Om du ska bjuda in till en fest och vill ha full kontroll över tillställningen kan det vara en bra idé att hyra en festlokal som tillåter egen dryck i Göteborg. I många fall tillåter dessa lokaler även egen mat, något som kan underlätta för dig och i vissa fall även få ned kostnaderna. Nedan tipsar vi om några fina festlokaler i Göteborg som tillåter egen alkohol. 

Factory Workspace / Lounge

På Factory Workspace i centrala Göteborg finns en trevlig lounge som är optimal för mindre tillställningar, vare sig det gäller barnkalas, mingel eller företagsfest. I lokalen finns anpassningsbara bord som enkelt kan justeras efter dina önskemål. Dessutom finns ett fullt utrustat kök där du kan förbereda din egen medhavda mat och dryck. 

Loungen har plats för 24 sittande personer och 30 stående.

Läs mer om och boka Factory Workspaces lounge » 

På Factory Workspace finns en trevlig lounge som är perfekt för mindre fester

Gråbogården

Gråbogården ligger mitt i naturen med närhet till Göteborg. Här finns bland annat ett trevligt loungeområde, ett välutrustat kök, en terrass med sjöutsikt och en badplats med egen brygga. På Gråbogården kan du arrangera nästa midsommarfest eller en grillkväll med kompisarna. Det finns gott om sovplatser för hela sällskapet och möjlighet att ta med egen mat och dryck.

Gråbogården har plats för 42 sittande personer och 80 stående.

Läs mer om och boka Gråbogården »

På Gråbogården kan du arrangera nästa sommarfest med egen medhavd alkohol

Örlogskapellet / Salongen

Örlogskapellet i Västra Frölunda har en fin festvåning som bland annat består av en intim salong som kan användas för mindre festligheter. Salongens eleganta inredning skapar en inbjudande atmosfär som är perfekt för minnesvärda tillställningar. Ta med egen mat och dryck eller förlita dig på att duktiga Örlogskapellet serverar en god måltid.

Salongen har plats för 50 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka Salongen på Örlogskapellet »

Ta med egen mat och dryck till Örlogskapellets festlokal Salongen

Villa Svarta Örn

Villa Svarta Örn är en mångsidig festlokal med ett centralt läge i Lorensbergs villastad, strax söder om Götaplatsen. Huset byggdes år 1955 och erbjuder dig som festarrangör möjligheten att ta med egen mat och dryck. Festlokalen har en bar, två uteplatser och ett uppvärmningskök. I hyran ingår dessutom bord, stolar, porslin, bestick och glas.

Villa Svarta Örn har plats för 60 sittande personer och 70 stående.

Läs mer om och boka Villa Svarta Örn »

Villa Svarta Örn ger dig möjligheten att ta med egen mat och dryck till din fest

Eventika

Eventika i Eskilsby består av en privat villa med strandtomt vid Västra Ingsjön. Platsen är ett bra val för dig som vill arrangera en fest och önskar att kombinera inom- och utomhusområden. Villan har en stor festlokal, en stor altan med sjöutsikt, ett stort partytält med bord och stolar och en rymlig trädgård. Här finns även gott om plats för övernattning i någon av de mysiga stugorna på tomten. 

Eventika har plats för 60 sittande personer och 100 stående.

Läs mer om och boka Eventika »

Eventika i Eskilsby är en unik festlokal som består av en privat villa med strandtomt

Malins Skafferi

Om du är på jakt efter en festlokal i Göteborg som tillåter dig att ta med egen dryck och mat så är Malins Skafferi ett utmärkt alternativ. Det charmiga huset har en hemtrevlig atmosfär och ligger bara ett stenkast från havet på Nya Varvet. När du hyr Skafferiet ingår bland annat bord, stolar, glas, porslin, ett kylskåp samt en kaffebryggare.

Malins Skafferi har plats för 74 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka Malins Skafferi »

Disponentvillan Lilla Edet

Drygt en halvtimme med bil från Göteborg ligger Disponentvillan Lilla Edet. Den vackra sekelskiftesvillan med tillhörande trädgård är en idyllisk plats för bröllop och fester. Här finns bland annat tillgång till en utomhuspool, en jacuzzi, fotbollsmål och en beachvolleybollplan. Det finns även många sovplatser för övernattande gäster. 

Disponentvillan Lilla Edet har plats för 80 sittande personer och 100 stående.

Läs mer om och boka Disponentvillan Lilla Edet »

Disponentvillan Lilla Edet med tillhörande trädgård är en idyllisk plats för fester

Lärjeåns kök & trädgårdar

Lärjeåns kök & trädgårdar ligger vid Lärjeåns dalgång och erbjuder en fin festlokal, omgiven av naturen. Här finns bland annat ett kök, en lantlig och rustik matsal, ett inrett växthus och en gårdsplan där du kan duka upp till fest under årets varmare dagar. Du kan ta med egen mat och dryck till festlokalen eller ta hjälp av Lärjeåns egen catering.

Lärjeåns kök & trädgårdar har plats för 100 sittande personer och 130 stående.

Läs mer om och boka Lärjeåns kök & trädgårdar » 

Ta med egen mat och dryck till festlokalen eller ta hjälp av Lärjeåns egen catering

Norges Hus

Norges Hus är den före detta norska sjömanskyrkan som har förvandlats till en vacker och hemtrevlig festanläggning. Här kan du arrangera alla möjliga olika typer av fester, förslagsvis disputationsfester och bröllop. Norges Hus är utrustat med modern AV-teknik och en scen och har dessutom en härlig trädgård att tillgå under sommaren.

Norges Hus har plats för 120 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka Norges Hus »

På Norges Hus i Göteborg kan du arrangera kalas, disputationsfester och bröllop

Örlogskapellet / Stora Salen

Stora Salen är en del av festvåningen på Örlogskapellet i Västra Frölunda. Den vackra festvåningen med en unik atmosfär passar för allt från intima dop till bröllops- och födelsedagsfester. Det går bra att ta med egen alkohol och att stå för maten själv. Om du önskar hjälp kan dock Örlogskapellet erbjuda en matupplevelse utöver det vanliga. 

Stora Salen har plats för 120 sittande personer och 140 stående.

Läs mer om och boka Stora Salen på Örlogskapellet » 

Stora Salen är en del av festvåningen på Örlogskapellet i Västra Frölunda

Högsbo Meeting Point / Ljusgården 210

På Högsbo Meeting Point i Göteborg finns Ljusgården 210, en ljus och elegant festlokal med generös takhöjd. Lokalen är utrustad med scen, bar, ljudanläggning och en stor utomhusterrass samt möbler som kan anpassas efter dina specifika önskemål. Ljusgården 210 är en utmärkt plats för festligheter, mingel och middagar.

Ljusgården 210 har plats för 120 sittande personer och 150 stående.

Läs mer om och boka Ljusgården 210 på Högsbo Meeting Point »

Ljusgården 210 är en utmärkt plats för festligheter, mingel och middagar

Fräntorps Folkets hus

Folkets hus i Fräntorp består av en charmig 50-talsbyggnad som kan hyras för din fest. Här kan du arrangera allt från barnkalas och 50-årsfester till företagsmiddagar. Huset har en större sal med parkettgolv, högt i tak och stora fönster, en mindre sal och ett kök. Det enda du behöver ta med är egen dryck och mat, allt annat finns på plats.

Fräntorps Folkets hus har plats för 125 sittande personer och 100 stående.

Läs mer om och boka Fräntorps Folkets hus »

Folkets hus i Fräntorp består av en charmig 50-talsbyggnad som kan hyras för fest

Sockerbruket Arena

I hjärtat av Sockerbruket i Göteborg ligger festlokalen Sockerbruket Arena. Lokalen har en industriell stil med en generös takhöjd och unik atmosfär. Här har du möjlighet att själv ordna med mat, dryck och dekorationer. Festlokalen är utrustad med en scen och ljud- och ljusutrustning vilket skapar bra förutsättningar för att din fest ska bli lyckad.

Sockerbruket Arena har plats för 130 sittande personer och 150 stående.

Läs mer om och boka Sockerbruket Arena »

På Sockerbruket Arena kan du själv ordna med mat, dryck och dekorationer

Mazzika

Mazzika är en trevlig restaurang utanför centrala Göteborg som fungerar perfekt som festlokal för bröllop, födelsedagar, släktträffar och företagsmingel. Lokalen har en inbjudande atmosfär och gott om parkeringsmöjligheter i närheten. Mazzika anpassar menyer efter gästernas önskemål. Det går även bra att ta med egen mat och alkohol till festlokalen. 

Mazzika har plats för 144 sittande personer och 150 stående.

Läs mer om och boka Mazzika »

Det går bra att ta med egen mat och alkohol till Mazzikas festlokal 

Kolgruvan

Kolgruvan är en unik plats, belägen i gamla industrilokaler på Ringön i Göteborg. Den mångsidiga och färgglada lokalen har två stora ateljéer, två rymliga innergårdar, en enorm takterrass, ett kök och en bar. Här finns även teknisk utrustning och möbler. Det går bra att ta med egen mat och dryck och Kolgruvan kan hjälpa till med val av catering.

Kolgruvan har plats för 150 sittande personer och 300 stående.

Läs mer om och boka Kolgruvan »

Kolgruvan i Göteborg är en mångsidig och färgglad festlokal

Vår förhoppning är att någon av ovanstående festlokaler i Göteborg som tillåter egen dryck faller dig i smaken. Att själv ansvara för mat och dryck på din fest ger dig möjligheten att skräddarsy menyn utifrån dina gästers behov. Lycka till med festen!


Venuu är Sveriges största bokningstjänst för eventlokaler. Hos oss bokar du enkelt en unik lokal för din fest, din konferens, ditt bröllop eller andra event, alltid till bästa pris. Se hundratals lokaler på vår hemsida »

Ta del av vårt nyhetsbrev

* obligatoriskt fält