över Stockholms mest eftertraktade vy. Djurgårdsbron är utmärkt för stora sommarfester och små afterworks.

Djurgårdsbron har plats för 130 sittande personer och 200 stående.

Läs mer om och boka Djurgårdsbron »

Djurgårdsbron har en stor terrass med utsikt över Stockholms mest eftertraktade vy

7A Odenplan / Takterrass

I Vasastan ligger 7A Odenplan som erbjuder en exklusiv takterrass bland takåsarna. Bjud in kollegor, vänner eller familj till denna underbara plats och njut av sommaren. Terrassen har en bar, två inglasade uterum, infravärme, ljuslyktor och plädar. De duktiga kockarna på plats är redo att duka upp en grillbuffé med massor av läckra tillbehör 

Takterrassen har plats för 150 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka takterrassen på 7A Odenplan »

I Vasastan ligger 7A Odenplan som erbjuder en exklusiv takterrass bland takåsarna

Eatery Lumafabriken / Restaurangen

Restaurangen på Eatery Lumafabriken är ett utmärkt alternativ för dig som letar efter en festlokal med ett utomhusområde i Stockholm. I anslutning till restaurangen finns nämligen en stor uteplats med fantastisk utsikt mot Hammarbykanalen. Här kan du ordna allt från födelsedagskalas till bröllopsmiddagar. 

Restaurangen har plats för 150 sittande personer och 200 stående.

Läs mer om och boka restaurangen på Eatery Lumafabriken »

Eatery Lumafabrikens restaurang har en stor uteplats med utsikt mot Hammarbykanalen

Ersta terrass / Utomhusterrassen

Utomhusterrassen på Ersta terrass erbjuder en oslagbar panoramautsikt över Gamla Stan, Djurgården och Stockholms inlopp. Den imponerande utsikten skapar en unik stämning. Terrassen är populär och kan användas för allt från grillfester, födelsedagsmiddagar och mingel till bröllop och dop.

Utomhusterrassen har plats för 150 sittande personer och 250 stående.

Läs mer om och boka utomhusterrassen på Ersta terrass » 

Utomhusterrassen på Ersta terrass erbjuder en oslagbar panoramautsikt över Stockholm

Kastellet / Festvåning

Kastellet Stockholm ligger på Kastellholmen i hjärtat av Stockholm och är lättillgängligt med färja, buss, bil eller gång. På Kastellet finns en fin festvåning men om du föredrar en fest utomhus går det att sätta upp ett partytält på borggården. Här kan du ordna bröllop, företagsfester, bankettmiddagar och mingel. Möjligheterna är oändliga. 

Festvåningen har plats för 197 sittande personer och 250 stående.

Läs mer om och boka festvåningen på Kastellet »

På Kastellet kan du arrangera en fest utomhus i ett vackert partytält på borggården

Central Padel Nordic

I hjärtat av Stockholm ligger Sveriges största utomhusanläggning Central Padel Nordic. Utöver ett flertal padelbanor i en trivsam utomhusmiljö finns det en restaurang som erbjuder god mat och dryck. Här kan du arrangera allt från en svensexa med paddel och ölprovning till en spansk afton med paella, sangria och trevlig musik. 

Central Padel Nordic har plats för 200 sittande personer och 350 stående.

Läs mer om och boka Central Padel Nordic »

I hjärtat av Stockholm ligger Sveriges största utomhusanläggning Central Padel Nordic

Westmanska Palatset / Innergården

Historiska Westmanska Palatset har av moderna och stilrena lokaler. Westmanska Palatset erbjuder en festvåning i Stockholms innerstad som bland annat består av en privat innergård som kan hyras för din sommarfest. Innergården kan anpassas och fungerar för mingel såväl som sittande middagar. Här finns även en utomhusbar för exklusiv användning.

Innergården har plats för 200 sittande personer och 400 stående.

Läs mer om och boka innergården på Westmanska Palatset »

Innergården på Westmanska Palatset fungerar för mingel såväl som sittande middagar

Kulturhuset Stadsteatern / Taket

Bland takåsarna i centrala Stockholm ligger Kulturhuset Stadsteatern och husets betongklädda tak som fungerar som en avskild oas. Taket är perfekt för större fester och evenemang som önskas att hållas utomhus. Här finns all teknisk utrustning som behövs och platsen erbjuder en oslagbar utsikt över staden. 

Taket har plats för 250 sittande personer och 300 stående.

Läs mer om och boka taket på Kulturhuset Stadsteatern »

Kulturhuset Stadsteatern har ett betongklätt tak som fungerar som en avskild oas

Rosendals Wärdshus

Mitt i den grönskande naturen på Djurgården ligger Rosendals Wärdshus. Här kan du bjuda in till en midsommarfest, ett bröllop, ett 50-årskalas eller en kräftskiva i en vacker miljö med naturen runt hörnet. Rosendals Wärdshus erbjuder även rad roliga utomhusaktiviteter som boule, brännboll, kubb och femkamp. 

Rosendals Wärdshus har plats för 250 sittande personer och 300 stående.

Läs mer om och boka Rosendals Wärdshus »

Mitt i den grönskande naturen på Djurgården ligger Rosendals Wärdshus

Bellevue Park / Sommarfestarena

Bellevue Parks sommarfestarena i Roslagstull är den perfekta platsen för dig som vill ordna en sommarfest i Stockholm under bar himmel. Arenan består av två stora och uppvärmda tält, en scen, ett dansgolv och har pyntats med kilometerlånga ljusslingor. Här kan ditt sällskap njuta av allt från kubb, pingis, femkamp och utomhusbio. 

Sommarfestarenan har plats för 250 sittande personer och 500 stående.

Läs mer om och boka sommarfestarenan på Bellevue Park »

Sommarfestarena är perfekt för dig som vill ordna en fest under bar himmel

Lilla Cirkus

På Djurgården ligger Lilla Cirkus som är en tillbyggnad till den ursprungliga Cirkusarenan som varit en del av Djurgården sedan slutet av 1800-talet. Lilla Cirkus är en spännande och modern anläggning med ett torg direkt utanför entrén som kan användas som utomhusyta under sommaren. Torget har fullständiga rättigheter för uteservering.

Lilla Cirkus har plats för 784 sittande personer. 

Läs mer om och boka Lilla Cirkus » https://venuu.se/lokaler/lilla-cirkus

Lilla Cirkus har ett torg direkt utanför entrén som kan användas som utomhusyta

Om du vill hyra en festlokal i Stockholm med plats utomhus hoppas vi att någon av ovanstående alternativ faller dig i smaken. Välj och vraka bland ett brett urval av härliga festlokaler till din kommande fest i Stockholm. 


Venuu är Sveriges största bokningstjänst för eventlokaler. Hos oss bokar du enkelt en unik lokal för din fest, din konferens, ditt bröllop eller andra event, alltid till bästa pris. Se hundratals lokaler på vår hemsida »

Ta del av vårt nyhetsbrev

* obligatoriskt fält