Drömmer du och din partner om ett bröllop på ett slott någonstans i Sverige? Runtom i landet finns det ett antal vackra slott som passar allt från stora till små sällskap. Säg ja till varandra i en magisk slottsmiljö framför nära och kära. Nedan tipsar vi om några av de finaste svenska slotten för ett sagolikt bröllop.

Åkeshofs Slott

Åkeshofs Slott i Bromma är en gömd pärla som andas historia. Trots närheten till staden kommer ett lugn spridas över bröllopsgästerna när de går uppför slottsbacken. Här kan ni ordna en bröllopsmiddag i slottets matsal eller i det trevliga Orangeriet. På Åkeshofs Slott finns ett antal hotellrum för de gäster som vill stanna kvar över natten.

Åkeshofs Slott har plats för 50 sittande personer.

Läs mer om och boka Åkeshofs Slott »

Ordna en bröllopsmiddag i Åkeshofs Slotts matsal eller i det trevliga Orangeriet

Vasaborgen Uppsala Slott

Vasaborgen är en imponerande byggnad som rymmer ruiner från 1500-talets ursprungliga Uppsala Slott. Utanför byggnaden finns en magisk trädgård med utsikt över hela Uppsala. Reservera hela Vasaborgen och håll ert bröllop på den här historiska platsen, det kommer garanterat resultera i en minnesvärd dag!

Vasaborgen Uppsala Slott har plats för 60 sittande personer och 120 stående.

Läs mer om och boka Vasaborgen Uppsala Slott »

Reservera hela Vasaborgen och håll ert bröllop på den här historiska platsen

Bjärka-Säby / Gamla Slottet

Strax utanför Linköping ligger vid Rengens strand ligger Bjärka-Säby och Gamla Slottet omgivet av den fina östgötska landsbygden. Gamla Slottet är byggt år 1632 och bär på mycket historia. Här kan ni hålla brudskålen på slottsplanen eller den magiska terrassen vid sjökanten. Slottet och flygeln har även gott om plats för övernattning i de smakfullt inredda rummen.

Gamla Slottet har plats för 79 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka Gamla Slottet i Bjärka-Säby »

Näsby Slott

Låt era drömmar om ett bröllop på ett slott bli verklighet på Näsby Slott. Det vackra slottet ligger utanför Stockholm och är inte bara det perfekta stället för en bröllopsfest, utan också själva vigseln. Här finns flera fina platser att välja mellan, förslagsvis galleriet, terrassen, ångbåtsbryggan, slottsträdgården eller någon av salongerna.

Näsby Slott har plats för 85 sittande personer och 110 stående.

Läs mer om och boka Näsby Slott »

Låt era drömmar om ett bröllop på ett slott bli verklighet på Näsby Slott utanför Stockholm

Rånäs Slott

Rånäs Slott ligger fint vid Skedvikens strand bara en timme med bil från Stockholm. På slottet möts tradition och modernitet vilket gör det till en magisk plats för ett bröllop. Rånäs Slott erbjuder en välbevarad historisk arkitektur, övernattning för er och era gäster samt en smakfull måltid som tillagats med kärlek.

Rånäs Slott har plats för 90 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka Rånäs Slott »

På magiska Rånäs Slott möts historia, tradition och modernitet

Haga Slott

Sagolika Haga Slott är ett vackert slott med fina omgivningar i Enköping. För större sällskap utlovas exklusivitet av hela slottet, medan mindre sällskap kan räkna med en privat och förstklassig bröllopsmiddag i något av slottets gustavianska matsalar. Haga Slott har många års erfarenhet av bröllop vilket resulterat i ett brett nätverk av leverantörer.

Haga Slott har plats för 100 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka Haga Slott »

Rosersbergs Slottshotell

Bara några minuter bort från Arlanda flygplats ligger Rosersbergs Slottshotell med Mälaren som vacker kuliss. Slottet har fina slottsflyglar, en terrass och en storslagen slottspark med alléer och vidsträckta gräsmattor. Vig er i slottets kapell, avnjut en smakrik trerättersmiddag och utsökta viner och övernatta i något av slottshotellets charmiga rum.

Rosersbergs Slottshotell har plats för 100 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka Rosersbergs Slottshotell »

Rosersbergs Slottshotell ligger vackert med Mälaren som kuliss

Tjolöholms Slott

I Fjärås, omgivet av vidsträckta gräsmattor, havet och en fin slottspark, ligger romantiska Tjolöholms Slott. Om ni väljer att arrangera er bröllopsfest här får ni exklusiv tillgång till hela slottet. Håll vigseln i den lilla slottskyrkan eller i slottets storslagna hall. För de som vill övernatta finns det rum på godset med himmelsängar och kakelugnar.

Tjolöholms Slott har plats för 100 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka Tjolöholms Slott »

Arrangera ert bröllop på Tjolöholms Slott och få exklusiv tillgång till slottet

Ulfsunda Slott

På Ulfsunda Slott utanför Stockholm möts historisk charm och modern elegans. Här kan ni arrangera ert bröllop i en slottsmiljö som andas lyx. Slottet ger ert sällskap möjligheten att njuta av prisbelönta kockars matlagning och fantastiska drinkar, dansa på vackra trägolv från 1600-talet och övernatta i något av de eleganta hotellrummen.

Ulfsunda Slott har plats för 100 sittande personer och 200 stående.

Läs mer om och boka Ulfsunda Slott »

På Ulfsunda Slott kan ni arrangera ett bröllop i en slottsmiljö som andas lyx

Svaneholms Slott

Svaneholms Slott i Skurup står redo året runt för slottsbröllop. När ni arrangerar ett bröllop på den här historiska platsen äger minglet, middag och fest rum inne i slottet. Ni får exklusiv tillgång till hela slottet samt den fantastiska parken. Slottet erbjuder bröllopspaket som inkluderar mat tillagad av erfarna kockar, dryck, lokal och personal.

Svaneholms Slott har plats för 108 sittande personer och 250 stående.

Läs mer om och boka Svaneholms Slott »

Svaneholms Slott i Skurup står redo året runt för slottsbröllop

Noors Slott

Känn er som en kung och en drottning för en dag och boka ett eget slott för ert bröllop. På Noors Slott i Knivsta kan ni ordna med allt från vigsel och fest till övernattning för era bröllopsgäster. Ni kan förslagsvis ha vigselceremonin i den trevliga parken, i ett fint dekorerad tält eller i någon av de närliggande kyrkorna. På Noors Slott kan ni säga ja till varandra oavsett årstid.

Noors Slott har plats för 110 sittande personer och 150 stående.

Läs mer om och boka Noors Slott »

På Noors Slott i Knivsta kan ni ordna med allt från vigsel och fest till övernattning

Bosjökloster Slott

Bosjökloster Slott är en historisk fastighet vid Ringsjöns strand. Här finns en pittoresk slottsgård med en trädgård, en slottsbyggnad, ett stall, en loge och en charmig medeltida kyrka där ni kan hålla bröllopsceremonin. Ceremonin kan även arrangeras i trädgården, följt av bröllopsmiddag och fest i slottet eller Bosjöklosters Slotts stall.

Bosjökloster Slott har plats för 120 sittande personer och 140 stående.

Läs mer om och boka Bosjökloster Slott »

Bosjökloster Slott är den perfekta platsen för ett bröllop

Hesselby Slott

Skapa minnen för livet genom att gifta er i en genuin slottsmiljö på Hesselby Slott med anor från 1650-talet. På slottet kan ni både viga er och hålla i bröllopsfesten. Kökschefen på plats samarbetar med er för att ta fram en minnesvärd måltid. Om ni bokar hela Hesselby Slott får ni även tillgång till slottets sovrum som alla har olika stilar.

Hesselby Slott har plats för 120 sittande personer och 150 stående.

Läs mer om och boka Hesselby Slott »

Gift er i en genuin slottsmiljö på Hesselby Slott och skapa minnen för livet

Lejondals Slott

Vid Lejondalssjön i Bro, norr om Stockholm, ligger Lejondals Slott som färdigställdes 1892 och har stark inspiration från England. Platsen är en unik destination som passar perfekt för bröllop. I Lejondals Slotts större matsal kan ni njuta av en gastronomisk upplevelse tillsammans med era gäster. Köket använder noggrant utvalda, säsongsbetonade och närproducerade råvaror.

Lejondals Slott har plats för 150 sittande personer och 250 stående.

Läs mer om och boka boka Lejondals Slott »

Vid Lejondalssjön i Bro, norr om Stockholm, ligger Lejondals Slott

Ellinge Slott

Ellinge Slott i Eslöv ger er möjligheten att uppleva känslan av att ha ett eget slott för er själva och era bröllopsgäster. Slottet har en varm och familjär atmosfär och ni väljer själva om ni vill viga er i en närliggande kyrka eller i slottsparken alternativt i slottets källarsal. På Ellinge Slott finns ett flertal sovrum för de som vill stanna kvar över natten.

Ellinge Slott har plats för 160 sittande personer och lika många stående.

Läs mer om och boka Ellinge Slott »

På Ellinge Slott i Eslöv får ni uppleva känslan av att ha ett helt slott för er själva

Oavsett om ni vill arrangera bröllopet på ett slott i Stockholm eller Göteborg eller om ni letar efter ett slott för ert bröllop i Skåne så har vi något för er. På vår hemsida har vi även samlat många andra fina bröllopslokaler runtom i landet. Lycka till med bröllopsplaneringen!


Venuu är Sveriges största bokningstjänst för eventlokaler. Hos oss bokar du enkelt en unik lokal för din fest, din konferens, ditt bröllop eller andra event, alltid till bästa pris. Se hundratals lokaler på vår hemsida »

Ta del av vårt nyhetsbrev

* obligatoriskt fält