Snart börjar det bli dags att styra upp årets kräftskiva. Om du drömmer om att bjuda in till en kräftskiva i Stockholm men saknar den perfekta festlokalen för tillställningen så har du hamnat helt rätt. Nedan har vi samlat några lokaler som passar utmärkt till kräftkalaset eftersom de tillåter egen mat och dryck. När du väl hittat den perfekta platsen är det bara att samla vännerna, förbereda sånghäftet och lägga snapsen på kylning.

Heleneborg Ateljé

Heleneborg Ateljé är en nyrenoverad ateljé som ligger i ett av Stockholms äldsta hus. Ateljén har öppen planlösning, en imponerande takhöjd på sex meter och stora fönster som ger utsikt över Riddarfjärden och Stockholms stadshus. Här finns en upphöjd scen och teknisk utrustning.

Ateljén har även ett nybyggt kök med kaffebryggare, diskmaskin, kyl och frys, spis samt glas och porslin vilket är perfekt eftersom du tillåts att ta med egen mat och dryck.

Utanför Heleneborg finns en lummig liten gård där du kan servera dina gäster en välkomstdrink innan ni sätter er till bords och hugger in på kräftorna.

Heleneborg Ateljé har plats för 20 sittande personer.

Läs mer om och boka Heleneborg Ateljé »

Bjud in till kräftskiva i en mysig ateljé med utsikt över Riddarfjärden och Stockholms inlopp

Bastuflotte Stockholm

Vad sägs om att kombinera årets kräftskiva med bad och bastu? Hyr en bastuflotte och njut av bad, avkoppling och en god måltid. Flotten har en relaxavdelning med gott om utrymme för mat och dryck, ett trädäck med grill och sittplatser och ett soldäck.

Den vedeldade bastuflotten ligger förtöjd vid en brygga på Jungfrusund på Ekerö men det går också att boka flotten för ankare på fjärden.

Det går fint att ta med egen mat och dryck till bastuflotten. Dryck i glasflaskor är dock förbjudna ombord. Om du och ditt sällskap vill ha hjälp med snacks och middag kan personalen på plats hjälpa till.

Bastuflotten har plats för 30 sittande personer.

Läs mer om och boka bastuflotten i Stockholm »

Kombinera årets kräftskiva med bad och bastu på en bastuflotte

Nyckelviken / Sjövillan

Sjövillan är en underbar plats i det fina naturreservatet Nyckelviken i Nacka, endast tio minuter med bil från Slussen. Den här festlokalen är utmärkt för dig som vill ha full kontroll över din kräftskiva eftersom du tillåts att ta med egen mat och dryck. Vill du ha hjälp kan dock Sjövillans samarbetspartners hjälpa dig med en cateringfirma.

Den dolda pärlan ligger avskilt med en fin utsikt över Stockholms inlopp och är en perfekt plats för en trevlig kräftskiva med alla vänner samlade på ett och samma ställe.

Sjövillan har plats för 48 sittande personer.

Läs mer om och boka Sjövillan i Nyckelviken »

Sjövillan ligger avskilt med fin utsikt och är en perfekt plats för kräftskivan

Järlagården

Järlagården är en hemtrevlig festlokal i Nacka med utmärkta kommunikationsförbindelser med Slussen dygnet runt. Den här rymliga lokalen har ett välutrustat kök vilket är en stor fördel om du planerar att hyra lokalen för att bjuda in nära och kära till en trevlig kräftskiva.

Järlagården har plats för 60 sittande personer.

Läs mer om och boka Järlagården »

Kristinehovs Malmgård / Kristinasalen

Om du vill bjuda in kollegor eller vänner till en trevlig kräftskiva i en fridfull och vacker herrgårdsmiljö är Kristinasalen på Kristinehovs Malmgård ett bra alternativ.

En av fördelarna med Kristinehovs Malmgård är att stället kombinerar den lugna miljön med ett centralt läge på Södermalm vilket gör det lätt att ta sig till och från platsen.

Kristinasalen är en imponerande festlokal med sengustaviansk inredning. Salen är inredd med eleganta gustavianska stolar och rymmer alla dina matglada gäster.

Kristinasalen har plats för 80 sittande personer.

Läs mer om och boka Kristinasalen på Kristinehovs Malmgård »

Festliga dekorationer till kräftskivan

Mälarhöjdens dansskola & festvåning

I närheten av Mälarens fina strandlinje ligger Mälarhöjdens dansskola & festvåning omgiven av vacker natur, bryggor och båthamnar. Här kan du bjuda in till årets kräftskiva i en trevlig och stämningsfull miljö.

I lokalen finns ett litet kök för porslin och ett pentry. Köket får inte användas för matlagning och uppvärmning men fungerar utmärkt för hantering av porslin, diskning och servering. Festvåningen erbjuder även en scen, trådlösa mikrofoner och högtalare.

Mälarhöjdens dansskola & festvåning har plats för 100 sittande personer.

Läs mer om och boka Mälarhöjdens dansskola & festvåning »

Anordna en kräftskiva omgiven av vacker natur, bryggor och båthamnar

Nice Valley / Växthuset

Nice Valleys växthus är ett strålande alternativ för dig som vill arrangera en kräftskiva i en naturnära miljö med utsikt över stora grönområden. Växthuslokalen är 200 kvadratmeter stor och består av tre sammanhängande rum med glasväggar.

Växthuset är dekorerat med risbollar, ljusslingor och mattor. Det finns högtalare och mer avancerad teknik, till exempel belysning och mikrofoner, som kan hyras om så önskas.

Du kan ta med egen mat och dryck vilket är utmärkt om du planerar en kräftskiva.

Växthuset har plats för 100 sittande personer.

Läs mer om och boka Växthuset på Nice Valley »

Växthuset på Nice Valley fungerar utmärkt för festliga kräftskivor i Stockholm

House Blivande

House Blivande är ett hundraårigt hus i centrala Stockholm som tidigare fungerade som hamnmatsal. Lokalen har en industriell charm med bevarade originaldetaljer i trä och gjutjärn.

Festlokalen är uppdelad i tre coolt inredda rum som alla är utrustade med förstklassiga ljudsystem. Här finns också en bar, en lounge och ett dansgolv. House Blivande fungerar utmärkt för kräftskivan och särskilt för gänget som vill hålla igång hela natten. När du hyr den här lokalen har du nämligen tillgång till den fram till kl. 05.00 på morgonen.

House Blivande har plats för 100 sittande personer.

Läs mer om och boka House Blivande »

Bjud in till kräftskiva i Stockholm i en gammal hamnmatsal

Om du letar efter en festlokal till din kräftskiva i Stockholm hoppas vi att någon av ovanstående ställen faller dig i smaken. Om inte, har vi samlat massor med trevliga lokaler på vår hemsida. Lycka till med kräftskivan!


Venuu är Sveriges största bokningstjänst för eventlokaler. Hos oss bokar du enkelt en unik lokal för din fest, din konferens, ditt bröllop eller andra event, alltid till bästa pris. Se hundratals lokaler på vår hemsida »

Ta del av vårt nyhetsbrev

* obligatoriskt fält