Det finns många bra anledningar till att vilja hyra ett slott i Stockholm eller i närheten av huvudstaden. Oavsett om det gäller ett bröllop, en födelsedagsfest, en konferens eller en fotografering så kan slottsmiljön vara det som avgör om tillställningen blir lyckad eller inte. Att anordna ett event i en slottsmiljö är nämligen en unik upplevelse. Testa själv så ska du få se!

Åkeshofs Slott / Amyas

Åkeshofs Slott ligger som en gömd oas bara 15 minuter från Stockholm City. Slottet som andas en svunnen tid tornar upp sig ett stenkast från Åkeshovs tunnelbanestation.

I slottet finns det ett flertal konferensrum, hotellrum och en stor matsal. En trappa upp ligger Amyas, en mindre lokal med vacker kakelugn och ett hemtrevligt förmak. I förmaket finns det clubfåtöljer och bord och utrymmet fungerar perfekt när det är dags att bryta av viktiga samtal med mer lättsamma.

Amyas på Åkeshofs Slott är ett bra alternativ för mindre möten och konferenser.

Amyas har plats för 8 sittande gäster.

Läs mer om och boka Åkehofs Slott »

Ett fint dukat långbord med gröna inslag på Åkehofs slott

Görvälns Slott / Spegelsalen

Görvälns Slott är ett slott från 1673 och en utmärkt mötesplats för dig som är på jakt efter en inspirerande miljö. Förutom en härlig miljö erbjuder slottet även fina hotellrum, god mat och bra service.

Spegelsalen är slottets största mötesrum med intilliggande salonger och bar. Salen har fyra meter i takhöjd och är utrustad med den teknik som behövs, skrivmaterial och pennor. Dessutom finns det gratis Wi-Fi i hela slottet. Den här lokalen är med andra ord en utmärkt plats för lyckade möten men också för seminarier och fester.

Spegelsalen har plats för 43 sittande gäster.

Läs mer om och boka Görvälns Slott »

Spegelsalen på Görvälns Slott med stolar utställda för konferens

Bergendal / Herrgården

Om du vill hyra en herrgård och önskar att anordna ett bröllop eller en fest i en genuin herrgårdsmiljö kan Bergendal vara ett strålande alternativ. Bergendals vackra herrgård med flygelbyggnader byggdes i början av 1900-talet.

I herrgårdens matsal kan du och dina gäster njuta av god mat i en klassisk miljö. Genom matsalens fönster kan ni samtidigt ta in den vackra utsikten över den park och allé som sträcker sig hela vägen ner till Edsviken och Bergendals egen brygga.

Den vackra parken och bryggan är båda utmärkta platser för en vigsel. Bergendal erbjuder ett flertal olika vigselpaket som kan vara bra att ta en närmare titt på om du och din partner planerar att ha ert bröllop på platsen.

Herrgården har plats för 74 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka Bergendal »

Fin bröllopsdukning med blommor i Bergendals herrgård

Kristinehovs Malmgård / Kristinasalen

Kristinehovs Malmgård ligger centralt på Södermalm och erbjuder en lugn och vacker herrgårdsmiljö. Trots att avståndet mellan gården och staden har minskat under århundraden så finns fortfarande den lantliga känslan kvar. När du besöker Kristinehov får du känslan av att befinna dig i en svunnen tid.

Kristinasalen är Kristinehovs stora festlokal som inretts i sengustaviansk stil med gustavianska stolar. Det här stället passar utmärkt för konferens, kickoff eller fest.

Kristinasalen har plats för 80 sittande gäster och 120 stående.

Läs mer om och boka Kristinehovs Malmgård »

Villa Lovik / Salongen

På Lidingö ligger Villa Lovik, en lugn oas med havet utanför fönstret. Det är en utmärkt plats för dig som vill hyra en villa för din fest i Stockholm. Här kan du umgås med personer i din närhet i vackra miljöer. Oavsett om det är kollegor, familj eller vänner. Om du och dina gäster planerar att anlända till platsen med båt går det fint eftersom ni kan lägga till vid Villa Loviks egna brygga.

Salongen är Villa Loviks festvåning som ligger intill bar och sällskapsrum. I salongen finns vackra kristallkronor och en öppen spis. Lokalen erbjuder även all praktisk utrustning som kan tänkas behövas för ett lyckat möte, till exempel LCD-projektor, internetanstlutning och anteckningsblock.

Förutom möten och konferenser passar salongen även utmärkt för bröllop och andra typer av fester. I parken utanför Villa Lovik finns ett litet lusthus där du med fördel kan anordna en välkomstdrink. Eller varför inte din och din partners vigsel?

Villa Lovik har färdiga paket för alla typer av arrangemang. Det går att välja mat från färdiga menyer såväl som att låta kockarna rekommendera en meny efter era önskemål.

Salongen har plats för 80 sittande gäster och 120 stående.

Läs mer om och boka Villa Lovik »

Dukat bord med tända ljus och havet i bakgrunden

Näsby Slott

Vad sägs om att fira ditt bröllop på ett slott i Stockholm som andas det glada 20-talet? Näsby Slott ligger bara 15 minuter från Stockholm City och har mycket att erbjuda.

Om du och din partner vill ha vigseln på Näsby Slott så finns det många vackra platser att välja mellan. Galleriet, Slottsträdgården, Terrassen, Ångbåtsbryggan eller någon av slottets salonger är bara några av dem.

De personer som jobbar på Näsby Slott är mycket erfarna när det kommer till att planera bröllop och hjälper dig hela vägen. De erbjuder färdiga förslag på bröllopspaket som sedan kan skräddarsys utifrån personliga önskemål. Slottets personal finns där för dig och din partner för att se till så att er stora dag blir oförglömlig.

Näsby Slott har plats för 85 sittande gäster och 110 stående.

Läs mer om och boka Näsby Slott »

Festdukning i en av de fina salarna på Näsby Slott

Rosersbergs Slottshotell

Vad sägs om att bjuda in nära och kära till en bröllopsfest eller ett födelsedagsfirande i kunglig slottsmiljö? Rosersbergs Slottshotell med slottsflyglar, alléer, slottspark och vidsträckta gräsmattor ligger vackert med utsikt mot Mälaren.

Det här stället är som gjort för att samla nära och kära och för en bröllopsfest ni sent kommer att glömma. Slottet har till och med ett eget kapell för de par som vill vigas på plats.

Utöver bröllop och födelsedagsfester går det även att anordna konferenser och andra typer av företagsevent på Rosersbergs Slottshotell. Här kan du och dina medarbetare bli serverade trerättersmiddag tillagad med noggrant utvalda råvaror och utsökta viner.

Rosersbergs Slottshotell har många vackra hotellrum vilket gör att det finns gott om plats för övernattning. Dagen efter kan ni äta en god brunch tillsammans innan ni beger er hemåt.

Rosersbergs Slottshotell har plats för 100 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka Rosersbergs Slottshotell »

Uppdukat långbord i en av Rosersbergs Slottshotells salar

Ulfsunda Slott

Ulfsunda Slott är ett anrikt och modernt slott med en atmosfär som andas lyx och flärd. Den anrika och moderna arkitekturen genomsyrar hela slottet. Rikssalen har högt i tak med stora fönsternischer där ljuset strömmar in och vackra trägolv från 1600-talet.

Här erbjuds, förutom en fantastisk miljö, professionell service och en gourmetupplevelse. Tillsammans med vännerna kan du njuta av härliga drinkar och mat tillagad av prisbelönta kockar.

Om du och dina gäster vill stanna över på slottet går det utmärkt. Ulfsunda Slott har en underbar svit och många fina hotellrum, alla med ett eget tema och en unik stil. Dagen efter kan ni avnjuta en trevlig brunch och gå igenom gårdagens höjdpunkter.

Oavsett vilken typ av fest du vill fira på slottet så kommer den att bli ett minne för livet, såväl för dig själv som för dina nära och kära.

Ulfsunda slott har plats för 100 sittande gäster och 200 stående.

Läs mer om och boka Ulfsunda Slott »

Två fint uppdukade långbord med lika blomster och stora ljusstakar på Ulfsunda Slott

Noors Slott

Har du någon gång funderat på att boka ett slott bara för dig och ditt sällskap? Genom att boka Noors Slott får du möjligheten att känna dig som en riktig kunglighet. Här får du och dit sällskap möjligheten att uppleva känslan av exklusivitet, oavsett om det gäller ett bröllop, en fest eller en konferens.

Slottet ligger vackert vid en sjö utanför Knivsta och omges av en stor park. Personalen på plats hjälper till att dela med sig av inspirerande tips och idéer som förgyller er vistelse på slottet.

Noors Slott erbjuder en rad olika tilläggsaktiviteter som bland annat dryckesprovning, middagsquiz eller ett besök i relaxavdelningen. Det finns även gott om sängplatser för de personer som vill tillbringa natten på slottet.

Noors Slott har plats för 110 sittande gäster och 150 stående.

Läs mer om och boka Noors Slott »

På Noors Slott får du och ditt sällskap möjligheten att känna er som riktiga kungligheter

Hesselby Slott

På Hesselby Slott finns alla förutsättningar för att skapa minnen som består. Slottet, med anor från 1650, har en fin slottsterrass och slottspark och en fantastisk omgivning.

Slottet fungerar utmärkt för bröllop, större fester och konferenser. En del par väljer att endast ha bröllopsfesten här medan andra väljer att även viga sig på Hesselby Slott. Det går att boka delar av slottet såväl som att hyra hela slottet exklusivt. Under sommaren finns det även möjlighet att ha festen i ett partytält på slottsterrassen.

Planerar du att anordna en konferens? Beroende på antalet deltagare kan du antingen abonnera en salong i slottet eller en lokal i konferensbyggnaden.

Hesselby Slott erbjuder en rad olika rum för övernattning. Varje rum har sin unika stil och känsla. Om du bokar hela slottet får du och dina gäster även tillgång till sovrummen så att ni kan stanna över natten.

Personalen på slottet har kunskap och erfarenhet av att arrangera olika evenemang och hjälper dig gärna. Allt för att dagen ska bli så speciell och minnesvärd som möjligt.

På Hesselby Slott kan kökschefen tillsammans med dig arbeta fram den perfekta måltiden för ditt kommande event. En riktig festmåltid utlovas!

Hesselby Slott har plats för 120 sittande gäster och 150 stående.

Lär mer om och boka Hesselby Slott »

Den fina grönskande slottsparken från slottsterrassen på Hesselby Slott

Lejondals Slott

Lejondals Slott vid Lejondalssjön i Bro norr om Stockholm är en förtrollande plats. Slottet byggdes 1892 med tydlig inspiration från England och idag är det en perfekt destination för allt från kundevent och konferenser till weekendresor och bröllop.

I den här vackra slottsmiljön finns även The Manor House Spa, en grön oas med en varm pool, bastu och en fantastisk sjöutsikt. Baren står alltid redo för den som vill smaka välkomponerade gin och tonics samt äkta brittisk champagne.

Om du och ditt sällskap väljer att övernatta på Lejondals Slott väcks ni morgonen därpå med en fantastisk slottsfrukost med en touch av England. På utvalda helger serverar slottet dessutom en Afternoon Tea som är värd att göra en omväg för.

Verandan har plats för 150 sittande gäster och 250 stående.

Läs mer om och boka Lejondals Slott »

Lejondals Slott vid Lejondalssjön i Bro norr om Stockholm är en förtrollande plats

van der Nootska Palatset / Swedenborgssalen

Swedenborgssalen är van der Nootska Palatsets stora balsal. I salen finns fantastiska kristallkronor, tapeter och gobelänger, takmålningar och en fransk öppen spis. Under 2009 genomgick Swedenborgssalen en omfattande renovering och sedan dess glimrar den i sin praktfulla glans från förra århundradet.

I Swedenborgssalen kan du med fördel arrangera mäktiga fester som inleds med en drink i den storslagna hallen i marmor. Efter middagen kan du och dina gäster njuta av bar och kaffe i den tillhörande Musiksalongen eller Parisrummet. Med palatsets 300-åriga charm är vi övertygade om att dina gäster kommer att uppskatta festen.

Vid bröllop hjälper palatsets personal dig att sätta ihop den perfekta bröllopsmenyn samt att planera själva bröllopsfesten. I van der Nootska Palatsets menyförslag ingår serveringspersonal, blommor, ljus och bordslinne.

Du kan även anordna en konferens i Swedenborgssalen. Tillsammans kan du och de andra deltagarna avnjuta allt från en kopp kaffe till en utsökt trerättersmiddag. Palatset gör sitt yttersta för att anpassa sig efter sina gästers önskemål. van der Nootska Palatset är också kända för sina magiska julmiddagar.

Swedenborgssalen har plats för 150 sittande gäster och lika många stående.

Läs mer om och boka van der Nootska Palatset »

Swedenborgssalen på van der Nootska Palatset med fint trägolv och ljuskronor i taket

Om vill hyra slott i Stockholm men inte tycker att något av ovanstående alternativ känns helt rätt kan du spana in vår hemsida istället. Där har vi samlat hundratals olika lokaler som du kan hyra för ditt bröllop, din födelsedagsfest eller ditt företagsevent. Vi önskar dig lycka till med arrangemanget!


Venuu är Sveriges största bokningstjänst för eventlokaler. Hos oss bokar du enkelt en unik lokal för din fest, din konferens, ditt bröllop eller andra event, alltid till bästa pris. Se hundratals lokaler på vår hemsida »

Ta del av vårt nyhetsbrev

* obligatoriskt fält